Nastavitve piškotkov

Kako lažje preživeti poletne gneče na cestah?

V času dopustov so na cestah pogosto gneče in včasih kljub preverjanju prometnih informacij pristanemo v dolgi koloni vozil. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako se pripraviti na takšne nevšečnosti, da bo čim manj slabe volje.


Imate dovolj goriva?
Nič ni bolj nerodno, kot obstati v koloni s praznim rezervoarjem za gorivo. Vedno poskrbite, da boste imeli dovolj goriva tudi za takšne primere, da boste lahko varno pripeljali do naslednje bencinske črpalke.


Voda in prigrizki
Na pot vzemite dovolj vode za vse potnike v avtomobilu. Zelo priročno je, če imate avtomobil, ki ima dovolj prostora za shranjevanje – takšna je na primer Škoda Fabia, v kateri je veliko prostora za odlaganje, predalov in žepkov, kamor boste lahko dali vodo in prigrizke, ki vam bodo prišli prav na daljši poti in v koloni vozil.


Igre za otroke
Za otroke imejte v avtu različne igre in knjigice, s katerimi se bodo zamotili. Dolgo stanje v koloni je naporno tako za vas kot za njih, zato poskrbite, da malčkom takšne neprijetne situacije, ki jih morebiti niti še ne razumejo, kar se le da olajšate.


Glasba
Če ste naveličani vedno iste glasbe na radijskih postajah in imate v svojem avtomobilu USB priključek, si na ključek naložite priljubljeno glasbo, ki vam bo krajšala čas v koloni in vas najbrž hkrati tudi pomirila. S Škodinim SmartLink sistemom pa lahko avtomobil povežete s telefonom in glasbo predvajate kar preko telefona na zelo varen način.


Asistenčni sistemi
V primeru naletov je vsekakor odlično, če imate avtomobil z asistenčnimi sistemi, ki vam pomagajo pri vožnji. V Škodi Fabii imate lahko elektronski nadzor stabilnosti (ESC), katerega del je tudi sistem kontroliranega zaviranja pri trku (MKB), ki preprečuje nekontrolirano drsenje v primeru sproženja ene od prednjih varnostnih blazin. Zelo priročen pa je tudi radarski tempomat, ki lahko v koloni zavira in speljuje namesto vas in hkrati ohranja varno razdaljo od spredaj vozečih vozil.

 

Foto: Kristijan Žontar

Ostali članki iz teme BIVANJE

Aug 24, 2017 62

Kaj sploh pomeni biti bogat in ali lahko običajen Janez to postane?

Ko govorimo o "bogastvu", imamo po navadi v mislih neke finanče okvire. Vendar nam takšno…
Aug 21, 2017 213

Povečajte svojo učinkovitost za 25 odstotkov

Ali imate pogosto občutek, da ste preobremenjeni s količino dela, ki ga imate? Ste morda…
Aug 09, 2017 77

Pridih elegance, ki je dostopen vsem

Dizajn je v današnjem svetu izrednega pomena. Vse več je zaposlovanja na področju…
Jul 20, 2017 63

5 trikov, da vaš avto čez poletje ne bo trpel

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje. Visoke temperature…
Jul 13, 2017 105

Kako lažje preživeti poletne gneče na cestah?

V času dopustov so na cestah pogosto gneče in včasih kljub preverjanju prometnih…