Nastavitve piškotkov

5 trikov, da vaš avto čez poletje ne bo trpel

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje. Visoke temperature lahko vplivajo na delovanje akumulatorja, so naporne za klimatsko napravo, vroče ceste pa vplivajo na gume. Zato v tem času skrbite, da redno preverjate naslednje komponente.

1. Hladilna tekočina
Veliko ljudi ne prepoznava pomena hladilne tekočine in rednega pregleda stanja. Ta je namreč pomembna, da vaš avto deluje dobro v vseh ekstremnih temperaturnih pogojih. Škoda Fabia ima lahko senzor, ki vas opozori, če je potrebna menjava oz. dolivanje hladilne tekočine, kar je seveda zelo priročno.

2. Brisalci in tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla
Vroči sončni žarki precej uničujejo gumo, ki je nameščena na brisalcih. Preprosto preverite in odstranite prah in druge smeti. Preverite tudi stanje tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla, ki vam pomaga vzdrževati dobro vidljivost.

3. Sence
Senčila za okna omejujejo vstop sončnih žarkov, kar ohranja vaše vozilo bolj hladno. Izbirate lahko med magnetnimi ali rolo senčili. Priporočljivo je, da avta ne puščate na direktni sončni svetlobi, ne le zaradi avtomobila samega, pač pa tudi zaradi vas – sesti v razgret avto ni najbolj prijetno.

4. Tlak v pnevmatikah
Vročina vpliva na pnevmatike, zato redno preverjajte, če je stanje tlaka optimalno, kot priporoča proizvajalec. Za več podrobnosti preberite priročnik za uporabo vašega vozila, saj ima vsak avtomobil lastne specifikacije. Veliko avtomobilov, na primer Škoda Fabia, ima senzor tlaka v pnevmatikah in vas avtomobil sam opozori, če pride do tega, tako da ste lahko brez skrbi.

5. Ostanite mirni
Največ kar lahko naredite za svoje vozilo je, da vedno vozite pametno. Biti dober voznik pomeni da se zavedamo razmer na cestah: pa naj bo to vročina, dež, sneg ali toča. Vsekakor za dobrega voznika ni pomembno le upoštevanje prometnih predpisov, ampak tudi skrb za vašega jeklenega konjička. Če pa se karkoli vendarle pripeti, je dobro imeti avtomobil proizvajalca, ki nudi asistenco 24 ur na dan, 7 dni v tednu – takšen primer je Asistenca Škoda.

Ostali članki iz teme BIVANJE

Feb 18, 2018 158

Priročna pomoč v suhih zimskih dneh

Čeprav zima letošnje leto še ni pokazala prave zobe, so nekatere težave, značilne za…
Nov 21, 2017 303

Enostavni triki za vedno čist dom

Verjetno nihče z veseljem ne čisti. Toda tudi to »neprijetno« obveznost si lahko naredite…
Nov 17, 2017 195

Trije triki za topla druženja v hladnih dneh

Večeri so postali že pošteno hladni, zato namesto večernih izhodov prijatelje raje…
Nov 12, 2017 261

Ko začne pritiskati mraz, nas greje "moje sonce"

»Se spomnite, ko sem bila poleti na plaži, ko je bilo tako vroče, da sem razmišljali le o…
Oct 26, 2017 241

Piknik s kostanjem in moštom

Prazniki so odlična priložnost, da pripravite družinski piknik s kostanjem in moštom.Ali…