Nastavitve piškotkov

Sponzorji

PROJEKT LAHKO PODPRETE Z DONACIJO: TANDEM ZAGORJE, društvo za enake možnosti in celostni razvoj, Podkraj 3a, 1410 Zagorje,

TRR: SI56 6100 0000 5632 167 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA).HVALEŽNI VAM BOMO ZA VSAK PRISPEVEK.

       

 Organizator:                     Partnerji:

  logotip-Tandem-Zagorje-barvni     RKS-logo

   

     unirec-dinos-log

logotip-BOZ-barvan

Eko-sola-logo

      

Donator glavne nagrade:

eco play-logo

 Projekt je omogočil:

 zavod-rs-za-zaposlovanje-logo

 

 Podporniki projekta:

 ROP-logo      IMSPORT-logo

 

golc-logo    kzs-logo 

 

   

 

 

 in slovenska komunalna podjetja,

 

     

Jaz, Ti, Mi za Slovenijo - Stara plastenka za novo življenje

Ozaveščevalno-humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje je namenjen ozaveščanju mladih o recikliranju odpadnih plastenk in krožnem gospodarstvu ter zbiranju odpadnih plastenk PET za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici.

Na mednarodni konferenci koordinatorjev programa Ekošola na Brdu pri Kranju je predstavnik DROE Unirec, Dinos d.d. predstavil letošnji projekt, kar 170 ustanov pa ga je vključilo v svoj program aktivnosti v šolskem letu 2016/2017. S tem se je akcija ozaveščanja in zbiranja tudi uradno začela, končala pa se bo na svetovni dan Zemlje, 22. aprila 2017.

Projekt organizirata Društvo Tandem Zagorje in DROE Unirec, Dinos d.d. v sodelovanju s programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja. S projektom želijo opozoriti na pomen zapiranja snovnih tokov kot enega temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov v prihodnje.

Projekt v slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, domovih centrov šolskih in obšolskih dejavnosti in fakultetah poteka v sodelovanju s programom Ekošola, k sodelovanju pa so vabljene vse vzgojno-izobraževalne ustanove, četudi niso vključene v ta program.

Otroci in mladi se lahko vključujejo v projekt na dva načina:

1. Z doslednim ločevanjem in zbiranjem odpadnih plastenk PET v vrtcih, šolah in fakultetah programa Ekošola, ki bo organizirano od svetovnega dneva vode do svetovnega dneva Zemlje, torej od 22. marca do 22. aprila 2017, ter skozi celo leto v Dinosovih zbirnih centrih. Ustanova, ki bo zbrala največ odpadnih plastenk, bo nagrajena.

2. Celo leto pa bodo mladi lahko sodelovali v nagradnem ustvarjalnem natečaju in raziskovanju o nastajanju, zbiranju, predelavi in izdelavi recikliranih plastenk PET. S tem namenom bo družba Unirec pripravila tudi didaktično in izobraževalno gradivo za vse sodelujoče ustanove. Aktivnosti v vrtcih in šolah bodo koordinirali v programu Ekošola.

V projektu lahko sodelujejo tudi podjetja, obrtniki, javne in druge ustanove ter posamezniki, in sicer z doslednim ločevanjem in organiziranim zbiranjem odpadnih plastenk PET. Zbirajo jih v vseh Dinosovih zbirnih centrih v Sloveniji do 22. aprila prihodnje leto, ko je mednarodni dan Zemlje.

Vsi zainteresirani imate na voljo natančna navodila za zbiranje ter seznam mest za oddajo plastenk, kjer jih bodo stehtali in navedli v ločeni evidenci projekta. Vnaprej hvala, da tem navodilom predhodno dosledno sledite.

Več odpadnih plastenk kot bo zbranih po slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, fakultetah, podjetij in drugih organizacijah, višji bo finančni prispevek DROE Unirec za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici.

Sredstva se zbirajo tudi prek Rdečega križa Slovenije z SMS sporočili. Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo INKUBATOR5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za nakup ogrevalne posteljice za novorojenčke v izolski porodnišnici. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila in Debitela. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.bogastvozdravja.si.

Bi želeli sodelovati tudi vi? Pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Navodila za zbiranje in Dinosova prevzemna mesta po Sloveniji

Dodatne povezave:

 

Sletna stran projekta: http://www.bogastvozdravja.si/odnosi-in-druzina/jaz-ti-mi-za-slovenijo

FB stran projekta: https://www.facebook.com/Jaz-Ti-Mi-za-Slovenijo-486027668113008/timeline/

Ostali članki iz teme HUMANITARNA AKCIJA

Feb 20, 2018 47

SMS donacije za novo življenje

Največja sreča, ki jo starši občutimo je, ko se nam rodi čudovito zdravo dete. Vendar so…
Feb 12, 2018 55

Nagradna igra Benko Plastenko zaključena

Teden je okoli in naša nagradna igra, ki je potekala na Facebook strani Jaz, Ti, Mi, za…
Feb 01, 2018 90

Dinosova prevzemna mesta za pravne osebe 2018

Na katerih naslovih lahko tudi letos oddate plastenke za akcijo Jaz, Ti, Mi za Slovenijo?…
Jan 31, 2018 77

Navodila za sodelovanje v nagradnem in ustvarjalnem natečaju 2017/2018

Natečaj se začne decembra 2017. Vse kategorije ustvarjalnega in raziskovalnega natečaja…
Jan 31, 2018 58

Pravila za sodelovanje v nagradnem ustvarjalnem in raziskovalnem natečaju 2017/2018

Mladi v nagradnem ustvarjalnem in raziskovalnem natečaju sodelujejo v treh starostnih…