Nastavitve piškotkov

Sponzorji

ROJEKT LAHKO PODPRETE Z DONACIJO: TANDEM ZAGORJE, društvo za enake možnosti in celostni razvoj, Podkraj 3a, 1410 Zagorje,

TRR: SI56 6100 0000 5632 167 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA).HVALEŽNI VAM BOMO ZA VSAK PRISPEVEK.

       

 Organizator:                     Partnerji:

  logotip-Tandem-Zagorje-barvni     RKS-logo

   

     unirec-dinos-log

 

  logo-BOZ-barvan

Eko-sola-logo

      

Donator glavne nagrade:

 

 

 

 Podporniki projekta:

 ROP-logo      IMSPORT-logo

 

logo Modra

 

 

 

 Projekt je omogočil:

 zavod-rs-za-zaposlovanje-logo

 

 

     

Znani so najuspešnejši zbiratelji odpadnih plastenk v šolskem letu 2017/2018

Projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo je pod sloganom Stara plastenka za novo življenje letos potekal že četrič. V ozaveščevalno-humanitarnem projektu je sodelovalo več kot 160 šol in vrtcev ter drugih podjetij, zavodov in posameznikov. Tudi tokrat ste se izkazali, zbrali ste več kot 10 ton odpadnih plastenk. Letos znesek od njihove prodaje, ki ga bo podjetje Dinos, v sklopu katerega deluje embalažna shema Unirec, namenil sofinanciranju nakupa ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Tako ste spet dokazali, da vam je mar za okolje, da želite živeti v čistem in zdravem okolju in ga takšnega zapustiti tudi našim zanamcem. Hkrati pa ste dokazali, da vam je mar tudi za naše najmanjše - da želite, da je svet lepši in prijaznejši za vse. 

V društvu Tandem Zagorje smo izjemno ponosni, da je naša ideja dobro sprejeta tako pri mentorjih kot tudi otrocih in širši javnosti. Želimo, da bi se v projekt vključile vse slovenske izobraževalne ustanove, ki bi na učencem prijazen način vzgajale odgovorne in družbeno aktivne ljudi. Naša odgovornost je, da poskrbimo za naslednje generacije, naše potomce, ter da se poučimo o ogroženosti naravnih vodnih virov. Prav je, da spoznamo problematiko onesnaženosti okolja in spodbujamo in opozarjamo drug drugega tudi o tem, kako pomembno je ločevanje odpadkov. Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Vsi, ki ste kakor koli sodelovali pri tem projektu si zaslužite naše čestitke in globoko spoštovanje. Še enkrat se vam iz srca zahvaljujemo.

Lani se je še posebej izkazal Vrtec Mavrica iz Vojnika - enota Nova Cerkev. V kateri šoli, oziroma vrtcu pa so letos zbrali največ odpadnih plastenk, si oglejte na SEZNAMU ZBRANIH PLASTENK po posameznih ustanovah. Ustanova, ki je zbrala največ odpadnih plastenk na posameznega učenca, bo prejela prehodni pokal in talno poslikavo podjetja Ekoigrala.

Čestitamo vsem, zmagovalci ste namreč vsi sodelujoči. Še posebej pa ploskamo tistim, ki so tokrat zbrali največ plastenk. Ste naš navdih in izziv! Skupaj spreminjamo svet na bolje!

 

Ostali članki iz teme HUMANITARNA AKCIJA

Oct 11, 2018 151

S plastenkami pomagamo novomeški porodnišnici

Katja Udovič, Dinos d.d. Oktobra se je že peto šolsko leto zapored v slovenskih vrtcih in…
Sep 27, 2018 179

Pravila za sodelovanje na V. državnem tekmovanju v zbiranju odpadne embalaže – plastenk (v nadaljevanju tekmovanje)

Vseslovenski ozaveščevalno-humanitarni projektJaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka…
Sep 26, 2018 179

Dinosova prevzemna mesta 2018/19

Na katerih naslovih lahko oddate plastenke za akcijo Jaz, Ti, Mi za Slovenijo?Dinosova…
Sep 10, 2018 146

Z vsako odpadno plastenko višja donacija za novorojenčke

Že peto šolsko leto zapored bo v številnih slovenskih vrtcih in šolah potekal…
Jun 14, 2018 207

Otroci zbrali 10 ton plastenk za prekmurske novorojenčke

Preko 170 sodelujočih slovenskih šol in vrtcev ter več kot deset ton zbranih odpadnih…