Nastavitve piškotkov

3 nasveti za boljši partnerski odnos

Dobra partnerska zveza je nekaj, na čemer je potrebno delati – ne glede na to ali ste že 15 let poročeni ali pa je zveza še sveža. Splošen recept, ki bi veljal za vse pare, žal ne obstaja, zagotovo pa lahko s spodnjimi tremi nasveti zveza postane (še) boljša.

Pogovor, pogovor in še enkrat pogovor

Iskren in odkrit pogovor lahko marsikaj reši. S partnerjem izražajta svoja čustva in si sproti povejta, če vaju kaj moti. Za iskren pogovor si je potrebno vzeti čas in se odmakniti od morebitnih distrakcij – ugasnita telefone, televizijo in druge naprave, otroci pa naj že spijo ali se vsaj samostojno igrajo v drugem prostoru. Bodita jasna in neposredna, govorita pa o sebi, svojih opažanjih, občutkih in predlogih. S tem izrazite kaj vas moti in kaj bi si želeli spremeniti.

Vzemita si čas zase

Marsikateri par si ne vzame časa samo zase še posebej v času, ko imata majhne otroke. Je pa to nujno potrebno, kajti vidva sta par in morata ohranjati svoj dober odnos tudi za dobro celotne družine. S tem bosta hkrati dala otrokom dober zgled, predvsem pa ne bosta potem, ko otroci odrastejo in se odselijo, ostala sama v hiši in ugotovila, da sta postala zgolj cimra, ki sta skupaj vzgajala otroke.

Imejta skupen hobi

To se lahko navezuje na zgornjo točko, saj bosta v okviru skupnega hobija aktivno preživljala »vajin« čas. Lahko gresta na tečaj plesa ali pa se lotita kakšnega športa, na primer plezanja ali tenisa. Morda zaradi majhnih otrok kaj takšnega predstavlja prevelik časovni in finančni zalogaj, zato poiščita druge možnosti. Na primer skupno kuhanje večerje, pri čemer bosta sodelovala in si pomagala. Ob tem si lahko privoščita kozarec dobrega vina (priporočamo Vinsko klet Zlati grič) in se resnično dobro zabavata.

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme ljubezen in spolnost

Dec 18, 2018 102

Rekordno leto na ONA ON.COM – 1.434 novih parov v 2018!

Na ONA ON ljubezen išče več kot 177.000 Slovencev! Dovolj samskosti? Uredimo to skupaj…
Nov 22, 2018 102

Podarjamo ljubezen! Iščeš sorodno dušo?

Iščeš sorodno dušo, ali pa imaš samske prijatelje, sorodnike, ki iščejo partnerja?…
Nov 05, 2018 342

Kakšen je vaš doprinos k uspešni vezi?

Mnogo revij in spletnih portalov ponuja takšne in drugačne prispevke o partnerskih…
Oct 24, 2018 192

Izjemne zgodbe ljudi, ki so našli ljubezen na ona-on.com

Vsi, ki morda še vedno mislite, da je spoznavanje po spletu alternativna oblika…
Sep 26, 2018 285

Ona-on.com je najboljša mobilna aplikacija v Sloveniji – WebSi prvak 2018

Število samskih v Sloveniji se je v zadnjih 10 letih statistično povečalo za skoraj…