Nastavitve piškotkov

Zdrav zajtrk za zdrave otroke

Dobro se zavedamo, da je zajtrk pomemben del dnevne prehrane in če ste otroku privzgojili to navado, ste seveda lahko ponosni. Posebej je izjemnega pomena prehrana malega šolarja, zato mu še pred prvo učno uro pripravite okusen in zdrav obrok. Z vsakodnevnim navajanjem otroka na prvi jutranji obrok, mu ne boste le zagotovili potrebne energije v prvih šolskih uricah, temveč mu boste mimogrede privzgojili tudi zdrave prehranjevalne navade.

Kruh in žitarice

Vsak zdrav zajtrk naj bi vseboval vsaj eno žito, najsi bo to v obliki kosmičev, muslijev ali polnozrnatega kruha. Tako je lahko tudi sendvič lahek, zdrav in hranljiv. V polnozrnato štručko namažite namaz iz posnete skute, dodajte rezino lahkega sira ter zelenjavo po želji.

Mleko in mlečni izdelki

V zdrav zajtrk svojega otroka lahko vsakodnevno vključite tudi mleko in raznovrstne mlečne izdelke. Lahko izberemo mleko z manj maščobami ali z dodanim kalcijem za krepitev in zdrav razvoj kosti. Kos manj mastnega sira ali sirni namaz z zelišči bo prav tako zanimivo popestril obrok.

Sveže sadje

Vsebuje vitamine, minerale in vlaknine, ki so potrebni v vsakodnevni prehrani. Lahko ga pojejo samega ali pa v kombinaciji s skuto, kosmiči ali jogurtom. S tem bodo dobili prvi zalet, se prebudili, pa še želodček bo zdržal do malice.

Omleta

Hrustljavo zapečena jajčna omleta je lahko kraljica zajtrka, saj lahko stepenim jajcem dodajamo dodatke vseh vrst in tako jemo vsakič drugačno. Pražena zelenjava, koščki slanine ali salame, gobice, sveža zelišča ... Izberite otrokov najljubši dodatek, da bo zajtrk z užitkom pojedel.

Napitki

Odlična možnost, da otrok ob zajtrku zaužije tudi sadje, so različni sokovi in smoothiji, ki so zdravi, vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, vašega otroka pa bodo tudi nasitili. Priporočamo vedno sveže sokove Rauch Fresh, ki vsebujejo izključno sadje, prav tako so brez dodanih konzervansov in aditivov, zato so res idealni za vsakodnevno uživanje vaših otrok.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Oct 19, 2018 271

Znanost pravi, da so najuspešnejši otroci tistih staršev, ki počnejo teh 7 stvari

Veliko je bilo napisanega o atributih odraslih, ki so dosegli visoko vrednost in zakaj so…
Oct 11, 2018 194

Unikatna izobraževalna izkušnja

Mednarodni vrtec in šola IES Ljubljana International School že na zunaj ne izgleda kot…
Oct 11, 2018 260

Zakaj petletne deklice ne verjamejo več vase?

Od petega leta naprej dekleta začenjajo razvijati omejeno samopodobo. Prenehajo verjeti,…
Oct 11, 2018 489

Ključni mejniki otrokovega razvoja do treh let

Se še spomnite vaših prvih mesecev z novorojenčkom? Ko mali dojenček vsak dan osvoji…
Oct 08, 2018 144

(Pre)težka šolska torba

Marsikateri starš se sprašuje, kaj je pomembno pri nakupu šolske torbe in kakšne težave…