Nastavitve piškotkov

Zdrav zajtrk za zdrave otroke

Dobro se zavedamo, da je zajtrk pomemben del dnevne prehrane in če ste otroku privzgojili to navado, ste seveda lahko ponosni. Posebej je izjemnega pomena prehrana malega šolarja, zato mu še pred prvo učno uro pripravite okusen in zdrav obrok. Z vsakodnevnim navajanjem otroka na prvi jutranji obrok, mu ne boste le zagotovili potrebne energije v prvih šolskih uricah, temveč mu boste mimogrede privzgojili tudi zdrave prehranjevalne navade.

Kruh in žitarice

Vsak zdrav zajtrk naj bi vseboval vsaj eno žito, najsi bo to v obliki kosmičev, muslijev ali polnozrnatega kruha. Tako je lahko tudi sendvič lahek, zdrav in hranljiv. V polnozrnato štručko namažite namaz iz posnete skute, dodajte rezino lahkega sira ter zelenjavo po želji.

Mleko in mlečni izdelki

V zdrav zajtrk svojega otroka lahko vsakodnevno vključite tudi mleko in raznovrstne mlečne izdelke. Lahko izberemo mleko z manj maščobami ali z dodanim kalcijem za krepitev in zdrav razvoj kosti. Kos manj mastnega sira ali sirni namaz z zelišči bo prav tako zanimivo popestril obrok.

Sveže sadje

Vsebuje vitamine, minerale in vlaknine, ki so potrebni v vsakodnevni prehrani. Lahko ga pojejo samega ali pa v kombinaciji s skuto, kosmiči ali jogurtom. S tem bodo dobili prvi zalet, se prebudili, pa še želodček bo zdržal do malice.

Omleta

Hrustljavo zapečena jajčna omleta je lahko kraljica zajtrka, saj lahko stepenim jajcem dodajamo dodatke vseh vrst in tako jemo vsakič drugačno. Pražena zelenjava, koščki slanine ali salame, gobice, sveža zelišča ... Izberite otrokov najljubši dodatek, da bo zajtrk z užitkom pojedel.

Napitki

Odlična možnost, da otrok ob zajtrku zaužije tudi sadje, so različni sokovi in smoothiji, ki so zdravi, vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in antioksidantov, vašega otroka pa bodo tudi nasitili. Priporočamo vedno sveže sokove Rauch Fresh, ki vsebujejo izključno sadje, prav tako so brez dodanih konzervansov in aditivov, zato so res idealni za vsakodnevno uživanje vaših otrok.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Apr 09, 2018 67

6 obveznih pripomočkov, ko se odločite za odvajanje od plenic

Velika prelomnica v življenju naših otrok je gotovo odvajanje od pleničk. Vsak starš o…
Apr 08, 2018 336

Dedki in babice - vzgajajo in razvajajo

Z dr. Polono Fister, univ. dipl. psihologinjo smo se potopili v zanimiv pogovor o tem,…
Mar 18, 2018 118

Pripravljeni na novorojenčka?

Pravkar ste izvedeli, da ste noseči in da bo vaš vsakdan čez nekaj mesecev postal…
Mar 13, 2018 150

Vodič po korakih: kako uporabljati hlačne pleničke

Ste že med tistimi starši, ki raje posegajo po hlačnih pleničkah? Te so vse bolj v…
Mar 07, 2018 110

5 nasvetov, ki bodo v hipu poenostavili previjanje

Menjava pleničk je lahko izziv: otrok ni vedno za, da se mora uleči – mirno ležanje za…