Nastavitve piškotkov

6 obveznih pripomočkov, ko se odločite za odvajanje od plenic

Velika prelomnica v življenju naših otrok je gotovo odvajanje od pleničk. Vsak starš o tem prebere nekaj člankov, blogov in objav – na koncu pa je še vedno dejstvo, da je vsak otrok svojstven in prehodi samosvojo pot iz pleničke do kahlice. Zato ni smiselno primerjati otrok med seboj – ne po starosti, ne po sposobnosti in ne po načinu odvajanja. Največ kar lahko naredite je, da se pripravite na različne možne scenarije in zadihate. Da pa vam bo lažje, smo pripravili seznam šestih izdelkov, ki jih je smiselno imeti doma, ko se odločite, da malčku vzamete pleničko.

1. Kahlica ali nastavek za stranišče
Nekateri otroci se hitreje navadijo na kahlico, drugi pa na nastavek. Veliko staršev otrokom ponudi obe možnosti. Če imate nastavek, je smiselno kupiti tudi otroško nedrsečo pručko, ki bo otroku omogočila tudi samostojno umivanje rok pri umivalniku.

2. Hlačne pleničke Pampers
O tem, katere pleničke uporabljati, ima vsak svojo izkušnjo in mnenje. V času odvajanja (pa že malo prej), pa je smotrno otrokom ponuditi kakovostno izbiro, ki bo otrokom pomagala na poti k samostojnosti. Hlačne pleničke si lahko otrok obleče sam in si jih tudi brez težav odstrani. Ker se nameščajo tako kot spodnje perilo, otroku ne povzročajo zmede. Če torej otroku čez dan oblečete spodnje perilo, potem imate zvečer odlično alternativo v obliki hlačnih pleničk Pampers.

3. Vlažilni robčki, ki jih lahko odvržete tudi v stranišče
Ko otrok nima več pleničk, se pojavi izziv, kam s klasičnimi vlažilnimi robčki. Takšna izbira je odlična pot do toaletnega papirja.

4. Nepremočljiva zaščita za vzmetnico
Slej ko prej bo prišel čas, ko boste otroku tudi za nočni čas vzeli pleničko. Takrat je smiselno zaščiti vzmetnico.

5. Dodatna oprema
Ko boste otroku vzeli pleničko, še ne boste prenehali s seboj nositi velike previjalne torbe. Še vedno morate spakirati dodatna oblačila, da lahko otroka preoblečete tudi na poti. V prvih dneh bo spodnjih delov oblačil še nekaj več kot prej. Ne pozabite tudi na vrečko za mokra oblačila, dodane vlažilne robčke in kakšno krpo, da lahko pobrišete »nesrečo«.

6. Potrpežljivost
Ne glede na to, ali se bo vaš otrok odvadil pleničk v enem dnevu ali nekaj mesecih, boste potrebovali potrpežljivost. Tolažite se s tem, da so zmogli vsi otroci (in vse mame). Morda si skuhate veliko skodelico kave in pogumno v nov dan.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Jun 26, 2018 92

Kako izbrati pravi telefon za otroka?

Na trgu je toliko pametnih telefonov, da se starši resnično težko odločijo, kateri je…
Jun 26, 2018 156

Tudi Rebeka Dremelj se rada igra

»V času, ko moji otroci odraščajo, sem se res veliko naučila. Ravno v teh dneh je moja…
Jun 22, 2018 108

Znana slovenska blogerka razkriva svoje najljubše spomine na otroštvo

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu od otroštva? Kakšen dogodek? Določena oseba? Stvar?…
Jun 20, 2018 89

5 nujnih reči v dopustniški torbici modne mamice

Ko ženska postane mamica, se njene prioritete drastično spremenijo in to se odraža tudi v…
Jun 19, 2018 69

Otroka naučijo živeti zdravo

Ideja za "drugačne" počitnice: prvi in edini inkluzivni poletni tabor pri nas Bliža se…