Nastavitve piškotkov

6 obveznih pripomočkov, ko se odločite za odvajanje od plenic

Velika prelomnica v življenju naših otrok je gotovo odvajanje od pleničk. Vsak starš o tem prebere nekaj člankov, blogov in objav – na koncu pa je še vedno dejstvo, da je vsak otrok svojstven in prehodi samosvojo pot iz pleničke do kahlice. Zato ni smiselno primerjati otrok med seboj – ne po starosti, ne po sposobnosti in ne po načinu odvajanja. Največ kar lahko naredite je, da se pripravite na različne možne scenarije in zadihate. Da pa vam bo lažje, smo pripravili seznam šestih izdelkov, ki jih je smiselno imeti doma, ko se odločite, da malčku vzamete pleničko.

1. Kahlica ali nastavek za stranišče
Nekateri otroci se hitreje navadijo na kahlico, drugi pa na nastavek. Veliko staršev otrokom ponudi obe možnosti. Če imate nastavek, je smiselno kupiti tudi otroško nedrsečo pručko, ki bo otroku omogočila tudi samostojno umivanje rok pri umivalniku.

2. Hlačne pleničke Pampers
O tem, katere pleničke uporabljati, ima vsak svojo izkušnjo in mnenje. V času odvajanja (pa že malo prej), pa je smotrno otrokom ponuditi kakovostno izbiro, ki bo otrokom pomagala na poti k samostojnosti. Hlačne pleničke si lahko otrok obleče sam in si jih tudi brez težav odstrani. Ker se nameščajo tako kot spodnje perilo, otroku ne povzročajo zmede. Če torej otroku čez dan oblečete spodnje perilo, potem imate zvečer odlično alternativo v obliki hlačnih pleničk Pampers.

3. Vlažilni robčki, ki jih lahko odvržete tudi v stranišče
Ko otrok nima več pleničk, se pojavi izziv, kam s klasičnimi vlažilnimi robčki. Takšna izbira je odlična pot do toaletnega papirja.

4. Nepremočljiva zaščita za vzmetnico
Slej ko prej bo prišel čas, ko boste otroku tudi za nočni čas vzeli pleničko. Takrat je smiselno zaščiti vzmetnico.

5. Dodatna oprema
Ko boste otroku vzeli pleničko, še ne boste prenehali s seboj nositi velike previjalne torbe. Še vedno morate spakirati dodatna oblačila, da lahko otroka preoblečete tudi na poti. V prvih dneh bo spodnjih delov oblačil še nekaj več kot prej. Ne pozabite tudi na vrečko za mokra oblačila, dodane vlažilne robčke in kakšno krpo, da lahko pobrišete »nesrečo«.

6. Potrpežljivost
Ne glede na to, ali se bo vaš otrok odvadil pleničk v enem dnevu ali nekaj mesecih, boste potrebovali potrpežljivost. Tolažite se s tem, da so zmogli vsi otroci (in vse mame). Morda si skuhate veliko skodelico kave in pogumno v nov dan.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Oct 19, 2018 271

Znanost pravi, da so najuspešnejši otroci tistih staršev, ki počnejo teh 7 stvari

Veliko je bilo napisanega o atributih odraslih, ki so dosegli visoko vrednost in zakaj so…
Oct 11, 2018 193

Unikatna izobraževalna izkušnja

Mednarodni vrtec in šola IES Ljubljana International School že na zunaj ne izgleda kot…
Oct 11, 2018 260

Zakaj petletne deklice ne verjamejo več vase?

Od petega leta naprej dekleta začenjajo razvijati omejeno samopodobo. Prenehajo verjeti,…
Oct 11, 2018 489

Ključni mejniki otrokovega razvoja do treh let

Se še spomnite vaših prvih mesecev z novorojenčkom? Ko mali dojenček vsak dan osvoji…
Oct 08, 2018 144

(Pre)težka šolska torba

Marsikateri starš se sprašuje, kaj je pomembno pri nakupu šolske torbe in kakšne težave…