Nastavitve piškotkov

Kako pa vi zaščitite svoje otroke pred soncem?

V svetu otrok in mladih družin so sončni dnevi razlog za velike nasmehe. Preživljanje časa na prostem, igrala, morje, izleti, bazen. Poleg vse pozitive, ki jo prinašajo sončni žarki pa obstaja tudi temnejša plat. Staranje, bolezni, rak, opekline – vse to nas opozarja, do sonce prinaša tudi nekaj dodatnih obveznosti za starše.

O škodljivosti sončnih žarkov se piše veliko in prav je, da nanje opozorimo vsako leto znova. Z nekaj preprostimi rešitvami bo vaše poletje brezskrbno. Imejte te tri nasvete v mislih in uživajte v soncu in prednostih vitamina D!

1. Sončno uporabo nanašajte redno in večkrat dnevno

Sončna krema je super zaščita, sploh, če se ne morete izogniti soncu. Izberite zaščitni faktor 30+ za otroke starejše od šestih mesecev. Za mlajše dojenčke se priporoča izogibanje soncu ali pokrivanje izpostavljenih delov in nanašanje sončne kreme le na izpostavljene dele. Ne pozabite, da se po kopanju sončna krema tudi malo spere in morate nanos ponoviti večkrat dnevno. Pozorni bodite ob nakupu sončne kreme, da vzamete otrokom prijazno, ki jih ne bo pekla, ko se bodo potili itd.

2. Izogibajte se soncu

V kolikor ni potrebe se skrivajte in igrajte v senci. Če veste, da boste dalj časa na soncu, otroku na glavo poveznite še klobuček ali kapo s šiltom, da ga vsaj malo zaščiti. V času najbolj žgočega sonca, med 11. in 15. uro pa odsvetujemo gibanje na soncu.

3. Poskrbite za hidracijo in igre z vodo

Da bodo sončni dnevi prijetnejši, nujno poskrbite za zadostno hidracijo. Poleti, ko se vsi tudi več potimo, je nujno, da smo pozorni na zadostno količino vnosa vode. Svetujemo, da imate steklenico vode vedno s seboj. Ko pa pridejo najbolj vroči dnevi pa otroku omogočite igro z vodo: lahko v bazenčku doma pred hišo, ob bližnjem potoku v senci, na jezeru ali ob morju. Za vse igre z vodo izberite kakovostne hlačne pleničke za kopanje Splashers, ki jih ponuja Pampers.

Ostali članki iz teme otroci

Apr 25, 2018 68

6 največjih zmot o spanju dojenčkov

Preden postanemo starši so pogovori, googlanje in branje o spanju in spalnih navadah prej…
Apr 12, 2018 109

Preproste ideje: kaj ponuditi otroku za zajtrk?

V obdobju odraščanja je uravnoteženo prehranjevanje posebej pomembno, ker na eni strani…
Apr 09, 2018 88

6 obveznih pripomočkov, ko se odločite za odvajanje od plenic

Velika prelomnica v življenju naših otrok je gotovo odvajanje od pleničk. Vsak starš o…
Apr 08, 2018 465

Dedki in babice - vzgajajo in razvajajo

Z dr. Polono Fister, univ. dipl. psihologinjo smo se potopili v zanimiv pogovor o tem,…
Mar 18, 2018 147

Pripravljeni na novorojenčka?

Pravkar ste izvedeli, da ste noseči in da bo vaš vsakdan čez nekaj mesecev postal…