Nastavitve piškotkov

Kako pa vi zaščitite svoje otroke pred soncem?

V svetu otrok in mladih družin so sončni dnevi razlog za velike nasmehe. Preživljanje časa na prostem, igrala, morje, izleti, bazen. Poleg vse pozitive, ki jo prinašajo sončni žarki pa obstaja tudi temnejša plat. Staranje, bolezni, rak, opekline – vse to nas opozarja, do sonce prinaša tudi nekaj dodatnih obveznosti za starše.

O škodljivosti sončnih žarkov se piše veliko in prav je, da nanje opozorimo vsako leto znova. Z nekaj preprostimi rešitvami bo vaše poletje brezskrbno. Imejte te tri nasvete v mislih in uživajte v soncu in prednostih vitamina D!

1. Sončno uporabo nanašajte redno in večkrat dnevno

Sončna krema je super zaščita, sploh, če se ne morete izogniti soncu. Izberite zaščitni faktor 30+ za otroke starejše od šestih mesecev. Za mlajše dojenčke se priporoča izogibanje soncu ali pokrivanje izpostavljenih delov in nanašanje sončne kreme le na izpostavljene dele. Ne pozabite, da se po kopanju sončna krema tudi malo spere in morate nanos ponoviti večkrat dnevno. Pozorni bodite ob nakupu sončne kreme, da vzamete otrokom prijazno, ki jih ne bo pekla, ko se bodo potili itd.

2. Izogibajte se soncu

V kolikor ni potrebe se skrivajte in igrajte v senci. Če veste, da boste dalj časa na soncu, otroku na glavo poveznite še klobuček ali kapo s šiltom, da ga vsaj malo zaščiti. V času najbolj žgočega sonca, med 11. in 15. uro pa odsvetujemo gibanje na soncu.

3. Poskrbite za hidracijo in igre z vodo

Da bodo sončni dnevi prijetnejši, nujno poskrbite za zadostno hidracijo. Poleti, ko se vsi tudi več potimo, je nujno, da smo pozorni na zadostno količino vnosa vode. Svetujemo, da imate steklenico vode vedno s seboj. Ko pa pridejo najbolj vroči dnevi pa otroku omogočite igro z vodo: lahko v bazenčku doma pred hišo, ob bližnjem potoku v senci, na jezeru ali ob morju. Za vse igre z vodo izberite kakovostne hlačne pleničke za kopanje Splashers, ki jih ponuja Pampers.

Ostali članki iz teme otroci

Sep 10, 2018 83

Kvalitetno preživljanje družinskega časa

Za nami je prvi septembrski teden, ko je marsikateri malček prvič prestopil vrtčevski…
Jul 12, 2018 253

Mlezivo je kot prvo cepivo

Tatjana Pavlin, dr. med., spec. pediatrije in svetovalka za laktacijo in dojenje nam je…
Jun 26, 2018 137

Kako izbrati pravi telefon za otroka?

Na trgu je toliko pametnih telefonov, da se starši resnično težko odločijo, kateri je…
Jun 26, 2018 220

Tudi Rebeka Dremelj se rada igra

»V času, ko moji otroci odraščajo, sem se res veliko naučila. Ravno v teh dneh je moja…
Jun 22, 2018 219

Znana slovenska blogerka razkriva svoje najljubše spomine na otroštvo

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu od otroštva? Kakšen dogodek? Določena oseba? Stvar?…