Nastavitve piškotkov

Kako pa vi zaščitite svoje otroke pred soncem?

V svetu otrok in mladih družin so sončni dnevi razlog za velike nasmehe. Preživljanje časa na prostem, igrala, morje, izleti, bazen. Poleg vse pozitive, ki jo prinašajo sončni žarki pa obstaja tudi temnejša plat. Staranje, bolezni, rak, opekline – vse to nas opozarja, do sonce prinaša tudi nekaj dodatnih obveznosti za starše.

O škodljivosti sončnih žarkov se piše veliko in prav je, da nanje opozorimo vsako leto znova. Z nekaj preprostimi rešitvami bo vaše poletje brezskrbno. Imejte te tri nasvete v mislih in uživajte v soncu in prednostih vitamina D!

1. Sončno uporabo nanašajte redno in večkrat dnevno

Sončna krema je super zaščita, sploh, če se ne morete izogniti soncu. Izberite zaščitni faktor 30+ za otroke starejše od šestih mesecev. Za mlajše dojenčke se priporoča izogibanje soncu ali pokrivanje izpostavljenih delov in nanašanje sončne kreme le na izpostavljene dele. Ne pozabite, da se po kopanju sončna krema tudi malo spere in morate nanos ponoviti večkrat dnevno. Pozorni bodite ob nakupu sončne kreme, da vzamete otrokom prijazno, ki jih ne bo pekla, ko se bodo potili itd.

2. Izogibajte se soncu

V kolikor ni potrebe se skrivajte in igrajte v senci. Če veste, da boste dalj časa na soncu, otroku na glavo poveznite še klobuček ali kapo s šiltom, da ga vsaj malo zaščiti. V času najbolj žgočega sonca, med 11. in 15. uro pa odsvetujemo gibanje na soncu.

3. Poskrbite za hidracijo in igre z vodo

Da bodo sončni dnevi prijetnejši, nujno poskrbite za zadostno hidracijo. Poleti, ko se vsi tudi več potimo, je nujno, da smo pozorni na zadostno količino vnosa vode. Svetujemo, da imate steklenico vode vedno s seboj. Ko pa pridejo najbolj vroči dnevi pa otroku omogočite igro z vodo: lahko v bazenčku doma pred hišo, ob bližnjem potoku v senci, na jezeru ali ob morju. Za vse igre z vodo izberite kakovostne hlačne pleničke za kopanje Splashers, ki jih ponuja Pampers.

Ostali članki iz teme otroci

Feb 10, 2019 149

Spletni izziv zaradi katerega otroci umirajo

Slovenka Nina Jelen je sodelovala v kampanji #SaferInternet4EU, v okviru katere je…
Dec 06, 2018 130

Dvojezičnost pri otrocih za boljše sposobnosti reševanja problemov

Vzgajanje otroka v dvojezičnem okolju ne prinaša zgolj komunikacijskih prednosti,…
Dec 05, 2018 192

4 odlična darila za male navihančke in princeske

Nad mestom že visi tisoče čarobnih lučk, na trgu je že postavljena prekrasna ogromna…
Dec 03, 2018 285

Prazniki

Še malo in začeli bomo odštevati dneve do božiča. Pravočasno poskrbite za adventno…
Dec 03, 2018 185

Otrokom podarimo skupen čas

Je sezona praznikov. Na kupu so kar trije dobri možje, ki nosijo darila in predvsem…