Nastavitve piškotkov

Poletje v plenicah

Počasi se naše misli obračajo k poletju na morju, plaži in kopanju. Za vse družine z manjšimi otroci pa pomeni tudi iskanje prave rešitve za vašega otroka, ki je morda še v plenicah? Pralne pleničke, pleničke za enkratno uporabo? Je morda na trgu kaj novega?

Plavalne plenice so posebne, ker ne vsebujejo vodnih kristalov (natrijevega poliakrilata), kot klasične plenice in zato ne absorbirajo tekočine. Če bi to storili, bi takoj (tako kot običajno plenico) napolnili s težo vode in ob tem izgubili svojo "zadrževalno moč".

Iz tega razloga je edini namen plavalnih plenic, da zadržijo kakec. V nasprotju s tem, kar bi lahko domnevali, njegovo delo ni, da zadrži lulanje.

Pravila kopanja

Na plaži lahko storite kar koli želite, vendar nekateri bazeni imajo posebna pravila o malčkih v plenicah. Še enkrat, ena pomembnejših skrbi upravljavcev bazenov je preprečevanje širjenja bolezni in nesreč s poškodbami. Na primer, bazeni na potniških ladjah popolnoma prepovedujejo otroke v plenicah (kakršne koli vrste). Bazeni nekaterih plavalnih šol želijo dvojno zaščite: pleničke za enkratno uporabo in kopalke. Enkratna nezgoda lahko bazen zapre za nekaj ur ali celo dni. Predvidevam, da bi zaprtje bazena bila ena izmed bolj neprijetnih stvari, ki bi se lahko zgodile v življenju.

Pleničke za enkratno uporabo

Nove hlačne plavalne pleničke Pampers Splashers so idealne za vodno zabavo v bazenu, morju ali pa v primeru kakšnekoli vodne igre. So izredno prilagodljive saj imajo raztegljiv pas, ki se za lažje slačenje ob straneh enostavno strga. Da pa se nebi zgodilo, da bi plenička prepuščala blato in urin imajo ob straneh, kar dvojno zaščito proti prepuščanju. So praktične in prijetnega videza za kar poskrbi prijetni motiv na plenički. Pleničke so na voljo v številkah od 3-6.

Ostali članki iz teme otroci

Oct 11, 2018 189

Unikatna izobraževalna izkušnja

Mednarodni vrtec in šola IES Ljubljana International School že na zunaj ne izgleda kot…
Oct 11, 2018 257

Zakaj petletne deklice ne verjamejo več vase?

Od petega leta naprej dekleta začenjajo razvijati omejeno samopodobo. Prenehajo verjeti,…
Oct 11, 2018 486

Ključni mejniki otrokovega razvoja do treh let

Se še spomnite vaših prvih mesecev z novorojenčkom? Ko mali dojenček vsak dan osvoji…
Oct 08, 2018 131

(Pre)težka šolska torba

Marsikateri starš se sprašuje, kaj je pomembno pri nakupu šolske torbe in kakšne težave…
Oct 02, 2018 90

Ali poznate neverjetno zgodbo o Barbie?

Koliko vas je otroštvo preživelo z igranjem s punčkami Barbie? Lutka Barbie je zagotovo…