Nastavitve piškotkov

Znana slovenska blogerka razkriva svoje najljubše spomine na otroštvo

Kaj vam je najbolj ostalo v spominu od otroštva? Kakšen dogodek? Določena oseba? Stvar? Igra? Še pomnite, kako ste preživljali svoje otroške dni in noči? Znana slovenska blogerka Špela Šešerko, ki je ponosna lastnica lifestyle bloga Dainté, na katerem posreduje lepotne in modne skrivnosti, recepte in ideje za dekor, je tokrat obudila nekaj svojih najlepših spominov na otroštvo in jih podelila z nami.

Najljubša risanka

Nedeljsko jutro je bil edini čas, ko sem lahko pred televizijo sedela več kot pol ure in takrat sem z veseljem uživala v Živ Žavu. Moja najljubša risanka je bila Želodko Superca (in Cofko Cof, pa Tabaluga, pa Franček, pa ...) iz katerega uvodno pesem še vedno vsaj enkrat na teden prepevam. Njegova hiška na drevesu pa je še danes moja skrita želja, ki upam, da jo nekega dne uresničim.

Okus po otroštvu

Se še spomniš tistega posladka, ki si ga prejel po kosilu le ob posebnih priložnostih? Sladek belo rjavi desert, ki pa je bil veliko več kot le desert. Monte. Značilne rjavo bele posodice sem vedno shranjevala in nato v njih pospravljala drobnarije ali pa jih uporabila kot pohištvo pri igranju z Barbie. Monte sem lahko jedla le ob izbranih dnevih, saj si ga takrat lahko našel le v večjih prodajalnah.

Monte se je ogromno spremenil od takrat, ko sem bila jaz otrok, pa ne po svoji embalaži in tudi ne po okusu, ampak po asortimanu, ki ga zdaj ponujajo. Kot kaže, so pri Zott spoznali, da Monte ne jedo več le otroci, ampak smo tudi odrasli še vedno nori nanj. Še danes se zato z Monte rada razvajam, ko se uležem pod odejo in gledam Say yes to the dress.

Dainte blog spela seserko

Samolepilni in magnetni uhani

Strah pred luknjanjem ušes je pri meni trajal vse do pubertete. Želela sem nositi uhane, a je bil strah prevelik, zato sem nosila samolepilne uhane v obliki srčkov in zvezdic. Kasneje sem jih zamenjala z magnetnimi diamantnimi uhani, ki pa smo jih dekleta uporabljala tudi v nosu in le upala, da ne kihnemo. Mojega strahu pred luknjanjem niso odgnale vse obljube in prepričevanja, vse dokler nisem zagledala ženske z dolgimi prekrasnimi svetlo rjavimi skodranimi lasmi in ogromnimi okroglimi uhani. To je bil moment, ko sem rekla: ''Jaz si želim prave uhane!'.

Spanje pred hišo

Poletne počitnice niso bile počitnice, če nisi vsaj enkrat spal pod zvezdami. Spanje v šotoru ali pa kar tako na prostem je vedno imelo svoj čar, kljub temu da sem zaspala ob zvoku brenčanja komarjev in se zbudila ob cviležu mačk. Pogovori o fantih s prijateljicami in glasen smeh, ki je zbudil vsako upokojeno sosedo, so se odvijali dolgo v noč, dokler ni katera od teh sosed zakričala v pižami skozi okno ter nas napodila spat.

Naslovna fotografija: Anja Jelen
Fotografija v besedilu: Happy Moments / Blog Dainté

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Feb 10, 2019 149

Spletni izziv zaradi katerega otroci umirajo

Slovenka Nina Jelen je sodelovala v kampanji #SaferInternet4EU, v okviru katere je…
Dec 06, 2018 130

Dvojezičnost pri otrocih za boljše sposobnosti reševanja problemov

Vzgajanje otroka v dvojezičnem okolju ne prinaša zgolj komunikacijskih prednosti,…
Dec 05, 2018 192

4 odlična darila za male navihančke in princeske

Nad mestom že visi tisoče čarobnih lučk, na trgu je že postavljena prekrasna ogromna…
Dec 03, 2018 285

Prazniki

Še malo in začeli bomo odštevati dneve do božiča. Pravočasno poskrbite za adventno…
Dec 03, 2018 185

Otrokom podarimo skupen čas

Je sezona praznikov. Na kupu so kar trije dobri možje, ki nosijo darila in predvsem…