Nastavitve piškotkov

Tudi Rebeka Dremelj se rada igra

»V času, ko moji otroci odraščajo, sem se res veliko naučila. Ravno v teh dneh je moja starejša hči Šajana, še zadnjič prestopila prag vrtca, jeseni namreč že odhaja v vrtec. In kot mama sem v teh letih sprejela kar nekaj pomembnih zaključkov,« je povedala Rebeka Dremelj. Z nami je delila svoja spoznanja na področju igre in igrač. Pravi, da ni pomembna količina, ampak izbor pravih igrač, ki otroke motivirajo, jim sprožijo zanimanje.

1. Glasba in glasbene igrače

Ne vem, ali je glasba del moje družine in mene, ampak pri nas je osrednjega pomena. Če je slab dan ali smo utrujeni od vsega, si prižgemo glasbo in vsi se počutimo bolje. Ples in petje je pravo zdravilo. Punci imata v sobi kar nekaj glasbenih igrač, s katerimi si lahko sami ustvarita pozitivno vzdušje. Zadnja takšna pridobitev je Fisher-Price mikrofon – nad njim sta tako navdušeni, da imata sedaj vsaka svojega in skupaj snujeta nastope za vso družino. S takšnimi igračami spodbujam njuno samostojnost in samozavest. Res ju je užitek gledati ob nastopih! Mikrofon Fisher-Price je odličen tudi zato, ker ima funkcijo ponovnega predvajanja in omogoča možnost, da slišita svoje posnetke – v tem res uživata in vedno znova pilita svoje posnetke.

2. Igračke ob katerih otrok vstopa v realno življenje

Vse bolj opažam, kako veseli sta dekleti, če lahko sodelujeta v vsakdanjih opravilih. Za njuno domišljijo in hkrati vstopanje v realno življenje imata na voljo številne figurice, kuhinjske pripomočki, zdravniški komplet, igračko telefon in kar nekaj oblačil za preoblačenje.

3. Igračke, ki spodbujajo kreativnost

Barvice, voščenke, vodene barvice, plastelin – vse kar ustvarja barvo in umetnine. Kreativnost pri otrocih res ne pozna meja. Pri nas je aktualni hit ustvarjanje s kockami in gradnja neskončno visokih stolpov. Odlična izbira so tudi pisane razpoloženjske voščenke Fisher-Price, ki so prepoznavni format za male racavčke. Poučujejo ga o barvah in zaporedju, medtem ko ga seznanjajo z občutki in čustvi!

»Zame je najbolj pomemben čas, ki ga preživimo skupaj. Vem, da s tem svojima puncama dam največ. Ne glede na to, ali se igramo skupaj ali pa se punci zamotita sami pa verjamem, da ni vsaka igrača primerna. Zato temu, kaj jima nudim, posvečam posebno pozornost,« je povedala Rebeka Dremelj, poslovna ženska, pevka in mama.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Dec 05, 2018 139

4 odlična darila za male navihančke in princeske

Nad mestom že visi tisoče čarobnih lučk, na trgu je že postavljena prekrasna ogromna…
Dec 03, 2018 224

Prazniki

Še malo in začeli bomo odštevati dneve do božiča. Pravočasno poskrbite za adventno…
Dec 03, 2018 112

Otrokom podarimo skupen čas

Je sezona praznikov. Na kupu so kar trije dobri možje, ki nosijo darila in predvsem…
Nov 28, 2018 176

Zaupata jim Jernej in Taya Damjan

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan je že v polnem skakalnem pogonu, od doma pa ga…
Nov 15, 2018 94

Nostalgija za otroštvom: 5 stvari, ki nas takoj vrnejo v najlepši čas

Vsi imamo tiste posebne stvari, ki nas takoj vrnejo v srečne dni otroštva, ko občutimo…