Nastavitve piškotkov

Tudi Rebeka Dremelj se rada igra

»V času, ko moji otroci odraščajo, sem se res veliko naučila. Ravno v teh dneh je moja starejša hči Šajana, še zadnjič prestopila prag vrtca, jeseni namreč že odhaja v vrtec. In kot mama sem v teh letih sprejela kar nekaj pomembnih zaključkov,« je povedala Rebeka Dremelj. Z nami je delila svoja spoznanja na področju igre in igrač. Pravi, da ni pomembna količina, ampak izbor pravih igrač, ki otroke motivirajo, jim sprožijo zanimanje.

1. Glasba in glasbene igrače

Ne vem, ali je glasba del moje družine in mene, ampak pri nas je osrednjega pomena. Če je slab dan ali smo utrujeni od vsega, si prižgemo glasbo in vsi se počutimo bolje. Ples in petje je pravo zdravilo. Punci imata v sobi kar nekaj glasbenih igrač, s katerimi si lahko sami ustvarita pozitivno vzdušje. Zadnja takšna pridobitev je Fisher-Price mikrofon – nad njim sta tako navdušeni, da imata sedaj vsaka svojega in skupaj snujeta nastope za vso družino. S takšnimi igračami spodbujam njuno samostojnost in samozavest. Res ju je užitek gledati ob nastopih! Mikrofon Fisher-Price je odličen tudi zato, ker ima funkcijo ponovnega predvajanja in omogoča možnost, da slišita svoje posnetke – v tem res uživata in vedno znova pilita svoje posnetke.

2. Igračke ob katerih otrok vstopa v realno življenje

Vse bolj opažam, kako veseli sta dekleti, če lahko sodelujeta v vsakdanjih opravilih. Za njuno domišljijo in hkrati vstopanje v realno življenje imata na voljo številne figurice, kuhinjske pripomočki, zdravniški komplet, igračko telefon in kar nekaj oblačil za preoblačenje.

3. Igračke, ki spodbujajo kreativnost

Barvice, voščenke, vodene barvice, plastelin – vse kar ustvarja barvo in umetnine. Kreativnost pri otrocih res ne pozna meja. Pri nas je aktualni hit ustvarjanje s kockami in gradnja neskončno visokih stolpov. Odlična izbira so tudi pisane razpoloženjske voščenke Fisher-Price, ki so prepoznavni format za male racavčke. Poučujejo ga o barvah in zaporedju, medtem ko ga seznanjajo z občutki in čustvi!

»Zame je najbolj pomemben čas, ki ga preživimo skupaj. Vem, da s tem svojima puncama dam največ. Ne glede na to, ali se igramo skupaj ali pa se punci zamotita sami pa verjamem, da ni vsaka igrača primerna. Zato temu, kaj jima nudim, posvečam posebno pozornost,« je povedala Rebeka Dremelj, poslovna ženska, pevka in mama.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

May 17, 2019 157

Kam z otroki v nedeljo, 2. junija?

Na Čarobni dan v Tivoliju, Ljubljana! Prestolnico bo v nedeljo, 2. junija 2019, zopet…
Apr 08, 2019 156

Z igro do razvoja kognitivnih sposobnosti

Raziskave s področja nevrološkega razvoja možganov se pokazale, da se slednji najbolj…
Feb 25, 2019 204

Kdaj izpade prvi zobek?

Mnogi se dobro spominjamo fotografij iz rane mladosti. Skoraj vsakdo izmed nas ima…
Feb 10, 2019 254

Spletni izziv zaradi katerega otroci umirajo

Slovenka Nina Jelen je sodelovala v kampanji #SaferInternet4EU, v okviru katere je…
Dec 06, 2018 207

Dvojezičnost pri otrocih za boljše sposobnosti reševanja problemov

Vzgajanje otroka v dvojezičnem okolju ne prinaša zgolj komunikacijskih prednosti,…