Nastavitve piškotkov

Kvalitetno preživljanje družinskega časa

Za nami je prvi septembrski teden, ko je marsikateri malček prvič prestopil vrtčevski prag, kar za družine pomeni manj skupnega časa. To sploh ni nujno slabo, če čas, ki ga preživite v družinskem krogu, dobro izkoristite – ugasnete TV-je, odložite mobilne naprave in se v tistih trenutkih resnično posvetite drug drugemu.

Bodite tu in sedaj

Definicija kvalitetno preživetega skupnega časa je to, da se takrat povsem posvetite otroku, jim prisluhnete in se resnično ukvarjate ter pogovarjate zgolj z njimi.

Kaj želi otrok početi?

Vsaj del časa, ki ga preživite v družinskem krogu, naj narekuje otrok. Prisluhnite njegovim željam – morda želi ponovno obiskati živalski vrt ali pa iti s kolesom v park. Seveda je potrebno za urejeno družinsko življenje urediti tudi za otroke manj prijetna opravila, kot je pospravljanje stanovanja, kuhanje, pranje perila in podobno. V vse te aktivnosti vključite otroka in mu jih prikažite na zanimiv način. Tako boste s skupnimi močmi hitreje postorili vse potrebno in se potem resnično posvetili drug drugemu.

Igra

Že res, da se otroci veliko igrajo v vrtcu, vendar jim veliko pomeni tudi igra s starši. Doma imate popoln nadzor nad igračami, ki jih otrok uporablja, zato izberite kakovostne in takšne, preko katerih se otrok tudi uči. Pri nakupu zato upoštevajte tako otrokov razvoj kot smernice proizvajalcev. Podjetja, kot je na primer Fisher-Price, namreč na svoje igrače napišejo okvirno starost za katero je posamezna igrača primerna. Pametni kuža je ena najbolj prepoznavnih Fisher-Price igrač, ki navdušuje s številnimi pesmicami v slovenskem jeziku. Najnovejša dopolnitev te priljubljene igrače je spreminjanje učne vsebine glede na malčkovo starost. Ponuja namreč kar tri različne stopnje s težavnostnimi nalogami prilagojenimi prav za vašega malčka. Kuža ima več kot 50 pesmic za prepevanje, melodij in fraz. Uči črke in abecedo, številke in štetje, barve in dele telesa.

Spanje

Priprava na spanje je pomemben del dnevne rutine in je lahko zelo prijetna. Otroku pustite, da se pri večernem kopanju v banji malo igra, pri čemer seveda sodelujte. Tudi umivanje zob je lahko prijetno opravilo, preden otrok zaspi, pa mu preberite pravljico. Ko je otrok večji in že sam bere, prepustite knjigo njemu in mu zbrano prisluhnite, teh trenutkov se boste z veseljem spominjali še celo življenje.

Julija Lara Koren 4

#fisherprice #playmore #ucenjezigro

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Nov 09, 2018 70

Če ne pade, se ne bo pobral

V realnem življenju ni pomembno samo znanje, pač pa tudi socialne in osebnostne veščine…
Nov 08, 2018 192

7 daril, ki bodo navdušila vašega otroka

Otroci so največje in najlepše bogastvo, zato jih pogosto obdarujemo. Vemo, da se vsi…
Nov 05, 2018 86

Dotik je naše največje čutilo

Z Nino V. Pečnik, certificirano inštruktorico za masažo dojenčkov IAIM in predstavnico…
Oct 25, 2018 179

Učenje prek poizvedovanja

Obstajajo različni slogi poučevanja, med zelo učinkovite pa spada učenje prek…
Oct 23, 2018 131

Sanje vsakega starša: otrok se zaigra sam!

Otrok v prvih letih svojega življenja potrebuje veliko naše pozornosti in ljubezni. Rad…