Nastavitve piškotkov

Od zlomljenega vratu do svetovno znanega pisatelja in učitelja

 

V modernem svetu se zmeraj več govori o tem, da sta zdravje in dobro počutje, povezana tudi s čutenjem posameznika. Številni se s tem strinjajo, mi pa smo za vas našli kombinacijo obojega. Tako smo ob eni izjemni priložnosti uspeli dobiti pogovor s človekom, ki je bil resno poškodovan – zlomil si je vrat. Nato je zaradi tega izgubil službo, pristal na cesti, kjer je eno leto živel brez zdravljenja, ob vsem tem pa je razmišljal celo o samomoru. A uspelo mu je ozdraviti, se dvigniti iz brezna in ustvariti fantastično življenje. Govorimo o Nealu Donaldu Walschu, enem izmed največjih pisateljev in učiteljev na svetu, človeku, ki je posnel filme, bil pri Oprah in spremenil življenje na milijone ljudem.

Neale, zlomljena hrbtenica ni nekaj kar (na srečo) doživi veliko ljudi. Vendar vi ste jo imeli. Zanima nas kaj ste občutili v tistem trenutku, kakšne so bile vaše misli? Kako je, ko si nemočen? Imeli ste težave tudi s pljuči in srcem, pristali ste na cesti, nihče vam ni pomagal... Ste verjeli, da se lahko obrne na bolje?
Ja, ta avtomobilska nesreča mi je res spremenila življenje. Z njo se je vse spremenilo. Ko sem bil na dnu, nisem vedel kaj bo z mano. Bolečine so bile tako velike, obup tako globok, da večino časa enostavno nisem vedel kaj čutim. Veliko mojih uličnih "kolegov" se je takrat vdalo alkoholu, jaz pa sem vseeno globoko v sebi čutil, da mora obstajati nekaj več. A večino energije sem namenil temu, da sem sploh zbral dovolj denarja za hrano. A včasih sem moral jesti tudi iz smetnjaka.

Ampak, ni veliko ljudi, ki bi se lahko izvili iz takšnih težav in večina jih ob tem sploh nima teh finančnih težav, kot se jih imeli vi. Kako je vam to uspelo? Kako pride človek do takšnega preboja?
Pot je bila težka. A, če se človek želi spremeniti, potem mu Vesolje vedno ponudi možnost za to. Vse situacije v katerih pristanemo, se zgodijo, ker jih sprožimo mi. Vse poškodbe, bolezni, pomanjkanja, čustveni padci... A prav tako se lahko človek spremeni na bolje. Zraste. Ozdravi. Se pomiri. Če je le pripravljen dvigniti lastno zavest. Opustiti stare načine razmišljanja. Oprostiti in sprejeti nove poti v delovanju in čutenju.

Neale, 19.-20. januarja prihajate v Slovenijo z velikim seminarjem. Kako lahko z njim pomagate našim bralcem?
Tako je, z udeleženci bom delil izjemen samorealizacijski prces, ki je mene pripeljal od poškodovanega in zapuščenega človeka, do nekoga, ki živi svoje resnično poslanstvo. Predvsem pa bi rad povedal, da je vsak človek tako malo oddaljen od tistega, kar si želi, da je včasih to celo smešno. Mnogokrat moramo ljudje spremeniti samo neko navado, nek način upravljanja lastne energije in zgodi se tisto, kar si želimo. Ni je bolezni, odnosa, situacije, ki je ne ne bi mogli ljudje sami spremeniti. In večino lahko spremenimo že s tem, da se naučimo... čutiti prav. In te stvari bom razkrival na tem seminarju.

Vstopnico za seminar si lahko zagotovite na: www.potovanjeduse.si, mojekarte.si, Eventim, Petrol

Ostali članki iz teme psihologija

May 08, 2019 159

Zakaj je v življenju potrebno načrtovati NEUSPEH?

»Če vsake toliko ne padeš, je to znak, da ne počneš ničesar inovativnega,« je o…
Apr 16, 2019 154

To je navlaka, ki ovira vaš prodajni uspeh!

Mnogi podjetniki imajo na začetku svoje poti trdno usidrana prepričanja o tem, kaj…
Apr 08, 2019 167

Otroška lastnost, ki jo imajo tudi uspešni odrasli

˝Nimam nikakršnih posebnih talentov. Sem le strastno radoveden,˝ je o skrivnosti svojih…
Mar 21, 2019 200

Kako presenetiti mamo za materinski dan?

Mama je sinonim za brezpogojno ljubezen, morje skrbi, ocean pozornosti. Vsak sleherni dan…
Mar 17, 2019 499

Sprostitev s pomočjo glasbe in svetlobe

Tatjana Ramšak iz Tarine hiše v Mariboru nam je predstavila PSiO metodo, s katero je…