Nastavitve piškotkov

Huawei Mate 20 Pro z odliko opravil ekstremen test Cirila Komotarja

Huawei je ob koncu lanskega leta predstavil svoj do zdaj najzmogljivejši telefon – Mate 20 Pro. Številni mediji in novinarji s celega sveta so mu nadeli laskavi naziv najboljšega telefona lanskega leta, zasluge pa so pripisali njegovi izjemno sodobni strojni opremi in številnim naprednim funkcionalnostim. V želji, da bi potrdili njegovo superiornost tudi v praksi, pa so ga pri Huaweiju nedavno testirali še v točno takšnih razmerah, kot so želeli uporabniki.

Pri Huaweiju so v januarju zasnovali kampanjo #ChallengeMate, v kateri so uporabnike pozvali k posredovanju svojih idej za testiranje njihovega paradnega telefona Mate 20 Pro. Izmed vseh so nato izbrali tiste, ki so dobile največ glasov in jih s pomočjo Cirila Komotarja, vlogerja, ki stoji za enim najbolj priljubljenih slovenskih YouTube kanalov, Komotar Minuto, tudi realizirali.

ChallengeMate 2

Uporabnike so najbolj zanimale sledeče tri stvari: kako dobra je stabilizacija slike pri snemanju videa v ekstremnih pogojih, ali je mogoče narediti resnično atraktiven super počasen posnetek in kako se obnese baterija, če telefon čez noč pustimo v hladnem okolju. Huawei Mate 20 Pro je vse preizkuse opravil z odliko, kako je bilo to videti v praksi, pa lahko preverite tukaj. Izjemen dosežek telefona v praksi, je morda najbolje povzel prav Ciril s svojim znamenitim stavkom: »Besn k česn!«

Stabilizacija slike, počasni posnetki in dolgotrajna baterija

Pri preizkusu stabilizacije je telefon pritrdil na sprednji pokrov športnega avtomobila, vklopil snemanje vida in se s hitro vožnjo odpravil na razgibano gorsko cesto. Končni video, ki ga je posnel telefon pa je bil kljub razgibanemu terenu zelo tekoč in brez tresenja. Pri tem je pomagala tudi umetna inteligenca, ki je prisotna na telefonu. Mate 20 Pro je namreč opremljen z zmogljivim procesorjem Kirinom 980 z dvojno nevronsko enoto, prav slednja pa pomaga telefonu pri različnih opravilih. Od snemanja in fotografiranja, do optimizacije delovanja.

ChallengeMate 1

Glede na to, da je njegovo osrednje poslanstvo testiranje avtomobilov, je športnega jeklenega konjička uporabil tudi v drugem preizkusu – kreiranju atraktivnega super počasnega posnetka. Z avtomobilom je hitro zapeljal v oster ovinek, tako, da je mu je odneslo zadnji del – t. i. drift – rezultat pa je bil sila spektakularen. Zasluge za to gredo seveda odlični kameri Mata 20 Pro. Ta se ne izkaže le pri video posnetkih, ampak tudi pri fotografiranju. Telefon je opremljen s trojno kamero Leica, ki jo sestavljajo osrednji 40 MP objektiv, 20 MP ultra širokokotni objektiv in 8 MP teleobjektiv. Medtem ko slednji zagotavlja dobro izraženo globino in učinek zameglitve na portretnih fotografijah, največjo novost predstavlja ultra širokokotni objektiv. Z njegovo pomočjo lahko zajamete širšo perspektivo okolice, kar pride zlasti prav v manjših prostorih.

Pri zadnjem preizkusu, testu vzdržljivosti baterije v ekstremnem hladnem okolju, pa je telefon čez noč zakopal v sneg. Ko ga je zakopal, je bila baterija napolnjena 100-odstotno, ko ga je prišel naslednji dan 'rešit', pa je merilnik še vedno kazal zavidljivo visoko številko 94 odstotkov. Baterija ima visoko kapaciteto 4.200 mAh in se s priloženim polnilcem zelo hitro polni (do 70 odstotkov v 30 minutah), za daljšo avtonomijo pa še dodatno skrbijo tudi programske rešitve. Poleg tega podpira tudi hitro brezžično polnjenje in celo povratno brezžično polnjenje (z Matom 20 Pro lahko brezžično napolnite baterijo drugega telefona, če tudi ta podpira brezžično polnjenje).

Pri zadnjem preizkusu pa se je potrdila tudi funkcija vodoodpornosti telefona. Sneg je namreč moker in kljub temu, da je bil telefon z njim prekrit celo noč, to ni ohromilo delovanja.

ChallengeMate 4

Spektakularen video, ki je nastal ob preizkušanju si lahko pogledate tukaj oziroma na povezavi http://bit.ly/challenge-mate-komotar-minuta.

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Ostali članki iz teme oprema

Mar 12, 2019 93

Ali bodo telefoni popolnoma nadomestili namenske fotoaparate?

Konec leta 2018 je Instagram dosegel milijardo aktivnih mesečnih uporabnikov in še vedno…
Mar 08, 2019 90

150 tisočkrat Slovenija na Huawei telefonih po Evropi

Huawei globalno preseneča, ravnokar so predstavili odličen, hiter in tehnološko najbolj…
Mar 01, 2019 109

MWC 2019: Huawei Mate X izbran za najboljšo novo mobilno napravo

Zložljiv telefon Huawei Mate X si je s svojim drznim dizajnom, podporo povezljivosti 5G,…
Feb 27, 2019 113

MWC 2019: Huawei Mate 20 Pro izbran za najboljši pametni telefon

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 (MWC) je Huawei postal bogatejši za še eno…
Feb 25, 2019 104

Prihodnost je tukaj: Huawei predstavil Mate X, najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 (MWC) v Barceloni je Huawei predstavil…