Nastavitve piškotkov

Skriti kotiček Slovenije idealen za izlet: Slovenske Konjice

Prepogosto se zgodi, da pozabimo, koliko čarobnih skritih kotičkov skriva Slovenija in v kako čudoviti državi pravzaprav živimo. Slovenija je majhna, a barvita dežela in čudovita doživetja imamo tako rekoč na dosegu roke. Tokrat predstavljamo Slovenske Konjice kot odlično in unikatno destinacijo za izlet, ki je odlična izbira predvsem za tiste, ki radi uživate v tisočletni tradiciji, spijete kozarec dobrega vina in razvajate svoje brbončice.

»Nekoga moraš imeti rad...«

... je zapisal v Slovenskih Konjicah rojeni pesnik Ivan Minatti. Konjičani imajo radi svoje mesto in okoliške vasi ter prijazne obiskovalce, ki radosti življenja v Dravinjski dolini delijo z njimi. Slovenske Konjice so prikupno srednjeveško podeželsko mesto s tisočletno zgodovino, položeno med skrivnostno Konjiško goro in sončne zlate griče vinorodnih Škalc v severovzhodni Sloveniji. Mesto ponuja več zanimivosti, ki jih boste odkrivali ob različnih priložnostih.

Stari trg

Za sprehode so najlepša doživetja skozi Stari in Mestni trg. Stari trg mesta v zavetju mogočne farne cerkve Svetega Jurija ohranja zasnovo iz časa prvih omemb, skozenj je venomer moč čutiti nežen vetrič preteklosti. Poseben čar mu daje potok Ribnica, ki je po eni izmed legend o nastanku Konjic slina strašnega zmaja, ujetega v Konjiški gori. Zgodovina več kot 860 let starega konjiškega trga daje mestu dušo, nadžupnijska cerkev svetega Jurija pa zaključuje podobo Starega trga in s svojo veličastno podobo daje mestu pomemben pečat.

Dvorec Trebnik

Od leta 1997 je Dvorec Trebnik prepoznan kot blagovna znamka za okoli 200 lastnih izdelkov, kot so naravna kozmetika, dekorativni in zeliščni programi. Prav tako je priljubljen kot turistična točka, saj s svojimi zanimivimi turistični programi izobraževalne narave privablja številne obiskovalce. Posestvo dvorca zajema grajski park, zeliščni vrt, zeliščno galerijo, razstavne zbirke in ostalo.

Mestna galerija Riemer

Ogled Mestne galerije Riemer bo umiril sprehajalni korak in vam ponudi doživetja mojstrov čopiča. V njej je na ogled stalna zbirka konjiškega podjetnika Franca Riemerja ter Konjiški muzej. V stalni zbirki si lahko ogledate slikarska dela od zgodnje renesanse do danes. Na dvesto kvadratnih metrih je na ogled več kot sedemdeset slikarskih del (tihožitja, krajine, portreti) svetovno znanih domačih in tujih avtorjev.

Vinska klet Zlati grič

Poezija žlahtne vinske kapljice sta na pokušino dana v novi Vinski kleti Zlati grič med vinorodnimi Škalcami. Odlična kakovost konjiških vin postaja tradicija, sprehod med s soncem obsijanimi vinski griči pa bo prava sladica za vse ljubitelje narave.

zlati gric

Tradicija domačih obrti

Okoliške vasi ponujajo vsaka zase svoje značilnosti in izročila preteklosti. Vas Žiče postaja turistična z ogledom pletarstva, kovaštva in mlinarstva. Od tam se vije dolina Svetega Janeza z znamenito Žičko kartuzijo iz 1160 leta. Doživetje preteklosti dopolnjuje Zeliščarstvo Iršič in ponudba najstarejšega slovenskega gostišča Gastuž iz leta 1467. Izlet skozi Loče mimo športnega letališča Senožet v turistično vasico Mlače bo pa prava posebnost in primer ljudi, ki v zadnjih letih svojo vas dvigajo z voljo, sodelovanjem in ponudbo hiše dediščine, konjeniškega športa, ribnikov ter mnogih turističnih kmetij tod okoli.

Vsako srečanje z Mestom cvetja in vina, z ljudmi, ki tukaj živijo, vam bo zagotovo dala novo spoznanje, zato na svoj seznam izletov obvezno zapišite Slovenske Konjice.

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Aug 22, 2018 201

Skriti kotiček Slovenije idealen za izlet: Slovenske Konjice

Prepogosto se zgodi, da pozabimo, koliko čarobnih skritih kotičkov skriva Slovenija in v…
Aug 02, 2018 793

5 trikov, kako poletne izlete narediti nepozabne

Poletna vročina lahko marsikoga odbije, da se odpravi na poletni izlet. Včasih je lažje…
Jul 12, 2018 308

Pripravite telo na poletje s pilatesom

Telo je tempelj za katerega moramo čim lepše poskrbeti. Ne le pred poletjem in poleti,…
Jul 06, 2018 430

V objemu zelenih gričev

Ob četrtkih in petkih marsikdo razmišlja, kam bi se lahko odpravil na enodnevni izlet med…
Jun 14, 2018 121

Hvaležna za srebrno medaljo

Ana Kersnik Žvab je pred kratkim odpotovala v Nepal, kjer so se odvijale jogijske…