Nastavitve piškotkov

Smučarski skoki: bi skočil z nami?

Sanje vsakega Slovenca so, da bi kot največji slovenski smučarski skakalci, poletel nad množico in osvojil rekorde. Morda se sliši nemogoče, ampak vsako leto več kot 150 otrok iz vse Slovenije, dobi to neverjetno priložnost in preizkusi svoje skakalne sposobnosti. Morda pa je letos priložnost, da pridete navijati tudi vi?

Smučarski skoki postajajo v zadnjih letih vse bolj priljubljeni. Gotovo zato, ker so naši smučarski junaki osvajali rekordne razdalje. Verjamemo pa, da šport mladim resnično približajo šele projekti, ki jim dejansko ponudijo priložnost. Projekt Skoči z nami, ki ga Zavod za šport Planica v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije in regionalnimi smučarskimi klubi izvaja že več kot deset let, navdušuje bodoče skakalce in njihove starše.

Skoci z nami Manner 1 1

Ne gre za vrhunski šport, ampak predvsem za priložnost!
„Poudaril bi, da pri vsem skupaj ne gre za vrhunski šport, temveč za možnost rekreacije in zabave za otroke. Za tiste, ki jih bo skok čez nekaj let odnesel tudi med največja imena skakalnega športa, pa bo to pravljičen začetek kariere," pravi dr. Franci Petek, svetovni prvak v smučarskih skokih, ki živi za in z skoki.

Skoci z nami Manner 2

Skoči z nami je projekt šolskih tekmovanj v smučarskih skokih, namenjenih učencem od 1. do 4. razreda osnovne šole. Trem regijskim tekmovanjem sledi zaključno državno prvenstvo, kjer se najboljši mladi skakalci potegujejo za odličja in privlačne nagrade partnerjev projekta. „Smučarski skoki so za začetnike zelo enostaven šport, ki ga obvlada vsak otrok, ki je kdaj smučal. Vsi vemo, da otroci v svoji radovednosti tudi na smučišču kdaj poišče naravne skakalnice, grbine, preko katerih skuša skakati med smučanjem," še dodaja Petek.

Občutek pravih tekmovanj
Šolska tekmovanja potekajo v treh skakalnih regijah: Gorenjska, Ljubljanska in Štajersko-Koroška regija. Ta bodo izvedena med 12. In 14. februarjem v Tržiču, Velenju in Logatcu. Temu sledi državno prvenstvo, kjer se bodo 7. marca pomerili najboljši iz vse Slovenije. Zmagovalci bodo poleg praktičnih in zanimivih nagrad dobili tudi možnost ogleda svetovnega pokala v Planici. Za prijetno in spodbudno tekmovalno vzdušje poskrbi podjetje Manner Slovenija, ki je velik podpornik zimskih športov in navdušenja mladih skakalcev. Za boljše razpoloženje vseh tekmovalcev tekmovalce in obiskovalce Manner nagradi s sladkimi priboljški. »Največ nam pomeni navdušenje mladih skakalcev, ko lahko prvič skočijo in potem, ko prejmejo nagrade. Vsekakor smo veseli, da soustvarjamo prihodnost slovenskega športa,« dodaja Alexander Lipovšek, direktor za Manner v jugovzhodni Evropi.

Skoci z nami Manner 3

O družbi Manner
Družba Josef Manner & Comp. je bila ustanovljena leta 1890. AG je kot strokovnjak za vaflje, dražeje in penaste izdelke prva na avstrijskem trgu napolitank in druga na celotnem avstrijskem trgu sladkarij. Leta 2017 je tradicionalni avstrijski obrat dosegel promet v višini več kot 203 milijonov evrov. Centrala je na Dunaju, proizvodnja poteka izključno v Avstriji. K Mannerjevi družini poleg znanih Mannerjevih napolitank z lešnikovo kremo med drugim spadajo tudi znamke Casali s priljubljenimi rumovimi-kokosovimi kroglicami in čokoladnimi bananami ter Napoli s klasičnimi draže keksi ter priljubljene Mozartove kroglice Victor Schmidt in Ildefonso. Mannerjevi izdelki se prodajajo po vsem svetu v pribl. 50 državah, lastne prodajne pisarne so dejavne v Nemčiji, na Češkem in v Sloveniji. Manner kot edino avstrijsko podjetje združuje dunajsko tradicijo s sodobnim videzom. Manner preprosto vzljubiš!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Mar 27, 2019 119

Planica je »roza kraljica«

Najboljše smučarske letalce na svetu je v Planici v štirih dneh letos občudovalo in…
Default Image
Mar 17, 2019 162

Tek-prinašalec sreče

Gibanje nam prinaša zdravje, temu ne moremo oporekati. A ne glede na to, da smo…
Mar 15, 2019 143

Imamo več kot 100 bodočih skakalcev!

Skoči z nami! je vabilo, ki je združilo kar 133 mladih iz vse Slovenije, ki so se v…
Mar 14, 2019 160

Ameriški vojaki bodo občudovali lipicance, šepetali konjem in barvali lipiške ograje

V soboto, 16. marca, bodo Kobilarno Lipica znova obiskali pripadniki Ameriške vojske.…
Mar 11, 2019 131

Joga in (ne)plodnost

Veliko parov se sreča s težavami pri zanositvi. In na žalost nekaterim kljub vsem…