Nastavitve piškotkov

Smernice za otrokov razvoj


Numerologija in osebna števila otroka nam pomagajo pri vzgoji na več načinov. Z njimi določamo položaj očeta in matere pri vzgoji, izberemo prave vzgojne metode in razumemo procese pri otroku v vsakem razvojnem obdobju. Pri otroku upoštevamo osebna in obdobna števila v osebnih izračunih (ime in priimek ter rojstni datum, tekoče leto), da dobimo natančne smernice za njegov razvoj.
Blanka Pušnik, numerologinja, Via3Vita, društvo za razvoj osebnih potencialov in komunikacijskih veščin
Za hitro orientacijo smo vam pripravili preprost način za izračun števila življenjske poti in nekaj kratkih napotkov. Seštejemo dan, mesec in letnico rojstva otroka. Primer: 19. 11. 2012 = 2042; Nato seštejemo števila 2 + 0 + 4 + 2 = 8.
Enke so junački, ki imajo radi, da se vse dogaja po njihovem. Včasih malce slabo slišijo, ker delujejo v lastnem idejnem svetu in se znajo zelo zatopiti v lastne misli. V vzgoji jim moramo dajati kratka in jasna navodila. Bistveno je, da pri njih krepite vztrajnost. Dvojke so nežni, intuitivni otroci, ki imajo radi okrilje matere. Znajo razviti potrpežljivost in težko prenašajo hrup. Ko se zaigrajo, jih ne motite s prekinjanjem njihovega miselnega toka. Pomembni so jim odnosi z ljudmi. Znajo biti zelo natančni in potrebujejo občutek varnosti. Trojke so sončki, ki včasih hitro menjajo razpoloženje. V sebi imajo željo po ugajanju. Potrebujejo točno določene meje in naučiti jih moramo upoštevanja drugih. Zgodaj jih je treba vključiti v ustvarjanje (petje, ples, risanje ...). Štirice zahtevajo izpolnitev izrečenih obljub. Če so prizadeti, dostikrat navznoter obrnejo žalost in navzven jezo. V mirnem okolju se pogovorimo z njimi in jih vzpodbujajmo, da nam pomagajo pri delu z rokami. Petice so mali učenjaki, ki jim moramo dopustiti, da povedo vse o tem, kar razmišljajo, pa če je še tako čudno. Ne prekinjajmo njihovega govora, vendar jih navajajmo na pravila in doslednost, ker so malce nagnjeni k odlašanju in zamujanju. Taki otroci potrebujejo ljubečo rutino. Šestice so strastni, ustvarjalni, družabni in ni jim vseeno za prijateljčke. Negujmo to senzibilnost za okolico. Družina jim je zelo pomembna. Radi imajo harmonične odnose. So pravzaprav veseljaki, ki so v družbi priljubljeni. Pustimo jim njihovo estetiko oblačenja, čeprav bo morda pred časom. Sedmice potrebujejo čas za odločitve. To so otroci, ki lahko imajo težave pri javnem odgovarjanju na vprašanja, manj pa pri pisnih testih, kjer se jim ni treba izpostaviti. Pohvalite jih. Zaposlite jih z miselnimi igrami ali gibanjem v naravi. Osmice imajo zgodaj razvite potenciale in samozavest. To so otroci z močno voljo. Vzpodbujajte jih v skrbi za druge. Bodite dosledni. Ne prenesejo krivic. Znajo biti zelo urejeni otroci, ki zahtevajo red tudi od staršev in postavljajo zelo odrasla vprašanja. Devetke so mali ljubitelji žive in nežive narave, ki potrebujejo malce več vzpodbude. Znajo pa biti strastni v domišljiji. Radi rešujejo izgubljene živali ali pa so vitezi v domišljijski igri. Pustite jim nastopati in s tem krepite njihovo samozavest. Pomembno je, da jim pustimo njihov otroški doživljajski svet.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

07.09.2018

Smernice za otrokov razvoj

Numerologija in osebna števila otroka nam pomagajo pri vzgoji na več načinov. Z njimi…
18.07.2018

Masaža vratu in ramen

Pomembno odkritje taoističnih mojstrov je bilo spoznanje, da zavestno usmerjanje…
11.06.2018

Kakšne vrste tekač ste?

Včasih je tek boj za preživetje, drugič je sprostitev, od nekdaj pa je izraz svobodnega…
08.04.2018

Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu…
11.02.2018

Številke - poznavalke vaše sorodne duše?

Pogovor s znano numerologinjo Blanko Pušnik je vedno zanimiv, saj se zdi, da s svojim…