Nastavitve piškotkov

Čas je, da popravimo škodo

Poletja se vedno radi spominjamo, saj nam prinaša veliko zabave, sprostitve, oddiha, počitka ... Takrat najpogosteje damo možgane na pašo, si privoščimo počitnice na morju, si privoščimo izlete v hribe ... Ampak z vsemi lepimi spomini pridejo tudi popoletne poškodbe las, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti vetru, soncu, slani vodi in izpostavljanju klimatskim napravam.

Veronika Bilban

Da bi ohranili lase zdrave in sijoče, ponujamo nekaj koristnih nasvetov.
1. Nadomestite izgubljeno vlago. Še posebej v mesecu septembru se najpogosteje opazijo suhi lasje. Le-ti se namreč ne morejo sami popraviti, obnoviti, zato jim moramo pomagati, da nadomestijo to, kar so v poletnem času izgubili - vlago! Uporabite hidrantno masko, ki jo nanasete na lase po šamponiranju. Stopite iz prhe in razpršite lase s sušilcem, ki ga nastavite na srednjo temperaturo ter nato pustite, da maska deluje še okoli 10 minut. Po tem jo sperite.
2. Poživite barvo. Sol, sonce in klor povzročijo, da se nanešena barva izpere, da pobledi, se spremeni (še posebej pri svetlolaskah in rdečelaskah). Da bi ohranili oziroma obnovili barvo ter poskrbeli, da bo spet videti sveža, vaša pričeska pa živahna, se odpravite v frizerski salon, da vam strokovnjak nanese gloss oz. glazuro, ki bo povrnila ton originalne barve. Potem, ko je barva spet takšna, kot ste si jo želeli, uporabite šampone in balzame za barvane lase, da bo učinek trajal čim dlje.
3. Posvetite se mestom, ki potrebujejo največ nege. Precej žensk se pritožuje, da balzam povzroči težke lase. Če z lasmi nimate večjih težav, potem nanje ne nanašajte nečesa, česar ne potrebujejo. Balzam na primer nanesite le od sredine las proti konicam, saj običajno lasje niso suhi pri koreninah, zato lahko ta del lasišča izpustite.
4. Porežite konice las. Razcepljene konice lahko nastanejo zaradi pogostega sušenja las s fenom. Da bi se jih znebili, jih moramo postriči. Le tako bodo lasje spet zdravi, močni in lepi.
5. Šampon in balzam si z las sperite s toplo vodo, a tukaj se vaša nega las naj še ne konča. Na koncu je namreč priporočljivo, da si še enkrat sperete lase z mrzlo vodo, da zaprete lasne mešičke. S tem boste dosegli, da bodo vaši lasje še bolj sijoči.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

05.09.2017

Kako izbrati pravi parfum zase?

Izbiranje parfuma, ki vam bo pristajal, je za marsikoga težka naloga, še posebej glede na…
28.08.2017

Pomlajevalna nega kože z rastlinskimi olji

Ob pojavu prvih gubic se ženske pogosto napotimo v drogerijo in si priskrbimo kremo, ki…
21.08.2017

Vzpostavite nadzor nad telesno težo z izdelkom Amway NUTRILITE™ Appetite Controller

Hiter, enostaven za pripravo in učinkovit izdelek Amway Nutrilite™ Appetite Controller že…
11.08.2017

Navlažite svojo kožo!

Sonce, morje in sol zelo vplivajo na kožo, zato je v tem času še posebej pomembno, da…
08.08.2017

Negujte kožo z naravnimi sestavinami!

EGYPTIAN MAGIC je popolnoma naravna krema za kožo, izdelana iz šestih najmočnejših…