Nastavitve piškotkov

Kako izbrati manikiro glede na poslovni kodeks

Roke so naše najdragocenejše in najbolj vidno orodje, zato ni čudno, da se vse več žensk precej posveča negi le-teh. Čas, ki ga preživljate v službi, preživite čim bolj udobno z manikiro, ki vam najbolj ustreza, hkrati pa ne zmanjša vrednost dela, ki ga opravljate. In da bi v službi vsakodnevno blestele, razkrivamo, katere kombinacije so najbolj sprejemljive za najbolj pogoste »ženske« poklice.

 Lepotna industrija
Če delate v lepotni industriji, so lepo negovane roke skorajda samoumevne. Pri frizerjih se lak za nohte posebej priporoča zaradi pogostega stika z vodo – lak namreč varuje nohte pred dejavniki kot je delo z vodo in kemikalijami. Pri takih poklicih priporočamo obisk kozmetičarke, ki uporablja kolekcijo O.P.I Gel Color, s katerim se dosežeta vzdržljivost in odpornost na vse mehanične ali kemične tretmaje. Stiliziranje las je kreativno delo, tako da lahko barva laka za nohte odraža vaš karakter in slog, pri izbiri manikire pa se lahko popolnoma sprostite.

Kozmetična industrija ljubi decentnost
Roke, ki prihajajo v stik s kožo, ne trpijo dolgih ali ostro oblikovanih nohtov. Roke so vsakodnevno zaščitene z rokavicami in potrebujejo boljšo nego s hranilnimi kremami, kot sta recimo Clinique Even Better Dark Spot Correcting Hand Cream ali pa Bobbi Brown Extra Hand Cream. Nohti so pri teh poklicih kratki, njihova oblika pa je zaokrožena. Vendar pa bo prozoren ali pa nevtralen odtenek laka za nohte poudaril vašo pozornost do detajlov, pri čem bodo vaše roke zablestele vsakič, ko snamete rokavice.

Stroga pravila
Zdravstveni delavci in zdravniki v svojem poslovnem okolju vedno na prvo mesto dajejo svojo strokovnost. Kratki in zaobljeni nohti brez laka in pretiranega nakita so najboljša izbira za fizični stik z bolniki ter opravljanje pregledov in preiskav. Podobno je pri drugih poklicih, ki imajo stroge higienske standarde, na primer kuharji, peki in podobno, kjer odsvetujemo nošenje laka med delom in priporočamo redno negovanje rok.

Brezhibna manikira
Če imate pisarniško delo in dan preživite za računalnikom, so vaše roke nenehno izpostavljene. Pogosti sestanki in srečanja s strankami zahtevajo, da ste vsak dan videti brezhibno. V dvomu pa vedno lahko računate na klasike: nude odtenke, rdečo, ki je enako primerna tudi za svečane poslovne priložnosti ter temne barve, kot so siva, črna in temno modra. Zato za poslovne ženske priporočamo O.P.I Infinite Shine lake za nohte, ki se lahko nanašajo, hitro odstranijo in nedotaknjeni pa zdržijo nekje do 11 dni. Odlični so tudi Rimmel Super Gel laki, ki so prav tako zelo obstojni.

Kreativci naj bodo ustvarjalni
Kreativni poklici, kot sta marketing in dizajn, dovoljujejo celoten spekter barv. Če vam je všeč barvna manikira, bodite pozorni na količino nakita in ga pustite za posebne priložnosti.

Umetniki ali športniki v svetu manikire nimajo meje!
Vse je osredotočeno na vas, tako da bodo tudi vaši nohti ogledalo vaših sposobnosti in uspeha. Svobodno poudarite svojo individualnost in bodite originalni. Večina umetnikov ljubi nekonvencionalne ideje, tako da si lahko privoščite bolj drzno manikiro, trenutno so zelo v trendu vijolični in modri odtenki. Dolžina nohtov je še vedno podrejena disciplini, s katero se ukvarjate, zato večina umetnikov in športnikov ostaja zvesta kratkim nohtom.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

18.03.2018

Ste že našli kozmetiko, ki vam je "pisana na kožo"?

Ali ste vedeli, da se v kozmetičnih izdelkih uporablja skoraj 13.000 različnih kemikalij?…
12.03.2018

Kako izbrati manikiro glede na poslovni kodeks

Roke so naše najdragocenejše in najbolj vidno orodje, zato ni čudno, da se vse več žensk…
07.03.2018

Kako do popolne črtice na veki

Črtala za oči so zelo pomembna pri ličenju, z njimi poudarimo pogled, definiramo oči in…
02.03.2018

Poudarite oči z močjo čarovnije!

Max Factor predstavlja novo Dark Magic maskaro, ki zagotavlja popoln volumen trepalnic v…
01.03.2018

Rimmel predstavlja Limited-Edition kolekcijo Red Instinct By Rita Ora

Rita Ora slovi po svoji drznosti in zapeljivosti in prav takšna je nova Limited-Edition…