Nastavitve piškotkov

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo, da jim ni potrebno storiti prav veliko za videz zdravih in sijočih las, mnogi pa se morajo za tak rezultat krepko potruditi.

Tia Kemperle

Eni si želijo bolj goste lase, drugi manj cepljenih konic, tretji želijo lasem povrniti sijaj, četrte moti prhljaj ... Vsaka težava zahteva svojevrsten pristop, obstaja pa že precej preverjenih naravnih metod, s katerimi je mogoče stanje izboljšati.

Med njimi je precej takšnih, ki pripomorejo k hitrejši rasti las oz. preprečujejo njihovo izgubo. Čeprav se s pretiranim izpadanjem in posledično izgubo las pogosteje soočajo moški, pa se zaradi hormonskega neravnovesja lahko ta težava pojavi tudi pri predstavnicah nežnejšega spola.
Strokovnjaki svetujejo, da lahko omilimo ali odpravimo težavo s pomočjo frizerja, ki nam bo svetoval primerne izdelke za nego njihovih las, prav tako velja, da določena hrana vpliva na krepitev lasnih korenin (železo, cink, maščobne kisline ...). Pomagala bo masaža lasišča, s katero stimuliramo cirkulacijo krvi – rast las se sicer ne bo izboljšala, bodo pa ti postali debelejši.

Prepogosto umivanje las ne povzroča njihove izgube, nekoliko drugače pa je z barvanjem las, saj lahko barve vsebujejo kemikalije, zaradi kateri se lasje poškodujejo ter povzročijo, da odpadejo. Če ne želimo izgubljati lase, potem si jih raje ne spenjamo v čop ali kito prepogosto (da jih preveč ne vlečemo). Dednost in pogosto izpostavljanje stresu prav tako lahko vplivata na izgubo las. Šok zaradi fizične ali psihične travme pomeni tudi šok za lase, ki lahko zaradi tega nehajo rasti. Težava se stopnjuje s starostjo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

18.10.2018

Dobrodošla trideseta!

So trideseta nova dvajseta? Postanemo v teh letih najboljša različica sebe? Se tudi vam…
10.10.2018

Kako hitro do lepih in zapeljivih ustnic?

Vsaka ženska si želi lepih in sočnih ustnic, saj veljajo za enega izmed najbolj čutnih…
10.10.2018

9 pravil nakupovanja čevljev, ki bi jih moral poznati vsak

Vsaka dama ima svoje male skrivnosti. Mi smo za vas pobrskali med njimi in jih našli kar…
08.10.2018

THE LOOK letošnje jeseni

Vas zanima, kako se z ličili preleviti v jesensko zapeljivko in kakšni bodo trendi…
25.09.2018

Živalski vzorec je must have te jeseni. Kako ga kombinirati?

Med modnimi trendi za jesen bo živalski vzorec eden najbolj popularnih, zato smo ga dali…