Nastavitve piškotkov

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo, da jim ni potrebno storiti prav veliko za videz zdravih in sijočih las, mnogi pa se morajo za tak rezultat krepko potruditi.

Tia Kemperle

Eni si želijo bolj goste lase, drugi manj cepljenih konic, tretji želijo lasem povrniti sijaj, četrte moti prhljaj ... Vsaka težava zahteva svojevrsten pristop, obstaja pa že precej preverjenih naravnih metod, s katerimi je mogoče stanje izboljšati.

Med njimi je precej takšnih, ki pripomorejo k hitrejši rasti las oz. preprečujejo njihovo izgubo. Čeprav se s pretiranim izpadanjem in posledično izgubo las pogosteje soočajo moški, pa se zaradi hormonskega neravnovesja lahko ta težava pojavi tudi pri predstavnicah nežnejšega spola.
Strokovnjaki svetujejo, da lahko omilimo ali odpravimo težavo s pomočjo frizerja, ki nam bo svetoval primerne izdelke za nego njihovih las, prav tako velja, da določena hrana vpliva na krepitev lasnih korenin (železo, cink, maščobne kisline ...). Pomagala bo masaža lasišča, s katero stimuliramo cirkulacijo krvi – rast las se sicer ne bo izboljšala, bodo pa ti postali debelejši.

Prepogosto umivanje las ne povzroča njihove izgube, nekoliko drugače pa je z barvanjem las, saj lahko barve vsebujejo kemikalije, zaradi kateri se lasje poškodujejo ter povzročijo, da odpadejo. Če ne želimo izgubljati lase, potem si jih raje ne spenjamo v čop ali kito prepogosto (da jih preveč ne vlečemo). Dednost in pogosto izpostavljanje stresu prav tako lahko vplivata na izgubo las. Šok zaradi fizične ali psihične travme pomeni tudi šok za lase, ki lahko zaradi tega nehajo rasti. Težava se stopnjuje s starostjo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

12.04.2018

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo,…
12.04.2018

6 razlogov za epilacijo

S pomladjo prihajajo tudi višje temperature in kaj kmalu se bodo dame sprehajale v krilih…
10.04.2018

Maske za obraz – pot do popolne nege kože

Se sprašujete, ali je smiselno, da v svojo nego kože vključite maske? Odgovor je da!…
05.04.2018

Senčenje obraza ni bilo še nikoli tako preprosto!

Max Factor predstavlja novo Miracle Contouring Palette, ki je povsem preprosta in hitra…
29.03.2018

Resna nega sedaj v bleščicah

GlamGlow #GLITTERMASK GRAVITYMUD™ FIRMING TREATMENT - Resna nega sedaj v bleščicah. Vsi…