Nastavitve piškotkov

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo, da jim ni potrebno storiti prav veliko za videz zdravih in sijočih las, mnogi pa se morajo za tak rezultat krepko potruditi.

Tia Kemperle

Eni si želijo bolj goste lase, drugi manj cepljenih konic, tretji želijo lasem povrniti sijaj, četrte moti prhljaj ... Vsaka težava zahteva svojevrsten pristop, obstaja pa že precej preverjenih naravnih metod, s katerimi je mogoče stanje izboljšati.

Med njimi je precej takšnih, ki pripomorejo k hitrejši rasti las oz. preprečujejo njihovo izgubo. Čeprav se s pretiranim izpadanjem in posledično izgubo las pogosteje soočajo moški, pa se zaradi hormonskega neravnovesja lahko ta težava pojavi tudi pri predstavnicah nežnejšega spola.
Strokovnjaki svetujejo, da lahko omilimo ali odpravimo težavo s pomočjo frizerja, ki nam bo svetoval primerne izdelke za nego njihovih las, prav tako velja, da določena hrana vpliva na krepitev lasnih korenin (železo, cink, maščobne kisline ...). Pomagala bo masaža lasišča, s katero stimuliramo cirkulacijo krvi – rast las se sicer ne bo izboljšala, bodo pa ti postali debelejši.

Prepogosto umivanje las ne povzroča njihove izgube, nekoliko drugače pa je z barvanjem las, saj lahko barve vsebujejo kemikalije, zaradi kateri se lasje poškodujejo ter povzročijo, da odpadejo. Če ne želimo izgubljati lase, potem si jih raje ne spenjamo v čop ali kito prepogosto (da jih preveč ne vlečemo). Dednost in pogosto izpostavljanje stresu prav tako lahko vplivata na izgubo las. Šok zaradi fizične ali psihične travme pomeni tudi šok za lase, ki lahko zaradi tega nehajo rasti. Težava se stopnjuje s starostjo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

21.12.2018

Čas je decembrskih zabav: kakšen stajling izbrati?

Decembrski čas nam prinese zunanji blišč v obliki bleščečih okraskov, številnih dogodkov…
14.12.2018

5 nasvetov: kako praznike uspešno preživeti brez stresa

Prazniki naj bi bili čas za družino, za prijatelje in dobrodelnost. Čas veselja,…
11.12.2018

Tega nikar ne počnite!

Če ne želite, da so vaši lasje krhki, lomljivi, tanki, poškodovani, potem je čas, da…
10.12.2018

7 nenavadnih trikov pri ličenju, ki delajo čudeže

Se sprašujete, ali s svojim ličenjem res 'potegnete' iz sebe največ? Z majhnimi…
07.12.2018

Hit čevlji tedna: čevelj, ustvarjen za hladne dni in elegantne kombinacije!

Če ste se kdaj znašli v dvomu med udobnim in čudovitim modelom čevljev ter se vam zdi, da…