Nastavitve piškotkov

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo, da jim ni potrebno storiti prav veliko za videz zdravih in sijočih las, mnogi pa se morajo za tak rezultat krepko potruditi.

Tia Kemperle

Eni si želijo bolj goste lase, drugi manj cepljenih konic, tretji želijo lasem povrniti sijaj, četrte moti prhljaj ... Vsaka težava zahteva svojevrsten pristop, obstaja pa že precej preverjenih naravnih metod, s katerimi je mogoče stanje izboljšati.

Med njimi je precej takšnih, ki pripomorejo k hitrejši rasti las oz. preprečujejo njihovo izgubo. Čeprav se s pretiranim izpadanjem in posledično izgubo las pogosteje soočajo moški, pa se zaradi hormonskega neravnovesja lahko ta težava pojavi tudi pri predstavnicah nežnejšega spola.
Strokovnjaki svetujejo, da lahko omilimo ali odpravimo težavo s pomočjo frizerja, ki nam bo svetoval primerne izdelke za nego njihovih las, prav tako velja, da določena hrana vpliva na krepitev lasnih korenin (železo, cink, maščobne kisline ...). Pomagala bo masaža lasišča, s katero stimuliramo cirkulacijo krvi – rast las se sicer ne bo izboljšala, bodo pa ti postali debelejši.

Prepogosto umivanje las ne povzroča njihove izgube, nekoliko drugače pa je z barvanjem las, saj lahko barve vsebujejo kemikalije, zaradi kateri se lasje poškodujejo ter povzročijo, da odpadejo. Če ne želimo izgubljati lase, potem si jih raje ne spenjamo v čop ali kito prepogosto (da jih preveč ne vlečemo). Dednost in pogosto izpostavljanje stresu prav tako lahko vplivata na izgubo las. Šok zaradi fizične ali psihične travme pomeni tudi šok za lase, ki lahko zaradi tega nehajo rasti. Težava se stopnjuje s starostjo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

17.07.2018

Kako poskrbeti za kožo na morju?

Morska voda in sonce sta na eni strani blagodejna za telo, po drugi pa lahko prinašata…
17.07.2018

Majhne skrivnosti in triki slovenskih blogerk

Skoraj vsaka dama ima kakšen poseben trik ali skrivnost na področju nege in lepote. Nič…
13.07.2018

Popoln vonj, ki bo obračal poglede

Vsak dan se srečate z različnimi ljudmi, nekaterih niti ne opazite. Si želite, da bi oni…
10.07.2018

4 reči, ki moške motijo pri ženskah

Pravijo, da imajo vsake oči svojega malarja, zato je nemogoče reči, kaj je čisto vsem…
02.07.2018

5 stvari, s katerimi si boste olajšali poletje

Vsakdo sanja o popolnem poletju brez stresa, o ležanju na plaži brez ene same skrbi. Da…