Nastavitve piškotkov

Razbijamo mite o epilatorjih

Marsikatera ženska si želi trajnejše rešitve za odstranjevanje dlak, pa ostaja pri vsakodnevnem britju, ker verjame nekaterim mitom, ki so stari že več let in jih je napredna tehnologija že izkoreninila. Pa poglejmo nekaj mitov in preverimo, če držijo.

Če uporabljam epilator, bodo dlake močnejše

Ne drži! Načeloma velja, da dolgotrajna uporaba metod, ki dlako odstranijo s korenino vred, na primer epilator, dlake precej zredčijo. Hkrati pa so tiste, ki ponovno zrastejo, šibkejše.

Uporaba epilatorja je zelo boleča

Bolečina je sicer zelo relativna, eni so bolj občutljivi, drugi manj. Ob prvih uporabah, ko so dlake močnejše, je lahko za koga epilator boleč, sčasoma pa ta občutek mine. Odlična rešitev za bolj občutljive in tiste, ki se z napravo šele spoznavate, je epilacija pod prho. Za to morate seveda imeti epilator, ki to omogoča, eden takšnih pa je Braun Silk-épil 9 Wet & Dry.

Prepovedana uporaba na občutljivih delih

Zagotovo ne drži. Epilator lahko uporabljate na nogah, bikini predelu, rokah, pod pazduho, pa tudi na moževem hrbtu. Priporočamo nakup takšnega, ki ima več nastavkov različnih velikosti, da bo lažja uporaba tudi na manjših občutljivih predelih.

Za uporabo epilatorja morajo biti dlake dolge

Ne drži, oz. vsaj ne pri vseh proizvajalcih. Braun je namreč razvil tehnologijo Close-Grip, zato njihovi epilatorji odstranijo tudi zelo kratke dlačice, ki niso večje od zrna peska (približno 0,5 mm).

To je le nekaj mitov, ki so morda držali za precej stare naprave, inovativen razvoj podjetij, kot je Braun, pa je epilatorje izpopolnil do te mere, da so uporabnicam prijazni in prinašajo odlične rezultate.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

27.02.2019

Pravi prijatelji boostajo drug drugega

Vsi imamo izzive, ki jih želimo osvojiti in včasih za osvojen izziv potrebujemo pravi…
25.02.2019

Poskrbite za urejene nohte

Ste že kupili lak z bleščicami, ki bo krasil vaše nohte na kateri izmed zabav, na katero…
25.02.2019

Ultimativni načrt za popolno nego kože telesa

Včasih pozabimo, da je koža na telesu prav tako delikatna kot koža na obrazu, zato…
18.02.2019

Razvajanje za boginje

Vsaka ženska ima v svojem življenju veliko različnih vlog – je hči, sestra, partnerka,…
15.02.2019

Kako do svilnato mehke kože v zimskih dneh?

Ste tudi vi med tistimi, ki se pozimi borite s suho kožo po telesu? Naš največji organ je…