Nastavitve piškotkov

Povej, kdo si in povem ti, katera znamka ti pristoji

Pri izbiri okvirjev korekcijskih očal je najpomembneje upoštevati predpisano dioptrijo, včasih je namreč izbiro okvirjev potrebno prilagoditi različnim dejavnikom, ki vplivajo na stekla očal. Prav tako pa je pomembno, da se z očali dobro počutite in jih udobno nosite.

Priporočljivo je, da se oblika okvirja izbere kot kontrast k obliki vašega obraza. To v osnovi pomeni, da načeloma ljudem z okroglim obrazom pristajajo očala kvadrataste oz. oglate oblike, nekomu z dolgim, podolgovatim obrazom pa okvirji, ki bodo optično zmanjšali obraz. Ko si nadenete očala, je pomembno, da vam lepo »sedejo« na nos, da je okvir ustrezne širine, da ni preozek in ne preširok ter da so vaše oči približno na sredini stekla oz. v zgornji polovici stekla. Bistveno je, da se z njimi dobro počutite in da zasijete.

Kakšna očala želite?

· Če imate radi barve, potem ne boste zgrešili z izbiro barvitih okvirjev znamke Orangino ali FreeLand
· Če iščete očala, ki so narejena iz kakovostnega, vzdržljivega materiala in hkrati ne dražijo morda občutljive kože, so za vas primerni titan okvirji Ray-Ban ali Silhouette.
· Če ste športni tip človeka, hkrati pa želite kakovostne in lahke okvirje, poglejte ponudbo znamke Adidas.
· Če ste za »retro look«, boste zagotovo našli primeren okvir med znamkami kot so Guess, Vogue ali Dolce&Gabbana.
· Moški, ki prisegate na eleganco in kakovost, poglejte ponudbo okvirjev Hugo Boss, ženske, ki želite elegantna očala pa Marc Jacobs ali MaxMara.
· Če potrebujete korekcijska očala in bi hkrati občasno želeli nositi sončna, so ustrezna rešitev okvirji, ki imajo svoj magneten sončni klip. Ob sončnem vremenu ga preprosto z eno roko namestite preko svojih korekcijskih stekel in očala izgledajo kot sončna. Kako to izgleda si lahko pogledate na videu tukaj.

Pomembno je tudi, da imajo določeni okvirji določene lastnosti, ki so pomembni pri posameznikih s posebno dioptrijo. Obiščite Optiko Aleksandra, kjer vam bodo usposobljeni strokovnjaki svetovali pri izbiri okvirjev, ki bodo najbolj primerni za vas in jih boste resnično z veseljem nosili.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

18.05.2018

7 navad, s katerimi boste oblikovali telo pred poletjem

Skrivnost uspešnega doseganja rezultatov je v tem, da morajo navade postati način…
16.05.2018

Trije najboljši čevlji za potovanja

Let je rezerviran, nastanitev urejena, prtljaga v osnovi pripravljena. Katere čevlje…
15.05.2018

Lucky družba

Paco Rabanne je ob lansiranju novih dišav 1 Million Lucky in Lady Million Lucky…
15.05.2018

Razbijamo mite o epilatorjih

Marsikatera ženska si želi trajnejše rešitve za odstranjevanje dlak, pa ostaja pri…
14.05.2018

Must-have ženske dišave

Dišave so sicer izredno subjektivne, okusi se razlikujejo, prav tako lahko ista dišava na…