Nastavitve piškotkov

Razbijamo lepotne mite

Na področju ličil in lepote obstaja kar nekaj mitov, ki so med ženskami tako zakoreninjeni, da žal vsakodnevno naredijo kakšno »napako« pri ličenju. Preverili smo, katere so najpogostejše lepotne zmote.

1. Če uporabim temnejšo podlago bom izgledala bolj zagorela

Nikar! Podlaga naj se čim bolj ujema s tenom vaše kože na obrazu in telesu/vratu. Odtenek najprej preskusite na zgornji strani dlani, nato najbolj primernega preskusite še na spodnjem predelu ličnice (čeljusti). Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, velja splošno pravilo, da izberete svetlejšega. Ustreznost odtenka vedno preverite na naravni svetlobi, umetna in močna svetloba v trgovinah ni najbolj primerna. Odlična izbira so pigmentne kapljice Clinique BIY Blend It Yourself, ki vašo kremo spremenijo BB ali CC kremo ali pa celo v tekočo podlago.

2. Nohti ne smejo biti nalakirani ves čas, saj morajo vmes »zadihati«

Vaši nohti dobijo potrebna hranila za rast preko krvnega obtoka in ne iz zraka. Če uporabljate kakovostne podlake, lake in olja za nohte, jih ne boste poškodovali. Izbirajte preverjeno kakovostne znamke kot so O.P.I. in Sally Hansesn.

3. Z nanosom bronzerja po celotnem obrazu bom izgledala bolj zagorela

Namen bronzerja ni »porjavitev« celotnega obraza, pač pa poudariti tiste dele obraza, ki so v vsakem primeru bolj izpostavljeni soncu. Uporabite ga na zgornjem delu čela, najvišji točki ličnic in na konici brade ter nosu. Zanesljiva izbira sta Rimmel Limited edition Maxi Bronzer Pressed Powder in Estée Lauder Bronze Goddess.

4. Ličila škodujejo moji koži

Če izbirate kakovostna ličila, na primer znamke Bobbi Brown, Max Factor in že zgoraj naštete, in jih vsak dan temeljito odstranite, ne bodo škodovala koži. Pomembno je tudi, da primerno skrbite za pripomočke, s katerimi se ličite, kot so gobice in čopiči za nanašanje tekoče podlage (odlična izbira so gobice Real Techniques Miracle Compexion Sponge) in da jih redno čistite, saj se na njih nabirajo bakterije.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

10.12.2018

7 nenavadnih trikov pri ličenju, ki delajo čudeže

Se sprašujete, ali s svojim ličenjem res 'potegnete' iz sebe največ? Z majhnimi…
07.12.2018

Hit čevlji tedna: čevelj, ustvarjen za hladne dni in elegantne kombinacije!

Če ste se kdaj znašli v dvomu med udobnim in čudovitim modelom čevljev ter se vam zdi, da…
04.12.2018

Skrb za zobe pomeni skrb za zdravje

Raziskave so pokazale, da ima v Sloveniji več kot 90 % odraslih obolenje dlesni, med temi…
03.12.2018

S prijateljicami in Samuelom Lucasom na sanjsko potovanje v New York

Praznično okrašeni New York, sanjski šoping v času največjih razprodaj in nepozabna…
26.11.2018

7 nasvetov kako pametno načrtovati garderobo

Z obleko lahko povemo, kdo smo, ne da bi sploh spregovorili. Zato sta pregled in…