Nastavitve piškotkov

Kako poskrbeti za kožo na morju?

Morska voda in sonce sta na eni strani blagodejna za telo, po drugi pa lahko prinašata negativne posledice. Z visoko vsebnostjo mineralnih snovi ter aminokislin morska voda za kožo predstavlja antibakterijski ščit, zato bo vaša koža na morju videti veliko bolj čista in sijoča, a le v primeru, da znate za njo pravilno poskrbeti. Popolnoma enako pa je s sončno svetlobo in UV-žarki, ki so vsako leto močnejši. Zato morate koži nuditi dobro zaščito.

Kako izbrati prave izdelke?

Kot verjetno veste že veste, je sonce povzročitelj staranja kože in z leti povzroča gubice. Skoraj vsakdo poleti sanja o popolni zagoreli polti. A vedeti morate, da s pretiranim izpostavljanjem soncu koži vsekakor ne delate nobene usluge, temveč jo počasi uničujete. Na morju pa je vpliv sonca še toliko večji. Zavedati se je potrebno, da morje deluje kot ogledalo in je zato sonce v vodi tik pod površjem popolnoma enako nevarno, kot če se sončite na plaži.

Močni sončni žarki ter morska voda za vašo kožo predstavljata sušo. Še najbolj pa se to pozna na koži obraza. Potrebno je poskrbeti za nanos vlažilnih ter hranilnih krem, ki bodo koži povrnile vlago in hranilne snovi ter jo naredile zdravo in sijočo.

1. Preden se podate na počitnice, je treba kožo na to pripraviti. Predlagamo novo linijo izdelkov GLAMGLOW GLITTERMASK GRAVITYMUD™ v My Little Pony podobi, ki bodo vašo kožo učvrstile in nahranile ter jo pripravile na boj s soncem in morsko vodo.

2. Za vašo kožo je najpomembnejše, da ne pozabite na popolno zaščito. Prepričati se morate, da izbrana sončna krema ponuja pravo teksturo, dovolj visok SPF faktor ter da vas varuje pred UVB in UVA žarki. Vse v enem vam ponuja Clinique SPF 30 Anti-Wrinkle Face Cream.

3. Na morju ne pozabite na vlaženje. Kakršna koli krema je bolje kot nobena krema. Za letošnje poletje vam priporočamo našega favorita – novo Clinique Moisture Surge™72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, ki ponuja 72 ur vlaženja in ustvari svež in sijoč videz kože. Po celem dnevu izpostavljanja soncu, vam bo koža po nanosu neizmerno hvaležna. Poskusite lahko še Bobbi Brown Extra Repair Nourishing Milk.

4. Navsezadnje ne smete pozabiti na kožo okoli oči, ki je še nekoliko bolj tanka in prosojna in ji morate zato zagotoviti še toliko večjo pozornost. Estée Lauder DayWear Eye Cooling Anti-Oxidant Moisture GelCream zagotavlja 24-urno vlaženje občutljive kože okoli oči, osveti temne kolobarje okoli oči, zmanjša podočnjake, hkrati pa je bogata z antioksidanti.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

13.08.2018

Vodič po dišavah za začetnike

Nekateri ljudje imajo glede dišav zelo dodelan okus in že po opisu vedo, ali jim bo neka…
10.08.2018

Na morju v modrem

Za vse tiste, ki se na morje še odpravljate, smo pripravili ideje, kako celotno izkušnjo…
08.08.2018

8 najboljših lepotnih nasvetov za poletje

Poletje je lahko za kožo velik izziv, zato smo zbrali 8 preprostih nasvetov, ki vam bodo…
07.08.2018

Klasike, ki ne razočarajo

V lepotnem svetu so novosti stalnica, saj tehnologija hitro napreduje, hkrati pa se…
03.08.2018

Katera ličila naj bodo v vaši počitniški toaletni torbici?

Na morje se marsikatera dama odpravi z nič ali zelo malo ličili, saj je prav prijetno…