Nastavitve piškotkov

Si želite, da bi vaši usnjeni čevlji dolgo časa izgledali kot novi?

Za nakup usnjenih čevljev se po navadi ne odločimo impulzivno, saj takšen nakup predstavlja investicijo v našo garderobo. Kvalitetna obutev, kot je obutev Ara, ki je izdelana iz prvovrstnega usnja, služi kot dopolnilo vaši garderobi, zato je razumljivo, da želite, da čevelj dolgo časa ohrani svoj prvotni videz. Za kar najboljšo zaščito vam predlagamo nekaj nasvetov.

Najboljši način za vzdrževanje obutve je redno čiščenje. Metode čiščenja obutve pa so odvisne predvsem od materiala, iz katerega je čevelj narejen.

Da bi bili tudi v dežju brez skrbi, uporabite razpršilo za impregniranje, približno dvakrat na teden. Pred pršenjem čevelj obrišite s toplo vlažno gobo, saj bo tako lažje vpil razpršilo. Dodaten nasvet je, da kupite razpršilo, ki poleg zaščite pred vodo čevlju nudi tudi dihanje.

Če kombinirate impregnacijsko in še kakšno dodatno zaščito, si zapomnite: najprej impregnacija in šele nato dodatna nega!

Če se ne morete ločiti od vaše priljubljene obutve, vam svetujemo, da uporabite deo razpršilo za čevlje. Prepričuje nastanek neprijetnega vonja in učinkuje antibakterijsko.

Če pri vzdrževanju vaše obutve uporabljate impregnacijsko mast, vam sporočamo, da se le-ta nanaša na že namaščeno usnje.

Za vzdrževanje in čiščenje lakastih čevljev ne potrebujete nič drugega kot mehko krpo, da čevlju povrnete prvotni sijaj.

Čevlje iz gladkega usnja lahko pred odhodom v službo na hitro očistite s posebno namaščeno gobico, ki jo lahko hranite tudi v avtomobilu.

V kolikor uporabljate namaščeno gobico za čiščenje, morate vedeti, da le-ta ni primerna za čiščenje lakastih čevljev.

Za piko na i čevlje po loščenju rahlo obrišite z mehko in čisto krpo, za še boljši učinek pa to storite s starimi najlonkami. Te jim bodo dale lep, svetleč videz.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

11.02.2019

Kako kupiti popolno dišavo za valentinovo darilo

Vonj je izredno pomembno čutilo, ki igra pomembno vlogo tudi pri privlačnosti. Zato…
11.02.2019

Razvajajte se – ker si zaslužite!

Moderen tempo življenja je izredno hiter in pogosto tudi naporen, še posebej za dame po…
30.01.2019

Vodnik za začetnike: 6 stilskih nasvetov, ki bi jih moral poznati vsak moški

Večini moških predstavlja kombiniranje oblačil in iskanje stila pravo moro. Ko končno…
22.01.2019

Kakšno torbico izbrati glede na tip postave?

Roko na srce. Ženske so v večini primerov nore na torbice. K izbrani obleki, lepim…
10.01.2019

Katere modne klasike morate ujeti na znižanjih?

Začele so se zimske razprodaje in trgovine kličejo po nakupih. Ne glede na to, ali…