Nastavitve piškotkov

Poskrbite za urejene nohte

Ste že kupili lak z bleščicami, ki bo krasil vaše nohte na kateri izmed zabav, na katero ste povabljeni? Ne pozabite namreč, da so nohti zrcalo človeka in povedo o njem skorajda toliko kot obleka. Uredite si jih in zasijte v popolnosti. Lahko se odpravite tudi v katerega izmed salonov, kjer bodo manikerke in pedikerke poskrbele za kvalitetno nego in lepoto vaših nohtov. Nam je nekaj nasvetov zaupala strokovnjakinja Simona Juhant, ki ima v Studiu Simona te dni precejšno gnečo.

Tia Kemperle

Katere napake najpogosteje delamo pri skrbi za naše nohte?
Teh je kar nekaj. Med najpogostejše sodi pretirano striženje obnohtne kožice,kjer lahko nastanejo trajne poškodbe nohtne ploščice ter uporaba nepravih pripomočkov za nego. Svetujem, da kovinke pilice raje zamenjajmo za steklene ali nežne pilice za nego naravnega nohta ter da uporabimo lesene palčke za potiskanje obnohtne kožice.

Kaj naši nohti potrebujejo za zdrav in lep videz?
Naši nohti potrebujejo lepo urejeno obnohtno kožico in lepo obliko nohta, ki jo dosežemo s pravilnim piljenjem, nato pa izberemo ustrezen podlak za suhe, krhke ali mehke nohte. Ko se podlak posuši vmasiramo še hranljivo olje za obnohtno kožico in na koncu nanesemo še hranljivo kremo za roke.

Zakaj nekomu rastejo nohti hitreje, drugemu počasneje? Je to pač vpliv genetike ali lahko s pravilno nego pospešimo tudi rast?
Rast nohta je predvsem veliko odvisna od genetike, je pa res da so v poletnih mesecih nohti lepši in hitreje rastejo.

Katere bolezni oz. težave se najpogosteje pojavljajo na nohtih in kako se z njimi soočamo?
Pogosto se nohti luskajo v plasteh, te težave rešimo z izbiro ustreznega podlaka, pogosto pa se na nohtih na nogi pojavijo glivice. To je zelo trdovratna nadloga, ki jo v začetni fazi rešujemo s pravilno pedikuro in z oljem čajevca. Če zdravljenje ni uspešno, je potreben obisk pri zdravniku, ki predpise ustrezno zdravljenje okužbe.

Katere barve bi priporočili za prihajajočo zimo?
Predvsem temnejše odtenke. Rdeča je večna, izberete lahko barvo malancana, drznejšim pa svetujem modro in olivno zeleno ... Seveda pa je izbira barve odločitev vsake posamezne stranke, odvisna pa je tudi od tega, kakšno delo opravlja. Zelo priljubljene so prav tako pastelne barve.

So trend še vedno geliš nohti?
Stranke in njihovi okusi so zelo različni. Nekatere si želijo kakšnega detajla, ki ga narišem, včasih naredim kakšen noht v drugem odtenku. Zelo priljubljeno je permanentno lakiranje in gel. Tako imajo zenske urejene nohte cel mesec in nimajo težav z vsakodnevnim klasičnim lakiranjem. Naj omenim le še to, da so priljubljene bleščice in to preko celega leta. Še posebej v decembru brez njih ne gre.

Priporočate uporabo rokavic pri opravljanju gospodinjskih del?
Absolutno priporočam zaščitne rokavice, saj tako ohranimo dalj časa lesk in lep videz nohtov, in seveda lepo kožo na rokah.

Kako naj si pravilno nanesemo lak? Kakšen je pravilen postopek?

Pravilen postopek klasičnega lakiranja je ureditev obnohtne kožice, lepo oblikovan noht, nato nanesemo podlak, nato lak in na koncu še nadlak.

Ali je med strankami tudi kaj moških? Kako oni običajno gledajo na urejenost rok oziroma nohtov?
Tudi moški zaidejo v salon. Seveda jih je manj kot žensk, ampak vsako leto jih je več. Še posebej radi se odločijo za pedikuro, radi pa si uredijo tudi roke, sploh za kakšne posebne dogodke.

Ali kot strokovnjakinja za nohte na ljudeh najprej opazite nohte?
Res je, pri ljudeh najprej opazim nohte. Ni kaj, to je poklicna deformacija. (smeh)

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

16.05.2019

Ren Clean screen mineral SPF 30, 50 ml

Mineralna krema za obraz z ZF 30 Mineralna krema za obraz z UVA/UVB zaščito. Kožo zaščiti…
16.05.2019

Vi ščitite svojo kožo, Caudalie ščiti naravo!

Ljubljana, 14. maj 2019 - V torek, 14. maja 2019, je v ljubljanskem hotelu Vander…
13.05.2019

6 stvari, ki jih neveste pogosto pozabijo na sam poročni dan

Za marsikatero žensko je poroka najlepši dan v njenem življenju. Ko se ženska končno…
19.04.2019

5 trikov, kako preživeti dlje časa v čevljih z visoko peto

Ljubimo visoke pete! Noge so videti daljše in zapeljive, vse modne kombinacije bolj…
08.04.2019

Teenlifting

Brigita Jerovčnik nam je predstavila metodo TEENLIFTING, ki je pri nas vse bolj…