Nastavitve piškotkov

Šparglji povsod!

Šparglji, ki so znani kot znanilci pomladi, so tu. Privoščite si jih, dokler so na voljo. Bogati so z vitamini in minerali ter folno kislino, slovijo pa tudi kot naravni afrodiziak. Privoščite si jih lahko na različne načine, zbrali pa smo nekaj okusnih idej, ki vas bodo zagotovo prepričale.

V smoothieju
Špagljev smoothie vas bo zagotovo navdušil, če si le dovolite nekoliko eksperimentiranja. Kombinirate ga lahko z regratom, melono, kumaro, banano, jabolkom ali kakšnim drugim sadjem. Po potrebi osladite z medom ali javorjevim sirupom.

V omleti
Zagotovo eden izmed najbolj klasičnih načinov uživanja špargljev. Do mehkega prepražite šalotko in šparglje, dodate lahko še rukolo ali mlado špinačo. Za piko na i priporočamo še kakšen sir, na primer grana padano ali parmezan.

V kremni juhi
Kljub pomladi je kakšen dan še vedno hladnejši in prija juha. Šparglji se dobro razumejo z ostalo spomladansko zelenjavo kot sta šalotka in mlada špinača. Dodajte še česen, zelenjavno jušno osnovo, maslo in začimbe ter uživajte v okusni juhi.

Na žaru
Ljubitelji žara že zagotovo načrtujete piknike. Poleg obveznega mesa si na piknikih radi privoščimo tudi zelenjavo in šparglji so odlični tudi popečeni na žaru. Ne potrebujejo prav veliko – olivno olje, sol in poper, pecite pa jih tako dolgo, da bodo prijetno mehki.

Poleg špargljevih jedi si privoščite sauvignon iz Vinske kleti Zlati grič, ki je bil na tekmovanju Sommelierska selekcija 2018 ponovno razglašen kot špargljevo vino, ker se odlično poda k tovrstnim jedem.

Pa dober tek!

Ostali članki iz teme prehrana

12.04.2018

Nagrajeni Zlati grič

Vinska klet Zlati grič ponovno navdušuje poznavalce. Na prestižnem tekmovanju »Finger…
08.04.2018

Kako učinkovito nad odvečne kilograme in holesterol?

Dandanes zelo pogosto zasledimo različne trende hujšanja, idealne diete, ki večinoma…
29.03.2018

Sladke velikonočne sanje

Velikonočni prazniki so pred vrati in z njim tudi peka slastnih dobrot. Zakaj ne bi letos…
29.03.2018

5 idej za hitro in okusno malico v službi

Če želite red v prehrani, je najbolje, da obroke načrtujete vnaprej in jih pripravljate…
28.03.2018

Kako degustirati vino?

Ljubitelji in poznavalci vin, pa tudi tisti, ki vinski svet še spoznavajo, se radi…