Nastavitve piškotkov

Rosé Vinske kleti Zlati grič znova navdušil

Število penečih vin in število vinarjev, ki imajo v svojem portfelju peneča vina, se v zadnjih letih povečuje, zato ni presenečenje, da je na 6. Salonu penečih vin v Ljubljani kar 44 vinarjev predstavilo predstavilo skupno 140 penečih vin, kar je največ doslej.

Organizatorji 6. Salona penečih vin Ljubljana so po uspešni večletni organizaciji salonov penečih vin v Ljubljani in Zagrebu ter največjega, skupnega ocenjevanja penečih vin v regiji, ugotovili, da je to odličen način povezovanja sosednih držav in promocije penečih vin. »V tem smislu, smo letos ustanovili tudi mrežo salonov penečih vin / Salon of Sparkling Wines Network, ki jo bomo v prihodnjem letu širili dalje,« so zapisali na spletni strani.

Na ocenjevanju sta se odlično odrezali tudi penini Vinske kleti Zlati grič – Konjiška penina bela 2016 brut je bila ocenjena s 85. točkami, Konjiška penina rosé 2015 brut pa je s 87. točkami zasedla kar drugo mesto v kategoriji rosé penečih vin. »Izredno ponosni smo na ponovne odlične ocene, hkrati pa pozdravljamo trud organizatorjev tovrstnih dogodkov, ki zagotovo pripomorejo k dvigu vinske kulture pri nas in tudi pri prepoznavnosti manjših vinskih kleti, kot je naša, iz katerih prihajajo odlična vina in penine,« je povedal Silvo Žižek, direktor Vinske kleti Zlati grič.

Osnova za Konjiško penino rosé Vinske kleti Zlati grič je grozdje modre frankinje, okus penine je saden, svež in rahlo mineralen. Odlikuje jo nežno iskrenje mehurčkov. S poudarjeno svežino in sadnostjo je zelo primerna za aperitiv, poleti pa kot odlična osvežitev.

zlati gric penina rose

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

10.02.2019

Danes jemo osiromašeno hrano

Sogovornica Marjetka Založnik, svetovalka za zdravo prehrano, nam je pojasnila, kakšna je…
30.01.2019

Odličen trik za ohladitev vina

Zagotovo se vam je že zgodilo, da so k vam prišli nenapovedani gostje, vi pa niste imeli…
25.01.2019

4 zanimiva dejstva o rdečem vinu, ki jih še ne poznate

Rdeče vino za marsikoga ni zgolj pijača, pač pa ponuja ogromno možnosti za učenje,…
17.01.2019

Poskusite sladek recept, ki je navdušil svet!

Notranja oblikovalka in znana svetovna Instagram influencerka Aimee Song, ki se skriva za…
03.01.2019

Uspešno hujšanje zahteva pripravo: kako začeti?

Hujšanje je nekaj kar podarimo telesu, saj mu privoščimo očiščenje in boljši življenjski…