Nastavitve piškotkov

5 zajtrkov na hitro

Današnji tempo življenja je zelo zahteven in ni nenavadno, da zjutraj v naglici enostavno ne poskrbimo za zajtrk, kar ima lahko negativne posledice skozi celoten dan. Zato smo za vas zbrali 5 predlogov za zajtrk, ki ga lahko pripravite tudi, ko se vam mudi in mislite, da nimate časa za pripravo.

 

1. Načrtujte vnaprej

Najbolj očiten način za prihranek časa zjutraj je planiranje vnaprej. Zvečer lahko skuhate proseno ali ajdovo kašo, ki ji zjutraj dodate najljubše sadje in zdrav obrok je pripravljen v trenutku. Prav tako lahko za osnovo čez noč v mleku namočite ovsene kosmiče.

2. Jajca na oko in toast

Zimzelena klasika s hitro in enostavno pripravo bo poskrbela, da dan začnete z dobro popotnico. Jajca so odličen vir beljakovin, ki so pomembne za ohranjanje mišične mase in imunskega sistema. Kos polnozrnatega toasta pa bo poskrbel za začetno zalogo ogljikovih hidratov, ki vam bodo dali energijo za prihajajoč dan.

3. Sir in kruh

Sir je vsestranski in je na voljo v različnih oblikah: od trdih sirov pa do raznih sirnih namazov je odličen dodatek kosu rženega kruha. Takšna kombinacija beljakovin in ogljikovih hidratov poskrbi za odličen začetek dneva.

4. Smoothie

Ni ga bolj enostavnega obroka od tistega, ki ga pripravite z enim pritiskom gumba. Smoothiji so hiter in enostaven obrok, ki vam bo dal dovolj energije za cel dan. Poskrbite le, da poleg sadja dodate tudi nekaj zelenjave in vlaknin. Sadje namreč vsebuje veliko sladkorja, kar se hitro prevede v preveč sladkorja. Predlagamo, da izbranemu sadju dodate šop špinače ter pest ovsenih kosmičev.

5. Jogurt

Če je smoothie enostaven in hiter za pripravo, je tukaj alternativa, ki priprave sploh ne potrebuje. Jogurti so odličen vir beljakovin, vendar je dobro pogledati za tistimi, ki imajo dodane kakšne kosmiče ali druge žitarice. Tako bo obrok bolj uravnotežen in polnovreden. Jogobella Müsli (slasten jogurt z izjemno velikimi koščki sadja in müsliji, v štirih okusnih kombinacijah) in Jogobella Breakfast (kombinacija hrustljavih sestavin in vašega najljubšega sadnega jogurta Jogobella) sta dva jogurta, ki poskrbita, da boste lahko v veselju uživali že za zajtrk.

Ostali članki iz teme prehrana

31.01.2018

Kaj se o kuhinji lahko naučimo od Italijanov?

Sophia Loren naj bi nekoč dejala: »Vse, kar vidite, dolgujem špagetom!« Ali je to res,…
12.01.2018

Kako uspešno združiti sir in vino

Lahko rečemo, da sta svetova sirov in vina usodno prepletena. Vino ni pijača za žejne in…
06.12.2017

Včasih hrana siromakov, danes super živilo

O rožiču se ne govori pogosto, a se mu dela krivica. Vsebuje namreč zdravilna hranila, in…
06.12.2017

Dobre surovine so garancija za uspeh

Že ob vstopu v simpatično prodajalnico Polonine sladke skrivnosti v središču knežjega…
06.12.2017

Nosečnica ne sme hujšati, niti pretiravati s hrano

Za dober začetek nosečnosti je pomembna zdrava prehrana. Poleg tega da zdrava prehrana…