Nastavitve piškotkov

Pijete dovolj vode ali ste že dehidrirani?

Voda je eliksir življenja. Voda je glavna sestavina človeškega telesa in bistvenega pomena za opravljanje življenjskih funkcij telesa. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča zaužitje 2 litrov vode na dan, za odraslo osebo težko 60 kilogramov. Za vsakih 15 kilogramov dodatne teže se količina poveča za 0,5 litra. Omenjene količine veljajo v pogojih zmernih temperatur in zmerne telesne aktivnosti. V primeru močnejšega znojenja, fizične aktivnosti in izpostavljanja soncu se količina znatno poveča.

Telo vode ne more dolgo shranjevati tako, da telo odrasle osebe dnevno izgubi okoli 2,5 litra vode. Izgubljeno vodo mora telo nadomestiti, sicer pride do dehidracije.Vir vode so lahko tako hrana kot pijača. Prednost hidracije z vodoje, da je ta brez kalorične vrednosti in ne vsebuje dodatkov.

Mnogo ljudi ima oslabljen mehanizem zaznave žeje in dehidracijo pogosto zaznajo kot lakoto. Tako namesto, da bi spili kozarec ali dva vode, posežejo po prigrizkih.

Dovolj velika količina zaužite vode je pomemben prispevek k zdravju in dobremu počutju.

Dehidracija ali pomanjkanje vode v telesu je vzrok številnim težavam z zdravjem. Že samo 1% dehidracija (izguba vode iz telesa) pomeni občutno zmanjšanje telesnih in mentalnih sposobnosti. Dehidracija povzroča kronično utrujenost in celo agresivnost.
Kronično pomanjkanje vode povzroči različne alergije, kronične in revmatične bolečine, glavobol in zvišan krvni tlak. Najnovejše raziskave kažejo, da se zmanjša imunska sposobnost organizma, v določenih primerih pa vodi celo v nastanek raka na sečilih, rodilih in dojkah. Posledice dehidracije se kažejo tudi na koži v obliki drobnih gubic.

Dobra hidracija je zelo pomembna za dobro zdravje in vitalnost saj telo najbolje deluje, če ima na voljo dovolj čiste sveže vode bogate z naravnimi minerali. Zato je čista voda za pitje, pripravo hrane in napitkov bistvenega pomena za dobro funkcioniranje telesa. Čista voda raztaplja in odvaja strupe iz telesa, zato je odlična za čiščenje telesa.

Najprimernejši način, da si zagotovite čisto in svežo vodo je uporaba vodnega filtra, ki iz vode odstrani slab vonj, okus, klor, pesticide in težke kovine, pri tem pa iz vode ne izločiza zdravje človeka zelo pomembne naravne minerale. Tako pridobite v objemu vašega doma ne samo čisto pač pa tudi poceni vodo. Privoščite si najboljšo možno vodo za zdravje človeka. Na zdravje!
Kateri filtri zagotavljajo vodo brez klora, slabega vonja, okus, ...

Vodni filter Matrikx® + Pb1 0,5 mcr, podpultnije namenjen filtriranju hladne vode pred pipo. Vsebuje učinkovit filtrirni vložek aktivno oglje (CarbonBlock) Matrikx® + Pb1 0,5 mcr(WQ in NSF certificiran) iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, vsa možna organska onesnaženja, hormone, trihalometane, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.).
Filtracija 0,5 mikronov iz vode odstrani protozoanske ciste Giardia, Cryptosporidium in enocelične organizme.

Več o vodnem filtru Matrikx ® + Pb1 0,5 mcr >>>

Vodni filter za hišo Big BlueDuplex je idealna rešitev za čiščenje vode celotne hiše. Montira se na glavni vod vode (običajno takoj za števcem vode v vodovodnem jašku). V vodnem filtru sta zaporedno nameščena filtrirna vložka, ki zagotavljata 5 mikronsko absolutno filtracijo in učinkovito zaščito pred onesnaževalci vode (klor, slab vonj in okus, organska onesnaženja, hormoni, kloroform, trihalometani, PCB, pesticidi, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.). NSF certificiran filter vsebuje poleg kokosovega GAC aktivnega oglja še poseben patentiran filtrirni medij KDF® 55, ki poleg izredne čistilne sposobnosti kar za 15 krat podaljša življenjsko dobo aktivnega oglja in zavira rast mikroorganizmov.

Več o vodnem filtru za hišo Big BlueDuplex >>>

Klor iz vode za tuširanje pa popolnoma odstrani filter za tuš PurePro®. Ta vsebuje patentiran sistem filtracije KDF 55 v kombinaciji z aktivnim ogljem, ki iz vode odstrani klor, organska onesnaženja, hormone, trihalometane pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.).

Več o filtru za tuš PurePro® >>>

Ostali članki iz teme prehrana

11.10.2017

Vlaknine, Vitamini in minerali

Vitamini in minerali so v telesu potrebni le v majhnih količinah, vendar so nujni za…
08.10.2017

Pomoč kurkume pri blaženju vnetij

Kitajska in indijska kultura že tisočletja uporabljata različne pripravke s kurkumo, pri…
04.10.2017

Zdravilne lastnosti kurkume za jesenske dni

Zdravilne lastnosti kurkumeKurkuma velja za eno najbolj zdravilnih začimb na Zemlji. Z…
03.10.2017

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
02.10.2017

Ste kdaj agresivni, ko vas napade lakota?

Ste že kdaj opazili, da postanete sitni, agresivni, ko ste lačni? Ta nenaden, iracionalni…