Nastavitve piškotkov

Recept za popolno hobotnico izpod peke

Poletje je čas za druženja z družino in prijatelji, ki se zavlečejo dolgo v noč, je pa tudi čas za dobro hrano in kozarec okusnega vina. To je tudi čas, ko večkrat posegamo po svežih morskih dobrotah, zato tokrat z vami delimo recept za odlično hobotnico izpod peke.

Recept nam je zaupala priljubljena blogerka Urška Fartelj, ki je dopust preživljala v Dalmaciji. Poleg recepta nam je še zaupala, zakaj ima po njenem mnenju hrana na morju boljši okus: »Verjetno zato, ker si vzamemo čas za hrano, družbo, ker smo sproščeni, srečni. In takrat je vse lepše, boljše, bolj okusno, bolj diši,« je povedala z iskrico v očeh.

Urškin recept za hobotnico izpod peke:

Najprej zakurimo. Fajn zakurimo! Na sredini oglja naredimo prostor, kamor damo posodo z zelenjavo, ki jo imamo (krompir, paprika, bučka, jajčevec ...) in očiščeno hobotnico. Od začimb uporabimo samo sol, potem pa še olivno olje ter 1 dcl vina. Urški se zdi fantastičen sivi pinot iz Vinske kleti Zlati grič, ki ga postreže tudi ob kosilu. Pokrijemo in zadelamo z ogljem. Pečemo slabo uro, nato hobotnico obrnemo, nazaj zakrijemo z ogljem in pečemo še nadaljnje pol ure. Čas peke je potrebno prilagoditi velikosti hobotnice.

Dober tek!

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

13.07.2018

Kulinarično poletje

Poletje je čas lažjih jedi. Čas, ko domači vrtovi ponujajo obilico svežih dobrot, prav…
29.06.2018

Fantastično kosilo v samo nekaj minut: 5 hitrih in okusnih idej

Vemo, kako je v napornem delovnem tednu najlažje naročiti kosilo, vendar pa to poleg…
18.06.2018

Naj pijača letošnjega poletja

Tako kot v modnih trendih, je tudi pri kulinariki – nekateri trendi so stalnica (na…
14.06.2018

Kokosov sladkor in kokosova moka

Kokos se ponaša s celo paleto hranilnih snovi, vlaknin, vitaminov in mineralov. Okrepi…
14.06.2018

Pripravljeni na poletje?

Poletje je čas, v katerega si vsi želimo zakorakati s kakšnim kilogramom manj. Hkrati pa…