Nastavitve piškotkov

Recept za popolno hobotnico izpod peke

Poletje je čas za druženja z družino in prijatelji, ki se zavlečejo dolgo v noč, je pa tudi čas za dobro hrano in kozarec okusnega vina. To je tudi čas, ko večkrat posegamo po svežih morskih dobrotah, zato tokrat z vami delimo recept za odlično hobotnico izpod peke.

Recept nam je zaupala priljubljena blogerka Urška Fartelj, ki je dopust preživljala v Dalmaciji. Poleg recepta nam je še zaupala, zakaj ima po njenem mnenju hrana na morju boljši okus: »Verjetno zato, ker si vzamemo čas za hrano, družbo, ker smo sproščeni, srečni. In takrat je vse lepše, boljše, bolj okusno, bolj diši,« je povedala z iskrico v očeh.

Urškin recept za hobotnico izpod peke:

Najprej zakurimo. Fajn zakurimo! Na sredini oglja naredimo prostor, kamor damo posodo z zelenjavo, ki jo imamo (krompir, paprika, bučka, jajčevec ...) in očiščeno hobotnico. Od začimb uporabimo samo sol, potem pa še olivno olje ter 1 dcl vina. Urški se zdi fantastičen sivi pinot iz Vinske kleti Zlati grič, ki ga postreže tudi ob kosilu. Pokrijemo in zadelamo z ogljem. Pečemo slabo uro, nato hobotnico obrnemo, nazaj zakrijemo z ogljem in pečemo še nadaljnje pol ure. Čas peke je potrebno prilagoditi velikosti hobotnice.

Dober tek!

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

16.10.2018

Druženje ob jesenskih dobrotah

Jesen je odličen letni čas za druženje z vašimi najbližjimi in lovljenje zadnjih…
11.10.2018

Histaminska intoleranca

Pogosto slišimo ali se sami soočamo z različnimi alergijami ali drugimi preobčutljivostmi…
11.10.2018

Kako pa vaš imunski sistem?

Da bi v hladno jesen vstopili brez zdravstvenih težav, moramo poskrbeti za svoj imunski…
08.10.2018

Lokalno in sezonsko tudi pozimi

Gospodinje se dandanes rade odločijo za nakup kozarčkov za vlaganje z namenom, da bi si…
08.10.2018

Drobno narezane gobe so lažje prebavljive

Sogovornik Slavko Šerod iz Gobarskega društva Lisička Maribor nam je med drugim pojasnil,…