Nastavitve piškotkov

Tri skrivnosti odličnega golaža

Zima že trka na vrata in to je čas, ko se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na žlico, s katerimi se dodobra pogrejemo. Ena izmed njih je golaž, razkrivamo pa vam tri trike, da vam bo ta jed čim bolje uspela.

Razmerje med čebulo in mesom
Pri golažu mora biti veliko čebule, pravilo babic, ki skuhajo najboljšega, je, da naj bo razmerje med mesom in čebulo 1 : 1. Če boste kuhali golaž iz enega kilograma mesa, naj bo toliko tudi na drobno sesekljane čebule.

Dodajte vino
Ravno to je eden izmed trikov, ki naredi pri golažu resnično spremembo. Če ga pripravljate iz kilograma mesa in čebule, dodajte približno deciliter rdečega vina, priporočamo modri pinot Vinske kleti Zlati grič.

Čas kuhanja
»Dlje kot se kuha, boljši bo,« so rekle babice. Meso mora biti pri golažu mehko, zato ga je potrebno kuhati dolgo časa. Pri nizki temperaturi naj vre vsaj štiri ure, lahko tudi dlje – če malo pozabite nanj, ne bo nič hudega.

Ostali članki iz teme prehrana

05.12.2018

Tri skrivnosti odličnega golaža

Zima že trka na vrata in to je čas, ko se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na…
03.12.2018

Zdravje v rujni kapljici

Ni skrivnost, da ima kozarec kvalitetnega vina na dan, na naše zdravje pozitivni učinek.…
15.11.2018

4 ideje za mirne jesenske večere

Z jesenjo se ne umirja samo narava, ampak tudi ljudje. Vse raje se zadržujemo doma, v…
10.11.2018

Naravni zaklad za krepitev imunskega sistema

Najhladnejši dnevi v letu se približujejo, zato je še posebej pomembno, da si okrepimo…
08.11.2018

Jesen je najboljši čas za vino!

Jesen je čas, ko se o vinu govori največ. Vinarji imajo veliko dela s trgatvijo in…