Nastavitve piškotkov

Tri skrivnosti odličnega golaža

Zima že trka na vrata in to je čas, ko se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na žlico, s katerimi se dodobra pogrejemo. Ena izmed njih je golaž, razkrivamo pa vam tri trike, da vam bo ta jed čim bolje uspela.

Razmerje med čebulo in mesom
Pri golažu mora biti veliko čebule, pravilo babic, ki skuhajo najboljšega, je, da naj bo razmerje med mesom in čebulo 1 : 1. Če boste kuhali golaž iz enega kilograma mesa, naj bo toliko tudi na drobno sesekljane čebule.

Dodajte vino
Ravno to je eden izmed trikov, ki naredi pri golažu resnično spremembo. Če ga pripravljate iz kilograma mesa in čebule, dodajte približno deciliter rdečega vina, priporočamo modri pinot Vinske kleti Zlati grič.

Čas kuhanja
»Dlje kot se kuha, boljši bo,« so rekle babice. Meso mora biti pri golažu mehko, zato ga je potrebno kuhati dolgo časa. Pri nizki temperaturi naj vre vsaj štiri ure, lahko tudi dlje – če malo pozabite nanj, ne bo nič hudega.

Ostali članki iz teme prehrana

10.02.2019

Danes jemo osiromašeno hrano

Sogovornica Marjetka Založnik, svetovalka za zdravo prehrano, nam je pojasnila, kakšna je…
30.01.2019

Odličen trik za ohladitev vina

Zagotovo se vam je že zgodilo, da so k vam prišli nenapovedani gostje, vi pa niste imeli…
25.01.2019

4 zanimiva dejstva o rdečem vinu, ki jih še ne poznate

Rdeče vino za marsikoga ni zgolj pijača, pač pa ponuja ogromno možnosti za učenje,…
17.01.2019

Poskusite sladek recept, ki je navdušil svet!

Notranja oblikovalka in znana svetovna Instagram influencerka Aimee Song, ki se skriva za…
03.01.2019

Uspešno hujšanje zahteva pripravo: kako začeti?

Hujšanje je nekaj kar podarimo telesu, saj mu privoščimo očiščenje in boljši življenjski…