Nastavitve piškotkov

Tri skrivnosti odličnega golaža

Zima že trka na vrata in to je čas, ko se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na žlico, s katerimi se dodobra pogrejemo. Ena izmed njih je golaž, razkrivamo pa vam tri trike, da vam bo ta jed čim bolje uspela.

Razmerje med čebulo in mesom
Pri golažu mora biti veliko čebule, pravilo babic, ki skuhajo najboljšega, je, da naj bo razmerje med mesom in čebulo 1 : 1. Če boste kuhali golaž iz enega kilograma mesa, naj bo toliko tudi na drobno sesekljane čebule.

Dodajte vino
Ravno to je eden izmed trikov, ki naredi pri golažu resnično spremembo. Če ga pripravljate iz kilograma mesa in čebule, dodajte približno deciliter rdečega vina, priporočamo modri pinot Vinske kleti Zlati grič.

Čas kuhanja
»Dlje kot se kuha, boljši bo,« so rekle babice. Meso mora biti pri golažu mehko, zato ga je potrebno kuhati dolgo časa. Pri nizki temperaturi naj vre vsaj štiri ure, lahko tudi dlje – če malo pozabite nanj, ne bo nič hudega.

Ostali članki iz teme prehrana

22.05.2019

Skrb za možgane in srce

O maščobnih kislinah je že veliko napisanega in povedanega, zato se mnogi že dobro…
21.04.2019

Za odpornost na potovanjih

Na potovanjih sta imunski sistem in celotno naše telo na preizkusu. S soprogo ga takrat…
17.04.2019

Kjer je čokolada, tam je Manner

Festival čokolade, ki ga je Radovljica gostila že osmič zapored, je pod streho. Kljub…
08.04.2019

Arganovo olje

Arganovega olja nima vsakdo v gopodinjstvu ali v kozmetični omarici, ampak če bi poznali…
17.03.2019

Čudežna stročnica

Kadar je govora o holesterolu, najprej pomislimo na nekaj slabega. Toda holesterol v…