Nastavitve piškotkov

Rosé Vinske kleti Zlati grič znova navdušil

Število penečih vin in število vinarjev, ki imajo v svojem portfelju peneča vina, se v zadnjih letih povečuje, zato ni presenečenje, da je na 6. Salonu penečih vin v Ljubljani kar 44 vinarjev predstavilo predstavilo skupno 140 penečih vin, kar je največ doslej.

Organizatorji 6. Salona penečih vin Ljubljana so po uspešni večletni organizaciji salonov penečih vin v Ljubljani in Zagrebu ter največjega, skupnega ocenjevanja penečih vin v regiji, ugotovili, da je to odličen način povezovanja sosednih držav in promocije penečih vin. »V tem smislu, smo letos ustanovili tudi mrežo salonov penečih vin / Salon of Sparkling Wines Network, ki jo bomo v prihodnjem letu širili dalje,« so zapisali na spletni strani.

Na ocenjevanju sta se odlično odrezali tudi penini Vinske kleti Zlati grič – Konjiška penina bela 2016 brut je bila ocenjena s 85. točkami, Konjiška penina rosé 2015 brut pa je s 87. točkami zasedla kar drugo mesto v kategoriji rosé penečih vin. »Izredno ponosni smo na ponovne odlične ocene, hkrati pa pozdravljamo trud organizatorjev tovrstnih dogodkov, ki zagotovo pripomorejo k dvigu vinske kulture pri nas in tudi pri prepoznavnosti manjših vinskih kleti, kot je naša, iz katerih prihajajo odlična vina in penine,« je povedal Silvo Žižek, direktor Vinske kleti Zlati grič.

Osnova za Konjiško penino rosé Vinske kleti Zlati grič je grozdje modre frankinje, okus penine je saden, svež in rahlo mineralen. Odlikuje jo nežno iskrenje mehurčkov. S poudarjeno svežino in sadnostjo je zelo primerna za aperitiv, poleti pa kot odlična osvežitev.

zlati gric penina rose

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

23.05.2019

Vinska klet Zlati grič ponovno nagrajena!

Štajerska vinska klet Zlati grič vsako leto za svoja vrhunska vina prejme nekaj laskavih…
22.05.2019

Skrb za možgane in srce

O maščobnih kislinah je že veliko napisanega in povedanega, zato se mnogi že dobro…
21.04.2019

Za odpornost na potovanjih

Na potovanjih sta imunski sistem in celotno naše telo na preizkusu. S soprogo ga takrat…
17.04.2019

Kjer je čokolada, tam je Manner

Festival čokolade, ki ga je Radovljica gostila že osmič zapored, je pod streho. Kljub…
08.04.2019

Arganovo olje

Arganovega olja nima vsakdo v gopodinjstvu ali v kozmetični omarici, ampak če bi poznali…