Nastavitve piškotkov

Cvetačna juha

Sestavine za 4 osebe


0,5 kg cvetače (očiščene cca. 300g)
300g krompirja (olupljenega in nakockanega)
0,5l zelenjavne jušne osnove
Sol in poper
200g topljenega sira/smetane
Peteršilj za dekoracijo


Priprava

1) Krompir in cvetačo dodajte zelenjavni jušni osnovi in kuhajte, dokler se zelenjava ne skuha (cca. 15 minut). Juho začinite s soljo in poprom.

2) Vzemite palični mešalnik in juho gladko zmiksajte. V vročo juho dodajte topljen sir in mešajte, dokler se ne stopi. Pred serviranjem juho posujte z nasekljanim peteršiljem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

14.11.2017

Krepka juha

Sestavine za 2 osebi 1 piščančje bedro30g svežega ingverja1 rdeča paprika2 čebuli2 stroka…
16.10.2017

Preprost napitek, s katerim boste to jesen ostali hidrirani z okusom!

Hladni jesenski dnevi so že tu in z njimi tudi jesenska utrujenost in obdobje prehladov.…
28.09.2017

Narastek s papriko in polento

Sestavine za 4 osebe - 400ml zelenjavne jušne osnove- 400ml mleka- 200g polente-…
28.09.2017

Solata s steklenimi rezanci

Sestavine za 4 osebe - 100g steklenih rezancev (rezanci iz fižolovega škroba)- 1 rdeča…
27.09.2017

Hruškov müsli s suhimi češnjami

Sestavine za 6 porcij: - Polovica vaniljevega stroka- 80g ovsenih kosmičev- 500g jogurta…