Nastavitve piškotkov

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična blogerka Urška Fartelj, ki ustvarja blog 220 stopinj poševno, je pripravila preprost recept za golaž, ali, kot mu pravijo v njenih koncih, gulaš.

»Noben golaž ni enak drugemu,« je v smehu povedala Urška, ki ga je tokrat pripravila s kockami (mlado govedo) za golaž, s korenjem in stročjim fižolom. »Pa ker sem prišla ravno iz gozda, so v golažu končali še jurčki.«

Sestavine:
• 1 kg govejega mesa za golaž
• 2 korenčka
• 3 čebule
• 3 stroki česna
• 1 žlička mlete rdeče paprike
• 2 krompirja
• lonček stročjega fižola
• jurčki
• sol, poper
• 3 dcl modrega pinota Zlati grič
• 2 dcl vode
• lovorjev list
• žlička majarona

Postopek:
Čebulo drobno narežemo, popražimo. Dodamo goveje kocke, solimo in pražimo do zlate barve. Sledi na drobno narezan česen, popražimo. Dodamo še mleto papriko, poper in dobro premešamo. Zalijemo z vinom, vodo, dosolimo, dodamo preostale začimbe in počakamo, da vsebina zavre. Nato dodamo korenje in kuhamo pokrito 1,5 ure. Ko je meso skoraj kuhano, mehko, dodamo krompir in stročji fižol. Golaž je kuhan, ko je meso mehko. Na koncu popražimo jurčke in jih dodamo golažu.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…
02.03.2018

Kremna krompirjeva juha s porom in popečeno panceto

Topla juhica, idealna za hladne večere. Namig: za juho uporabite krompir mokaste sorte.…
08.02.2018

Gratiniran brstični ohrovt

Ob mrzlih dneh se prileže krepak prigrizek. Hrustljava skorjica, pod njo pa okusna, sočna…