Nastavitve piškotkov

Testenine z omako iz rdeče pese

Sestavine (za 5 porcij):

- timijan
- 700g rdeče pese
- 2 šalotki (cca. 60g)
- 3 stroki česna
- 4 žlice olivnega olja
- sol, poper
- 40g trdega sira (npr. parmezan)
- 500g testenin
- 200ml smetane
- limonin sok
- tajska bazilika

 

Priprava:


1) Olupite rdečo peso in jo narežite na 2cm velike kocke. (Ker rdeča pesa vsebuje močna barvila priporočamo, da delate v rokavicah in se tako izognete obarvanim prstom.) Šalotke narežite na četrtine, česen pa prepolovite. Rdečo peso, šalotke, česen in timijan na pekaču zmešajte z dvema žlicama olja in začinite s soljo in poprom. V pečici, ki ste jo ogreli na 200 stopinj pecite 30-40 minut in vmes enkrat premešajte.


2) Testenine skuhajte po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedite, a prihranite 600ml vode v kateri ste jih kuhali. Pečeno mešanico rdeče pese in smetano spasirajte v multipraktiku.


3) Omako iz rdeče pese zmešajte s 400-500ml vode v kateri ste kuhali testenine in začinite s soljo, poprom in limoninim sokom (po okusu). Pri soli bodite pazljivi, saj je voda v kateri ste kuhali testenine že slana! Testenine položite na krožnik, prelijte z omako, posujte z naribanim sirom (za lepši izgled lahko sir fino nastrgate z nožem) in okrasite z baziliko. Po vrhu pokapajte s preostalim oljem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…
02.03.2018

Kremna krompirjeva juha s porom in popečeno panceto

Topla juhica, idealna za hladne večere. Namig: za juho uporabite krompir mokaste sorte.…
08.02.2018

Gratiniran brstični ohrovt

Ob mrzlih dneh se prileže krepak prigrizek. Hrustljava skorjica, pod njo pa okusna, sočna…
25.01.2018

Jagodni smuti z avokadom za popoln začetek dneva

Energijska mešanica antioksidantov v tem smutiju pomaga čistiti vaša jetra, ki…
23.01.2018

Biskvitna rolada z granatnim jabolkom

Naj vam danes predstavimo odličen recept za slastno domačo rulado. Pripravljena je v manj…