Nastavitve piškotkov

Testenine z omako iz rdeče pese

Sestavine (za 5 porcij):

- timijan
- 700g rdeče pese
- 2 šalotki (cca. 60g)
- 3 stroki česna
- 4 žlice olivnega olja
- sol, poper
- 40g trdega sira (npr. parmezan)
- 500g testenin
- 200ml smetane
- limonin sok
- tajska bazilika

 

Priprava:


1) Olupite rdečo peso in jo narežite na 2cm velike kocke. (Ker rdeča pesa vsebuje močna barvila priporočamo, da delate v rokavicah in se tako izognete obarvanim prstom.) Šalotke narežite na četrtine, česen pa prepolovite. Rdečo peso, šalotke, česen in timijan na pekaču zmešajte z dvema žlicama olja in začinite s soljo in poprom. V pečici, ki ste jo ogreli na 200 stopinj pecite 30-40 minut in vmes enkrat premešajte.


2) Testenine skuhajte po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedite, a prihranite 600ml vode v kateri ste jih kuhali. Pečeno mešanico rdeče pese in smetano spasirajte v multipraktiku.


3) Omako iz rdeče pese zmešajte s 400-500ml vode v kateri ste kuhali testenine in začinite s soljo, poprom in limoninim sokom (po okusu). Pri soli bodite pazljivi, saj je voda v kateri ste kuhali testenine že slana! Testenine položite na krožnik, prelijte z omako, posujte z naribanim sirom (za lepši izgled lahko sir fino nastrgate z nožem) in okrasite z baziliko. Po vrhu pokapajte s preostalim oljem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

13.09.2017

Pikantna bučna pita

Sestavine (za 6 porcij): - 250g moke- 125g hladnega masla (narezanega na koščke)- 3 jajca…
13.09.2017

Testenine z omako iz rdeče pese

Sestavine (za 5 porcij): - timijan- 700g rdeče pese- 2 šalotki (cca. 60g)- 3 stroki…
13.09.2017

Preprosta bučna juha z ingverjem in čilijem

Sestavine (za 2 osebi): - 1 čebula - 20g svežega ingverja - Pol čilija (oz. po okusu) - 1…
12.09.2017

Lazanja z gobami

Sestavine (za 4 osebe): - 400g šampinjonov- 400g gob šitake- 200g jurčkov- 1 čebula-…
07.09.2017

3 žličke na dan za močnejše lase in boljši vid

S starostjo se pojavlja vedno več težav z vidom in izgubo las. Ljudje običajno ne vedo,…