Nastavitve piškotkov

Testenine z omako iz rdeče pese

Sestavine (za 5 porcij):

- timijan
- 700g rdeče pese
- 2 šalotki (cca. 60g)
- 3 stroki česna
- 4 žlice olivnega olja
- sol, poper
- 40g trdega sira (npr. parmezan)
- 500g testenin
- 200ml smetane
- limonin sok
- tajska bazilika

 

Priprava:


1) Olupite rdečo peso in jo narežite na 2cm velike kocke. (Ker rdeča pesa vsebuje močna barvila priporočamo, da delate v rokavicah in se tako izognete obarvanim prstom.) Šalotke narežite na četrtine, česen pa prepolovite. Rdečo peso, šalotke, česen in timijan na pekaču zmešajte z dvema žlicama olja in začinite s soljo in poprom. V pečici, ki ste jo ogreli na 200 stopinj pecite 30-40 minut in vmes enkrat premešajte.


2) Testenine skuhajte po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedite, a prihranite 600ml vode v kateri ste jih kuhali. Pečeno mešanico rdeče pese in smetano spasirajte v multipraktiku.


3) Omako iz rdeče pese zmešajte s 400-500ml vode v kateri ste kuhali testenine in začinite s soljo, poprom in limoninim sokom (po okusu). Pri soli bodite pazljivi, saj je voda v kateri ste kuhali testenine že slana! Testenine položite na krožnik, prelijte z omako, posujte z naribanim sirom (za lepši izgled lahko sir fino nastrgate z nožem) in okrasite z baziliko. Po vrhu pokapajte s preostalim oljem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

25.01.2018

Jagodni smuti z avokadom za popoln začetek dneva

Energijska mešanica antioksidantov v tem smutiju pomaga čistiti vaša jetra, ki…
23.01.2018

Biskvitna rolada z granatnim jabolkom

Naj vam danes predstavimo odličen recept za slastno domačo rulado. Pripravljena je v manj…
23.01.2018

Mafini s sladko sredico

Predstavljamo vam preprost recept za mafine, ki bodo navdušili vas in vaše goste, saj v…
04.12.2017

Privoščite si vročo, aromatično sangrijo

Pri nižjih temperaturah se veliko ljudi odloči, da predpraznična druženja prestavijo kar…
14.11.2017

Cvetačna juha

Sestavine za 4 osebe 0,5 kg cvetače (očiščene cca. 300g)300g krompirja (olupljenega in…