Nastavitve piškotkov

Testenine z omako iz rdeče pese

Sestavine (za 5 porcij):

- timijan
- 700g rdeče pese
- 2 šalotki (cca. 60g)
- 3 stroki česna
- 4 žlice olivnega olja
- sol, poper
- 40g trdega sira (npr. parmezan)
- 500g testenin
- 200ml smetane
- limonin sok
- tajska bazilika

 

Priprava:


1) Olupite rdečo peso in jo narežite na 2cm velike kocke. (Ker rdeča pesa vsebuje močna barvila priporočamo, da delate v rokavicah in se tako izognete obarvanim prstom.) Šalotke narežite na četrtine, česen pa prepolovite. Rdečo peso, šalotke, česen in timijan na pekaču zmešajte z dvema žlicama olja in začinite s soljo in poprom. V pečici, ki ste jo ogreli na 200 stopinj pecite 30-40 minut in vmes enkrat premešajte.


2) Testenine skuhajte po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedite, a prihranite 600ml vode v kateri ste jih kuhali. Pečeno mešanico rdeče pese in smetano spasirajte v multipraktiku.


3) Omako iz rdeče pese zmešajte s 400-500ml vode v kateri ste kuhali testenine in začinite s soljo, poprom in limoninim sokom (po okusu). Pri soli bodite pazljivi, saj je voda v kateri ste kuhali testenine že slana! Testenine položite na krožnik, prelijte z omako, posujte z naribanim sirom (za lepši izgled lahko sir fino nastrgate z nožem) in okrasite z baziliko. Po vrhu pokapajte s preostalim oljem.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

14.11.2017

Krepka juha

Sestavine za 2 osebi 1 piščančje bedro30g svežega ingverja1 rdeča paprika2 čebuli2 stroka…
16.10.2017

Preprost napitek, s katerim boste to jesen ostali hidrirani z okusom!

Hladni jesenski dnevi so že tu in z njimi tudi jesenska utrujenost in obdobje prehladov.…
28.09.2017

Narastek s papriko in polento

Sestavine za 4 osebe - 400ml zelenjavne jušne osnove- 400ml mleka- 200g polente-…
28.09.2017

Solata s steklenimi rezanci

Sestavine za 4 osebe - 100g steklenih rezancev (rezanci iz fižolovega škroba)- 1 rdeča…
27.09.2017

Hruškov müsli s suhimi češnjami

Sestavine za 6 porcij: - Polovica vaniljevega stroka- 80g ovsenih kosmičev- 500g jogurta…