Nastavitve piškotkov

Pikantna bučna pita

Sestavine (za 6 porcij):


- 250g moke
- 125g hladnega masla (narezanega na koščke)
- 3 jajca (majhna)
- Sol
- Fižolova zrna za obtežitev
- 400g buče hokaido
- 25g posušenega paradižnika vloženega v olju (odcejenega)
- 125g mocarele
- 150g polnomastne skute
- 100ml mleka
- 2 žlici sesekljanega timijana
- Poper

 

Priprava:


1) Moko, maslo, 1 jajce, ščep soli in 2 žlici mrzle vode vgnetemo v gladko testo. Najlažje boste to storili z gnetilnim nastavkom ročnega mešalnika ali multipraktika. Testo med dvema plastema prozorne kuhinjske folije razvaljajte v krog s premerom cca. 32cm. Razvaljano testo položite v nameščen pekač za pite. Višek testa odrežite, dno pa nekajkrat prebodite z vilicami. Za 20 minut postavite na hladno.


2) Testo prekrijte s papirjem za peko, nato pa nanj nasujte fižol. Funkcija fižola je, da testo obteži, da se le-to pri peki ne napihne. (V kolikor fižola nimate, lahko uporabite tudi drug, za eno številko manjši pekač.) 15 minut pecite v pečici ogreti na 200 stopinj. Po 15 minutah odstranite obtežitev in papir za peko in pecite še 10 minut.


3) Medtem, ko se testo peče pripravite nadev. Buči odstranite sredico s semeni in jo narežite na 1cm široke krhlje. Bučo olupite le, če je že zelo zrela in je lupina trda, ostra. Pri mladi buči olupka ni treba odstraniti. Narežite posušene paradižnike in mocarelo.
4) 2 jajci, skuto, mleko in timijan zmešajte. Solite in poprajte po okusu. Na testo razporedite bučo in paradižnike. Prelijte z jajčno mešanico in obložite z rezinami mocarele. Pecite 30 minut v pečici ogreti na 200 stopinj.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

25.01.2018

Jagodni smuti z avokadom za popoln začetek dneva

Energijska mešanica antioksidantov v tem smutiju pomaga čistiti vaša jetra, ki…
23.01.2018

Biskvitna rolada z granatnim jabolkom

Naj vam danes predstavimo odličen recept za slastno domačo rulado. Pripravljena je v manj…
23.01.2018

Mafini s sladko sredico

Predstavljamo vam preprost recept za mafine, ki bodo navdušili vas in vaše goste, saj v…
04.12.2017

Privoščite si vročo, aromatično sangrijo

Pri nižjih temperaturah se veliko ljudi odloči, da predpraznična druženja prestavijo kar…
14.11.2017

Cvetačna juha

Sestavine za 4 osebe 0,5 kg cvetače (očiščene cca. 300g)300g krompirja (olupljenega in…