Nastavitve piškotkov

Pikantna bučna pita

Sestavine (za 6 porcij):


- 250g moke
- 125g hladnega masla (narezanega na koščke)
- 3 jajca (majhna)
- Sol
- Fižolova zrna za obtežitev
- 400g buče hokaido
- 25g posušenega paradižnika vloženega v olju (odcejenega)
- 125g mocarele
- 150g polnomastne skute
- 100ml mleka
- 2 žlici sesekljanega timijana
- Poper

 

Priprava:


1) Moko, maslo, 1 jajce, ščep soli in 2 žlici mrzle vode vgnetemo v gladko testo. Najlažje boste to storili z gnetilnim nastavkom ročnega mešalnika ali multipraktika. Testo med dvema plastema prozorne kuhinjske folije razvaljajte v krog s premerom cca. 32cm. Razvaljano testo položite v nameščen pekač za pite. Višek testa odrežite, dno pa nekajkrat prebodite z vilicami. Za 20 minut postavite na hladno.


2) Testo prekrijte s papirjem za peko, nato pa nanj nasujte fižol. Funkcija fižola je, da testo obteži, da se le-to pri peki ne napihne. (V kolikor fižola nimate, lahko uporabite tudi drug, za eno številko manjši pekač.) 15 minut pecite v pečici ogreti na 200 stopinj. Po 15 minutah odstranite obtežitev in papir za peko in pecite še 10 minut.


3) Medtem, ko se testo peče pripravite nadev. Buči odstranite sredico s semeni in jo narežite na 1cm široke krhlje. Bučo olupite le, če je že zelo zrela in je lupina trda, ostra. Pri mladi buči olupka ni treba odstraniti. Narežite posušene paradižnike in mocarelo.
4) 2 jajci, skuto, mleko in timijan zmešajte. Solite in poprajte po okusu. Na testo razporedite bučo in paradižnike. Prelijte z jajčno mešanico in obložite z rezinami mocarele. Pecite 30 minut v pečici ogreti na 200 stopinj.

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

14.11.2017

Krepka juha

Sestavine za 2 osebi 1 piščančje bedro30g svežega ingverja1 rdeča paprika2 čebuli2 stroka…
16.10.2017

Preprost napitek, s katerim boste to jesen ostali hidrirani z okusom!

Hladni jesenski dnevi so že tu in z njimi tudi jesenska utrujenost in obdobje prehladov.…
28.09.2017

Narastek s papriko in polento

Sestavine za 4 osebe - 400ml zelenjavne jušne osnove- 400ml mleka- 200g polente-…
28.09.2017

Solata s steklenimi rezanci

Sestavine za 4 osebe - 100g steklenih rezancev (rezanci iz fižolovega škroba)- 1 rdeča…
27.09.2017

Hruškov müsli s suhimi češnjami

Sestavine za 6 porcij: - Polovica vaniljevega stroka- 80g ovsenih kosmičev- 500g jogurta…