Nastavitve piškotkov

Gratiniran brstični ohrovt

Ob mrzlih dneh se prileže krepak prigrizek. Hrustljava skorjica, pod njo pa okusna, sočna jed, ki se ji ne moremo upreti. V hladnem času so vroči, pravkar pečeni narastki priljubljena jed, zaradi katere posebno radi sedemo za pogrnjeno mizo. Preprosto, nasitno in primerno kot zdrav brezmesni obrok.

 

 

 

 

Za dve osebi potrebujete:

600 g brstičnega ohrovta
100 g mesnate prekajene slanine
1 jajce
100 g kisle smetane
150 g sira (nap. Gauda)
sol, poper

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj, ventilatorsko na 180. Z brstičnega ohrovta odstranite zunanje uvele lističe in ga operite. V vreli slani vodi ga kuhajte 5 minut. Slanino narežite na majhne koščke.
Po namaščenem nizkem pekaču razporedite brstični ohrovt in kocke slanine. Jajce razžvrkljajte s kislo smetano, dodajte nariban sir in po okusu solite in poprajte. Prelijte preko ohrovta in pecite v pečici približno 25 minut, oz. dokler se sir ne stopi in je zlato rumene barve. Pa dober tek!

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…
02.03.2018

Kremna krompirjeva juha s porom in popečeno panceto

Topla juhica, idealna za hladne večere. Namig: za juho uporabite krompir mokaste sorte.…
08.02.2018

Gratiniran brstični ohrovt

Ob mrzlih dneh se prileže krepak prigrizek. Hrustljava skorjica, pod njo pa okusna, sočna…