Nastavitve piškotkov

Volna in svila, ponovna vrnitev k naravi!

Volna je naravno vlakno živalskega izvora, ki ga človek uporablja praktično od vedno. Naši stari starši so vedno prisegali na njeno zdravilno moč zoper mrzle, otečene in boleče noge z debelimi ročno pletenimi nogavicami iz naravne volne. Volnene pletenine zaradi kodravosti vlaken odlikuje odlična elastičnost, mehkoba in izdelki se ne mečkajo oz. se hitro izravnajo. Visoka upogljivost volnenih vlaken se kaže na visoki trpežnosti izdelkov, ki jih lahko zelo dolgo lepo nosimo. Je odličen termoizolator in ne občutimo mraza, hkrati pa tudi dobro vsrka vlago in jo propušča od telesa. S tem je občutek na koži suh in topel.

Volna ima torej odlično termoregulacijsko lastnost, predeli na telesu so dobro prekrvavljeni in telo z naturopatskega vidika ne izgublja energije ter je tako manj podvrženo obolenjem na predelih telesa kot so zgornji del hrbta med lopaticami, ledveni predel hrbtenice, predel mehurja in stopala.

Svila je vlakno, ki je po svoji sestavi zelo podobno naši koži, vsebuje iste aminokisline, kot jih najdemo na zgornjih plasteh kože. Podobno kot volna se odzove na potrebe našega telesa – poleti, ko je vroče, nas hladi, pozimi pa še posebej v kombinaciji z volno prijetno greje in skrbi za termoregulacijo telesa. Majice iz omenjene mešanice (85% volna in15% svila) so primerne za nošnjo pozimi in tudi poleti.
Za bolečine v ledvenem predelu, križu in težave z mehurjem so zelo primerni volneni ledveni pasovi , ki lajšajo bolečine s tem, da je koža suha in topla, dobro prekrvavljena in naravni proces zdravljenja se pospeši.
Trgovina Maček (trgovinamacek.si) v svoji široki ponudbi spodnjega perila ponuja moško in žensko spodnje perilo iz mešanice 85% volna in 15% svila (ženske spodnje majice na ozke, široke in kratke rokave, pulije na dolg rokav, pajkice in moške majice kratek rokav). Ponujajo tudi druge izdelke z visokim deležem volne - krajše ženske »pupmarce« s 50% deležem volne, moške dolge spodnje hlače s 50% volne, moške majice z dolgimi rokavi iz 100% volne ter ledvene pasove z 80% volne.

Volna svila 1 1

Trgovina Maček se že več kot deset let ukvarja s prodajo kvalitetnega moškega, ženskega in otroškega spodnjega perila, moškega in ženskega spalnega programa ter kopalk.
Večina artiklov je narejenih v Italiji, Nemčiji in drugih državah evropske unije, kjer so materiali brez alergenov in zdravju škodljivih snovi ter procesi dela pod kontrolo. Le tako lahko zagotavljajo kvalitetne izdelke blagovnih znamk, ki so prisotne na tržišču že vrsto let in so del njenega železnega asortimenta.

Trgovina sledi modnim trendom, povpraševanju tržišča in razvoju v tekstilni industriji. Ozaveščeni kupci zadnja leta vedno bolj sprašujejo po materialih naravnega izvora, kvalitetnih mešanicah vlaken in materialih z »dodano vrednostjo«– bombaž (česani bombaž in egipčanski merceriziran bombaž), modal (regenerirano celulozno vlakno, izredno mehkega in prijetnega otipa, koža dobro diha), celliant ( mikroskopsko majhni delci mineralov, občutljivi na svetlobo, ki so vtkani ali vstavljeni v vlakna) in predvsem mešanica volne in svile.

ŠALI FAC 1

Novost v ponudbi zadnjih nekaj let so tudi nogavice Reflexwear z visokim 90% deležem cellianta.
Celliant je preja oblikovano tako, da so polimeru dodali mikroskopske delce mineralov, ki se tudi med pranjem ne sperejo in znanstveno dokazano povečujejo raven kisika v celicah. Nogavice iz cellianta  pospešujejo cirkulacijo krvi v nogah, lajšajo bolečine otečenih in utrujenih nog, pospešijo proces celjenja ran, uravnavajo temperaturo nog in so predvsem udobne z visokim robom, ki ne tišči.

Lastnik trgovine Matjaž in njegova žena prijazno svetujeta in prisluhnita strankam osebno ali tudi preko telefona, sta prva, ki svoje izdelke preizkušata, in svetujeta iz lastnih izkušenj.

logo maček 200 dpi

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

28.11.2018

Razstrupljanje z ajurvedo

Po ajurvedi je zimski čas kralj vseh letnih časov. Energija, ki jo pridobimo pozimi, je…
22.11.2018

Imate utrujene, otekle ali boleče noge? Težave s krčnimi žilami?

Imate utrujene, otekle ali boleče noge? Težave s krčnimi žilami? Ali pa morda želite…
16.11.2018

Slovenski prvi jutranji obrok

Na današnji dan, 16. novembra, so mnogi otroci prišli v šolo bolj zgodaj kot običajno.…
10.11.2018

Svetovni dan kronične obstruktivne pljučne bolezni

Danes, 16. novembra, obeležujemo svetovni dan kronične obstruktivne pljučne bolezni…
10.11.2018

Svetovni dan sladkorne bolezni

Dan 14. november je rezerviran za opominjanje javnosti o problematiki sladkorne bolezni.…