Nastavitve piškotkov

Sejem nove generacije, za vse generacije!

AGRA bo v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta že 56-ič najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope. Država partnerica bo Makedonija s svojo kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Posebna pozornost bo posvečena mladim v agroživilstvu, digitalizaciji ter hrani iz naše bližine. Na več kot 71.000 kvadratnih metrih površin bo več kot 1800 razstavljavcev iz preko 30 držav predstavilo novosti v kmetijski tehniki in živilskopredelovalni industriji. V pokušnjo in nakup ekoloških in najboljših regionalnih izdelkov, dobrot in vin bodo vabili Agrina tržnica, Agrina kuhinja, Vinski hram in letos prvič tudi Čebelji hram, ki je zrasel v počastitev svetovnega Dneva čebel. Atraktivni in poučni bodo vzorčni nasadi in predstavitve živali.

Rejci bodo predstavili najlepše primerke avtohtonih in v Sloveniji razširjenih kmetijskih živali ter nudili v pokušnjo in nakup domače mesne in mlečne dobrote. V hlevih in na maneži bodo nastopali govedo, konji (preskakovanje ovir in rekreativna ježa za otroke), prašiči ter drobnica. Vabijo še razstava čebelarstva, malih živali, rib v ribniku ter enodnevni predstavitvi kraških ovčarjev in paše drobnice z ovčarskimi psi.

male živali

Vzorčni rastlinski nasadi bodo ob čebelarskih poudarkih ponujali praktične delavnice in strokovno vodene oglede na osrednjem sejemskem vrtu, na permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter v trajnih nasadih hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan in v gozdno parkovnem nasadu. Poligon Zeleni dragulji narave bo spodbujal pridelavo medovitih rastlin, konoplje ter lanu. Ob hiški iz slamnatih bal bodo predstavljeni sonaravna hrana in gradnja.

osrednji vrt 1

Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za preživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju.

dobrote avtohtonih živali

Sejem lahko obiščete tudi organizirano, po ugodnih paketnih cenah. Za prevoz, vodenje, vstopnico, 2x toplo hrano in degustacije boste iz Maribora odšteli samo 28, iz Celja 31, Ljubljane 33, Kranja ali Novega mesta 34, iz Nove Gorice ali Kopra pa le 40 evrov na osebo.

Informacije in rezervacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 080 1460.
www.pomurski-sejem.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

19.09.2018

Po navdih na Zlati grič

Kmalu bo izšla knjiga Diši po ljubezni, avtorice Ane Hazler. V romanu se družimo z mlado…
14.09.2018

Čista voda za zdravo, kakovostno in dolgo življenje

Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč…
13.09.2018

Znano je, kdo bo za svojo fotografijo prejel 10.000 €

Fotografski navdušenci iz 20 držav so imeli priložnost sodelovati s svojimi fotografijami…
12.09.2018

Prenovljeni Ekopraznik je navdušil obiskovalce in sodelujoče

Ljubljana, 11. 9. 2018. - 17. Ekopraznik je to soboto navdušil obiskovalce in…
12.09.2018

Umetna inteligenca bo preoblikovala industrijo

Trg umetne inteligence (AI) bo do leta 2025 dosegel 89 milijard dolarjev in se bo 12-krat…