Nastavitve piškotkov

Sejem nove generacije, za vse generacije!

AGRA bo v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta že 56-ič najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope. Država partnerica bo Makedonija s svojo kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Posebna pozornost bo posvečena mladim v agroživilstvu, digitalizaciji ter hrani iz naše bližine. Na več kot 71.000 kvadratnih metrih površin bo več kot 1800 razstavljavcev iz preko 30 držav predstavilo novosti v kmetijski tehniki in živilskopredelovalni industriji. V pokušnjo in nakup ekoloških in najboljših regionalnih izdelkov, dobrot in vin bodo vabili Agrina tržnica, Agrina kuhinja, Vinski hram in letos prvič tudi Čebelji hram, ki je zrasel v počastitev svetovnega Dneva čebel. Atraktivni in poučni bodo vzorčni nasadi in predstavitve živali.

Rejci bodo predstavili najlepše primerke avtohtonih in v Sloveniji razširjenih kmetijskih živali ter nudili v pokušnjo in nakup domače mesne in mlečne dobrote. V hlevih in na maneži bodo nastopali govedo, konji (preskakovanje ovir in rekreativna ježa za otroke), prašiči ter drobnica. Vabijo še razstava čebelarstva, malih živali, rib v ribniku ter enodnevni predstavitvi kraških ovčarjev in paše drobnice z ovčarskimi psi.

male živali

Vzorčni rastlinski nasadi bodo ob čebelarskih poudarkih ponujali praktične delavnice in strokovno vodene oglede na osrednjem sejemskem vrtu, na permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter v trajnih nasadih hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan in v gozdno parkovnem nasadu. Poligon Zeleni dragulji narave bo spodbujal pridelavo medovitih rastlin, konoplje ter lanu. Ob hiški iz slamnatih bal bodo predstavljeni sonaravna hrana in gradnja.

osrednji vrt 1

Ob naštetem pa AGRA ponuja še veliko drugih, zdravih, okusnih, zabavnih in družabnih razlogov za preživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju.

dobrote avtohtonih živali

Sejem lahko obiščete tudi organizirano, po ugodnih paketnih cenah. Za prevoz, vodenje, vstopnico, 2x toplo hrano in degustacije boste iz Maribora odšteli samo 28, iz Celja 31, Ljubljane 33, Kranja ali Novega mesta 34, iz Nove Gorice ali Kopra pa le 40 evrov na osebo.

Informacije in rezervacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 080 1460.
www.pomurski-sejem.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

19.07.2018

Priznani slovenski ilustrator poslikal avto za Huawei

Mitja Bokun, nagrajeni ilustrator in svetovno priznani umetnik, je tokrat ustvarjal malo…
16.07.2018

Zajček, veter in modri balon

Julija je izšla prva pravljica avtorice Klare Dev z naslovom Zajček, veter in modri…
13.07.2018

So lahko fotografije s telefonom vredne 10.000 EUR?

Huawei je predstavil natečaj mobilne fotografije Next Image, v katerem bo podelil 10.000…
12.07.2018

Vsak izmed nas je lahko del spremembe

Z Živo Lopatič iz Zadruge Buna smo se pogovarjali o pravični trgovini. Pojasnila je, za…
11.07.2018

Ko funkcije višjega ranga srečajo pametni telefon srednjega ranga

Niti vsi telefoni najvišjega ranga niso opremljeni z dvojno kamero ali veliko baterijo.…