Nastavitve piškotkov

Vedno pripravljeni na nenapovedane obiske

Vsakomur se je zagotovo že zgodilo, da je poklicala prijateljica, tašča ali sestra in povedala, da je ravno v bližini in bi prišla na obisk. »Čez pet minut bom pri tebi.« Ste med tistimi, ki se v takšnem primeru znajdejo v paniki, kar imate razmetano stanovanje in prazen hladilnik? Zbrali smo nasvete in ideje, ki vam bodo v takšnih primerih prišle še kako prav in naredile odličen vtis na goste.

Pospravljeno stanovanje

Prav vsak dom je včasih neurejen, kar je povsem normalno. Kljub temu pa se kaosu v hiši, v katerega zagotovo ne želite sprejeti gostov, lahko izognete. Vsi člani družine se držite pravila, da je vsako stvar po uporabi potrebno vrniti na svoje mesto. Med sabo si tudi lahko razporedite manjša opravila, ki jih naredite vsak dan v samo nekaj minutah – sesanje, hitro in sprotno čiščenje vodnega kamna s pip v kopalnici, sprotno čiščenje kuhinje itd.

Prva pomoč v hladilniku

V shrambi in hladilniku imejte vedno na zalogi živila, s katerimi lahko na hitro pripravite okusne prigrizke. Suhe salame in pršut so pogoste v mnogih hladilnikih, zraven postrezite kumarice in gobice v kisu. Krekerji so odlični, saj jih lahko postrežete s salamami ali pa z različnimi siri. Tudi sirova plošča z olivami in svežim sadjem (odvisno od sira – fige, grozdje in podobno) je odlična možnost. Prav pride tudi že pripravljena masa za piškote, ki jih spečete v nekaj minutah, vanjo pa lahko dodate suho sadje in oreščke.

Osvežitev

Doma imejte tudi vsaj eno steklenico različnih vin, da boste lahko primerno kombinirali s hrano. Odlična možnost so penine Vinske kleti Zlati grič, ki se dobro dopolnjujejo z različnimi jedmi. Poleti je krasna osvežitev rosé, če boste postregli suhomesnate jedi pa priporočamo rdeča vina kot je modra frankinja.

www.zlati-gric.si

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVE NOVICE

16.08.2018

Pametni telefoni, odporni na poletje

Vaš pametni telefon vas spremlja povsod na vsakih poletnih počitnicah. Uporabljate ga za…
13.08.2018

Poletje na Instagramu

Instagramu priljubljenost še vedno narašča, poletje je pa kot nalašč za deljenje…
10.08.2018

Prvi del operacije Novo rojstvo je za nami

Prvi del operacije Novo rojstvo, s katero smo pričeli v začetku letošnjega leta, je za…
03.08.2018

Huawei je postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu

Huawei je postavil nov mejnik v svojem globalnem razvoju. Glede na podatke, ki jih je…
25.07.2018

Naj umetna inteligenca opravi težaško delo

Kaj je fotografija z umetno inteligenco? To je ena bolj opevanih lastnosti pred kratkim…