Nastavitve piškotkov

Čista pitna voda

Čeprav imamo v Sloveniji dobre pogoje in naravne danosti, ni samoumevno, da bomo imeli v svojem domu čisto pitno vodo. Zaradi težav na vodovodnem omrežju, ki je marsikje zastarelo in dotrajano, prihaja do nenadzorovanih okužb in onesnaženj.

Čista voda je nedvomno edina tekočina, ki pride nemoteno do vseh celic, zato je osnova za dobro zdravje in vitalnost. Čista voda ni voda, ki vsebuje klor, pesticide, rakotvorne snovi in težke kovine. Klor, ki se dodaja pitni vodi tvori z organskimi snovmi rakotvorne spojine, draži sluznico in uničuje zdravo črevesno floro. Onesnaženje vode s pesticidi, rakotvornimi snovmi in težkimi kovinami je posledica onesnaževanja predvsem zaradi industrijske in neekološke kmetijske dejavnosti. Tako smo v zadnjih 50 letih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, pogosto nevarnih kemikalij, ki v končni fazi vedno pristanejo v vodi. Število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi se iz leta v leto povečuje. Med temi nevarnimi snovmi si posebno pozornost zaslužijo hormonski motilci, ki povzročajo težave že v izjemno majhnih količinah. V telesu se obnašajo podobno kot naravni hormoni, njihovo delovanje pa močno zmotijo.

Da gre za resnično veliko težavo, je priznala tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), ki je hormonske motilce označila kot »globalno grožnjo« za naš planet.

In kako do čiste vode?

Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro za filtriranje in čiščenje vode celotne hiše. V dvojnem vodnem filtru sta zaporedno nameščena filtrirna vložka, ki iz vode odstranita rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, kancerogene snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).

Vodni filter HF-M Pb Ster-O-Tap® 0,15 mcr, podpultni za filtriranje in čiščenje vode v kuhinji. Filter iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, kancerogene snovi, pesticide, azbest, težke kovine (svinec, živo srebro, krom itd.) in 99,9999 % bakterij.

Reverzna osmoza PurePro® EC105 Lux za filtriranje in čiščenje vode v kuhinji. Večstopenjski filtrirni sistem iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, kancerogene snovi, hormonske motilce, pesticide, azbest, svinec, živo srebro, krom, kadmij, baker, barij, radon, natrij, kalij, selen, fluoride, nitrite, nitrate, ciste, bakterije in viruse. Zagotavlja najčistejšo možno pitno vodo.

Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri preprečuje nastanek vodnega kamna in s tem zagotavlja zaščito vodovodne inštalacije, ventilov, grelcev, pomivalnih in pralnih strojev, pip, tušev, wc kotličkov in drugih naprav pred vodnim kamnom. Učinkuje na povsem naraven način.

UV sterilizator vode PurePro® za dezinfekcijo mikrobiološko oporečnih vod kot so kapnica, voda iz lastnih zajetij, vodnjakov in slabo vzdrževanih vodovodov. Z osvetljevanjem s svetlobo valovne dolžine 254 nm (UV-C spekter, ki je del naravne sončeve svetlobe), brez uporabe kemičnih sredstev, v vodi popolnoma uniči bakterije.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

08.04.2019

Sluh: Težave najprej opazijo svojci in sosedje

Sluh nemalokrat jemljemo za nekaj samoumevnega. Šele, ko nam začne pešati, se zavemo,…
05.04.2019

Kako se med vikendom kvalitetno sprostiti?

Zdi se, da vikendi dobesedno zbežijo mimo nas, a v resnici so daljši, kot mislimo. Petek,…
04.04.2019

Obraz, naš zemljevid zdravja, lepote in dolgoživosti

2. Festival obrazne refleksoterapije z Lone Sorensen in Natašo Kos Križmančič bo potekal…
21.03.2019

Dan različnih nogavic

Ne se čuditi, če danes na ulici ali v pisarni, učilnici, trgovini ... zagledate osebo, ki…
21.03.2019

Lanium laneni izdelki za prijetno spanje

Lan je ena izmed najstarejših gojenih rastlin, razširjena v različnih vrstah po vsem…