Nastavitve piškotkov

Čudežne grozdne peške v prahu

Grozdne peške so precej grenkega okusa, a jih marsikdo prežveči in poje skupaj z grozdjem. Zato že obstajajo gojene vrste grozdja, ki sploh nimajo pešk. Vendar bi si peške zaslužile več spoštovanja, saj vsebujejo več zdravilnih sestavin, kot bi si mislili.

Grozdne peške v prahu pridobljene iz rdečega grozdja so prehranski dodatek, izredno bogat z antioksidanti. Na splošno velja, da koristi mletih pešk lahko pomagajo pri zdravljenju stanj, kot so visok holesterol in krvni pritisk, slaba prekrvavitev, oksidativni stres. Izdelek je zelo uporaben v kulinariki, saj lahko naredi skoraj vsak obrok veliko bolj zdrav.

peške vprahu

Kaj vsebujejo?


Grozdne peške vsebujejo zalo visoko koncentracijo vitamina E, flavonoidov, linolske kisline, in sestavin, imenovanih procianidini (poznanih tudi pod imenom kondenzirani tanini, piknogenoli in oligomerični proantocianidi oz. OPC-ji). Enake sestavine se v nižji koncentraciji nahajajo tudi v koži grozdnih jagod, zato je ta substanca do nižje mere prisotna tudi v vinu in grozdnem soku.

peške v prahu 2

Zakaj so tako učinkovite?

Med ostalimi blagodejnimi učinki aktivne sestavine grozdnih pešk delujejo kot antioksidanti. To je dokazala tudi študija, kjer se je zdravim prostovoljcem, ki so jemali ekstrakt grozdnih pešk, nivo antioksidantov v krvi bistveno povišal. Antioksidanti so sicer snovi, ki uničujejo proste radikale – slednji so škodljive snovi v telesu, ki poškodujejo celično membrano ter genski material DNK in povzročajo celo smrt celic. Prosti radikali so naravna sestavina telesa, toda število teh škodljivih delcev v organizmu se lahko poveča zaradi dejavnikov iz okolja, kot so UV svetloba, sevanje, dim, nekatera zdravila in onesnaženje zraka. Prosti radikali se povezujejo s procesom staranja in razvojem številnih bolezni, tudi bolezni srca in raka. Antioksidanti v grozdnih peškah lahko škodljive proste radikale nevtralizirajo ter zmanjšajo ali celo preprečijo škodo, ki jih prosti radikali povzročajo.

Katere tegobe pomagajo zdraviti?

Visok holesterol – Med drugim so nove študije pokazale, da se je pri kadilcih, ki so štiri tedne dvakrat dnevno jemali 72 mg ekstrakta grozdnih pešk, znižalo tveganje za pojavljanje slabega holesterola in bolezni srca in ožilja.

Visok krvni pritisk – Antioksidanti lahko varujejo žile pred poškodbami, ki lahko dodatno obremenijo srce, grozdne peške pa so dober vir antioksidantov.

Rak – Laboratorijske študije so pokazale, da ekstrakt grozdnih pešk preprečuje razvoj raka na dojki, želodcu, debelem črevesu, prostati in pljučih ter kožnega raka. Ugotovili so tudi, da ekstrakt pomaga obnavljati od kemoterapije poškodovane celice jeter. Nastanek raka ravno tako zavirajo antioksidanti, ki jih je tu v obilju.

Druge tegobe – Blagodejen učinek imajo grozdne peške tudi na nekatere druge tegobe, kot so bolezni povezane s cirkulacijo. Služijo lahko tudi za uravnavanje krvnega sladkorja ter odpravljanje slabljenja vida zaradi starosti. Izboljševati pomaga tudi nočni vid in fotofobijo oz. občutljivost na svetlobo. Poleg tega pa je učinkovit tudi za blaženje različnih alergij in astme.

Podjetje Bonatura iz Štajerske vam v svoji ponudbi poleg drugih prehranskih izdelkov iz zdrave prehrane ponuja grozdne peške v prahu in olje iz grozdnih pešk iz predelave slovenskega porekla.

olje g pešk

Vse podrobnosti o grozdnih peškah in o podjetju Bonatura najdete na njihovi spletni strani www.bonatura.si, kjer lahko izdelke tudi naročite. Z veseljem vam prisluhnejo o težavah in vam svetuje na elektronski pošti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na kontaktni številki na 041961831, kjer lahko naročilo tudi oddate.

Podatki podjetja:                                             bonatura logo
Bonatura
Gačnik 78 e, 2211 Pesnica
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
041 961 831

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.09.2018

Menstrualne alternative

Ali veste, da povprečna ženska v življenju uporabi in zavrže kar 17.000 tamponov in…
10.09.2018

Pozitivni učinki joge na Alzheimerjevo bolezen

Članek je namenjen vsem, ki trpijo za Alzheimerjevo boleznijo in pripravljen prav za…
07.09.2018

Tišina mora postati vrednota

Prof. dr. Metoda Dodič Fikfak, dr. med., predstojnica Kliničnega inštituta za medicino…
07.09.2018

Zaradi alkohola vsak dan umreta dve osebi

Slovenci smo znani po tem, da zelo radi nazdravljamo z rujno kapljico. Marsikdaj oziroma…
30.08.2018

Na kaj morate biti pozorni, če nosite kontaktne leče?

Ena izmed najbolj priljubljenih in najbolj zanesljivih oblik korekcije vida so kontaktne…