Nastavitve piškotkov

Majhni koraki na poti do sreče

Kaj sploh je sreča? Za vsakega od nas najbrž nekaj drugega. Kljub vsemu pa velja za vse: sreča se ne skriva v velikih stvareh, kot je denimo dobitek na loteriji. Sreča se skriva v drugih, veliko preprostejših virih: v vitalnosti, zdravju in v trenutkih zadovoljstva in dobrega počutja. Preberite si nekaj napotkov, kako lahko z drobnimi in postopnimi koraki najdete več sreče in zadovoljstva v življenju.
Pohvala ima enak učinek kot sončni žarek pozimi. Z njo poskrbite, da se drugi počutijo bolj cenjeno in postanejo bolj prijazni do drugih. In seveda tudi do vas!
Prijateljstva so zelo dragocena! So prav blagodejna za telo in dušo – in že zato se jih splača (bolj) negovati. Zadostuje lahko že kratko elektronsko sporočilo ali SMS.
Sedem do osem ur spanca bo blagodejno vlivalo na vaše počutje in zdravje. Privoščite si jih!
Red dobro dene. Če boste pospravljali le petnajst minut dnevno tega ne boste doživljali kot breme.
Prehranjevanje stoje skoraj vedno slastno, toda na dolgi rok bo boljše, če si za obed vzamete čas in ob hrani uživate sede. Zato si vzemite več časa za obroke.
Kdor vsak dan nekaj malega prebere, si razširi obzorja in je bolj kreativen. Ni vam treba kupovati dragih knjig in revij, lahko se včlanite v lokalno knjižnico in tako še prihranite. Prisluhnite nasvetom knjižničarjev, ki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri vaše nove najljubše knjige.
Pogosto smo vedno na voljo drugim, zvečer pa smo utrujeni in imamo občutek, da nas izkoriščajo. Od danes naprej si dovolite, da večkrat rečete ne.
Majhne pustolovščine so začimba vsakdana in najboljše sredstvo proti enoličnosti in dolgočasju. Privoščite si nekaj, kar že dolga ali pa sploh nikoli niste počeli: voden ogled mesta, obisk nove gledališke predstave, piknik s prijatelji ali družino.
Vsak dan si privoščite nekaj trenutkov na vašem samotnem otoku miru.
Vaši možgani bodo ostali gibčni, če jim boste vsak dan ponudili nekaj novega. Narišite nekaj z roko, ki je po navadi ne uporabljate za pisanje. Videli boste kako zabaven je lahko takšen trening za možgane.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

13.12.2018

Čas obdarovanj: pomagajte družinam v stiski

Tukaj je veseli december. Mesec, obarvan z mnogimi zabavami, druženji, čas, ko ulice in…
11.12.2018

Temelji zdravja

V naših telesih prebiva tisoče vrst mikroorganizmov. Njihovo sožitje, predvsem v…
05.12.2018

Bo opustitev kajenja tudi vaša novoletna zaobljuba?

Kajenje je ena izmed bolj škodljivih in trdovratnih razvad. Skoraj zagotovo ni kadilca,…
03.12.2018

Poskrbite za zobe in s tem za vaše zdravje

Kadar imamo težave z zobmi, se nemalokrat pojavljajo težave tudi na dlesnih, in obratno.…
10.11.2018

Izgorelost ne prizanaša niti otrokom

Izgorelost nastane vsepovsod, kjer se posameznik prekomerno izčrpava zaradi notranje…