Nastavitve piškotkov

Kako načrtovati popoln vikend izlet?

Nekaterim je planiranje izleta v velik užitek, za druge pa nujno zlo, ki se ga lotijo prepozno ali z veliko nejevolje, saj je treba misliti na veliko stvari. Marsikaterim stresnim in neljubim situacijam se lahko izognemo, če upoštevamo nekaj spodnjih nasvetov in se tako izognemo najpogostejšim napakam.

Definirajte, kaj želite od potovanja

Ste tip, ki ljubi avanture in raziskovanja? Bi se radi osredotočili na degustacijo lokalne kuhinje ali si močno želite ogledati zgodovinske znamenitosti? Si morda le želite poležavati na plaži s koktajlom v eni in dobro knjigo v drugi roki? Preden izberete destinacijo za vikend oddih, dobro razmislite, kaj si želite od svojega potovanja. Konec koncev, na voljo imate samo nekaj dni za uživanje.

Olajšajte si potovanje

Če potujete le za dva dni, potem verjetno ni najboljši čas za mednarodne lete ali 8-urno potovanje z avtobusom v eno smer. Namesto tega si oglejte možnosti, ki so vam na voljo lokalno. Verjetno boste presenečeni nad izbiro, ki vam je na voljo ˝pred nosom˝. Odločite se, koliko časa ste pripravljeni potovati ter na podlagi tega gradite svoje načrte.

Ne pretiravajte z oblačili

Če zanemarimo, da ni prijetno tovoriti nešteto kovčkov, torb, vrečk in paziti na vse te stvari, ki ste jih vzeli s seboj – razmislite, ali res vse to potrebujete? Pustite doma čevlje, ki jih niste še nikoli nosili in vzemite s seboj le svoje najljubše, v katerih si boste lahko brez žuljev ogledovali mesto ali šli zvečer ven. Priporočamo, da preverite ponudbo čevljev ara, ki slovijo po udobnih in brezčasnih modelih.

Rezervirajte vnaprej, kjer je to mogoče

Vikend oddihi so lahko odlična spontana odločitev, vendar če načrtujete vnaprej, bo potovanje veliko manj stresna izkušnja. Prav tako boste v boljšem položaju, da izkoristite vse ponudbe, ki so vam na voljo. Vozovnice za letalo kupujte nekaj tednov naprej. Enako velja za rezervacijo hotelov, hostelov in ostalih namestitev. Tako si boste zagotovili najbolj ugodne cene in možnosti potovanja.

Ne planirajte vsake minute dopusta in se prepustite trenutku

Na dopustu ste, res ni potrebno, da imate pod nadzorom prav vsako minuto dneva. Naj se zgodi tudi kaj nepričakovanega in uživajte v spontanosti. Ima svoj čar. Nič zato, če boste v trgovini v vrsti čakali pet minut dlje. Medtem lahko poklepetate. Avtobus zamuja. Bo že prišel, tako in tako imate časovno rezervo. Vse to je del dopusta in naj vam ne povzroča dodatnega stresa in slabe volje. Pripravite si seznam, kaj morate narediti in videti, pa tudi časovnico z dodatnimi aktivnostmi. Z njeno pomočjo se boste lažje prilagajali nenačrtovanih dogodkom.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

17.03.2019

Naš obrambni zid pred boleznijo

Naš imunski sistem je ključnega pomena za ohranjanje našega zdravja, dobrega počutja,…
14.03.2019

Kako načrtovati popoln vikend izlet?

Nekaterim je planiranje izleta v velik užitek, za druge pa nujno zlo, ki se ga lotijo…
12.03.2019

Kako do čiste vode?

Čista voda je edina tekočina, ki nemoteno pride do vseh celic, zato je osnova za dobro…
11.03.2019

Dotik do zmerne bolečine

Mateja Matoša Pezdevšek iz salona Biosan, ki ga ima v Šmarju pri Jelšah, izvaja različne…
22.02.2019

Kako poskrbeti za utrujena stopala po napornem dnevu?

Marsikdo se zaradi stoječega dela pogosto sooča z bolečinami v stopalih in celo z…