Nastavitve piškotkov

Obraz, naš zemljevid zdravja, lepote in dolgoživosti

2. Festival obrazne refleksoterapije z Lone Sorensen in Natašo Kos Križmančič bo potekal v Ljubljani, od 23. do 29. maja 2019

Drugi Festival obrazne refleksoterapije bo tudi letos kot osrednjo gostjo gostil priznano dansko refleksoterapevtko Lone Sorensen. Njeno delo je pred dobrim desetletjem zaznamovalo tudi certificirano slovensko refleksoterapevtko Natašo Kos Križmančič, organizatorko Festivala obrazne refleksoterapije, od leta 2012 vodjo edine avtorizirane Šole obrazne refleksoterapije™ v Sloveniji in širši regiji.

Štiri predavanja o razsežnostih refleksne terapije

Na otvoritveni dan, v soboto, 25. maja, vam bomo najprej ponudili tri predavanja, nato pa v ponedeljek, 27. maja, še četrto. Naslovi letošnjih štirih predavanj so:

1. Revmatična obolenja,
2. Motnje hranjenja in samopoškodovalno vedenje pri mladostnikih,
3. Mišična distrofija ter
4. Nevrodegenerativne bolezni starostnikov in depresija.

Na predavanju o revmatičnih obolenjih bomo izvedeli, kako med sabo razlikovati različne vrste obolenj, in individualizirati načrt lajšanja spremljevalnih simptomov bolezni z refleksno terapijo. Na drugem, in sicer o motnjah hranjenja in samopoškodovalnem vedenju pri mladostnikih, bomo skušali razumeti ozadje samopoškodovalnih vedenj pri mladih in najti pot k reševanju otrokovih stisk.

Na tretjem predavanju o mišični distrofiji se bomo naučili, da je z ustrezno obravnavo možno potek bolezni upočasniti in preprečiti nastanek zapletov.

Četrto predavanje Nevrodegenerativne bolezni starostnikov in depresija, ki bo potekalo v ponedeljek, 27. maja, bomo izvedeli, kako poskrbeti in podpreti ljudi, ki trpijo za posledicami demence ter s pomočjo metode obrazne refleksoterapije poiskali odgovore na vprašanja o preventivi in/ali zdravljenju depresije.

Trije seminarji patentiranih zdravilnih metod

Predfestivalski program bo slušateljem prvega modula seminarja Tibetanska refleksna terapija vratu in glave™ omogočil, da se med 23. in 24. majem udeležijo še drugega in poglobijo svoje znanje. Metoda je sodobna oblika refleksoterapije, ki temelji na več desetletjih izkušenj z mikro refleksnimi zemljevidi in tibetanski filozofiji zdravljenja. Izvaja se na zadnjem delu glave in vratu ter na zgornjem delu hrbta.

V soboto, 25., in v nedeljo, 26. maja, se lahko udeležite seminarja Očesna refleksna terapija™. Namenjena je zdravljenju težav z očmi, deluje na celoten organizem in s tem na vsa telesna neravnovesja.

Tretji seminar Nevrološka refleksna terapija dlani Sorensensistem™ bo potekal med 28. in 29. majem. Terapija uspešno deluje v primeru različnih bolezni, tako kroničnih kot akutnih, pri spodbujanju delovanja notranjih organov, hormonalnega ravnovesja, krvnega in limfnega pretoka, delovanja mišic in možganov.

Za vas, za nas

Festival je namenjen laični in strokovni javnosti, zdravstvenim delavcem, svojcem in pozameznikom, ki v naslovih predavanj in seminarjev prepoznajo težave (ali rešitve zanje), ki jih pestijo vsak dan. Na otvoritveni dan festivala bo moč različne terapije preizkusiti na lastni koži. Več informacij o festivalskem programu in prijavne obrazce lahko najdete na spletni strani www.obraznarefleksoterapija.si pod zavihkom Festival.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

30.05.2019

Dotaknite se kupca s svojo zgodbo in … rešite svoj posel!

Zgodbe so že od pradavnine osnovni način, kako ljudje prenašamo informacije, kako se…
30.05.2019

Nehoteno uhajanje urina v poletnih dneh

Ko pomislimo na poletne vroče dni, pomislimo na preživljanje prostega časa v naravi ali…
30.05.2019

Vodni filtri za čisto pitno vodo

Voda na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride…
22.05.2019

Pacienti večkrat pridejo samo na pogovor

Katarina Skubec Moćić, dr. med, spec. družinske medicine in vodja kolektiva družinskih…
22.05.2019

Bolezen, ki nas prizadene psihično in fizično

Luskavica ali psioraza je kronična, dedna, vnetna in neozdravljiva bolezen. Na koži se…