zdravo življenje

Na poti k reševanju težav so pomembni majhni koraki. Ti vodijo k spremembam.

Kako zdravijo cvetne esence

Objavil: Kdaj: Kategorija: Zdravo življenje
  • Velikost pisave: Larger Smaller
  • Ogledi: 1379
  • Naroči se na novice o tem zapisu
  • Print

Cvetne esence

Cvetne esence, ki jih je odkril dr. Bach je delo s cvetlicami z vibracijsko frekvenco in so v svoji zdravilni moči več dimenzionalne.                          

Bachove cvetne esence so subtilne esence in življenjska moč rastlinske biti, ki z vnosom v naše telo prinašajo spremembo, zdravljenje in preobrazbo.

Cvetne esence vnašajo ravnovesje v čustva

K meni na svetovanje je prišla ženska tridesetih let, ker ni bila sposobna iti v nove situacije, nove kraje, saj je imela resne težave, da se je le s težavo spravila z doma. Imela je razumevajočega moža in ji bil v veliko podporo, saj sama ni zmogla opravljati del gospodinjskih del. V sebi je čutila neznane strahove, ki so jo pestili že daljše obdobje in ji jemali energijo.

Čeprav se je zelo trudila, da bi le prekinila to nevzdržno stanje ji je njen osebni zdravnik predpisal antidepresive, ki jih je redno jemala, vendar se njeno stanje ni izboljšalo. Po daljšem jemanju zdravil se je na svojo pobudo odločila, da bo prenehala z jemanjem zdravil ter poišče oporo v nečem, kar ji lahko olajša tegobe.

Ko je gospa prišla k meni se je počutila zelo zaskrbljeno, obdajala jo je mrzla polt in na svojem telesu čutila nepojasnjeno mrazenje. Nemudoma sem ji dala kozarec vode z dvema kapljicama esenc Trepetlike in jo prosila naj naredi požirek na vsakih 5 minut, medtem, ko bova govorili. Po koncu najinega pogovora se je počutila mnogo bolje in pozitivno.

Tak način uporabe cvetličnih esenc nam hitro povrne ravnovesje v izjemni situaciji ali stiski.   Po nekajmesečnih najinih srečanjih in rednem jemanju esenc je gospa ugotovila, da je globoko zakoreninjen strah popolnoma izginil. Tako so esence odpravile globoko neravnovesje v njeni duši saj je lahko zaživela polno in srečno življenje.   

Ta primer kaže, kako esence skupaj s pogovorno terapijo delujejo na globoko zakoreninjenih stanjih in pri tem zdravijo dolgotrajne težave.

 

Cvetna esenca Trepetlika je narejena iz mačic nežnega, vendar močnega drevesa. V vetrcu listi drevesa trepetajo podobno, kot oseba, ki potrebuje zdravilo. Ko se nekdo znajde v situaciji, da bi potreboval Trepetliko lahko rečemo, da ji manjka povezave z višjim jazom na osebni ravni.

Cvetne esence nam pomagajo, da postanemo mirnejši in nas življenjske situacije manj bremenijo.

Ko človek jemlje cvetno esenco Trepetlike, se reši strahov in zlih slutenj, se napolni s pogumom in sposobnostjo čutiti, da se ne boji neznanega. 

 

Vse Dobro, Nadine 

Na poti k reševanju težav so pomembni majhni koraki. Ti vodijo k spremembam.

Avtorica prispevkov sem ustanoviteljica Centra za samospoznanje in duhovni razvoj, Mavrični Most. Poslanstvo centra je sodobnemu človeku nuditi holistični pristop pri premostitvi in soočanju z življenjskimi težavami. Za vse, ki bi želeli stopiti v kontakt z mano me lahko pokličete na tel. št. 040/334-268 ali pišete na info@mavricnimost.com. Lahko izveste, kdaj so tečaji pranajame, meditacije, ali vas zanimajo cvetne esence, kako potekajo individualna svetovanja! Zavedam se, da je za dosego ciljev potreben strokoven in neprekinjen trud, ki zahteva tudi poglobljeno delo na sebi. Tudi eno samo srečanje lahko spremeni način dotedanjega razumevanja problematike in jo osvetli. Največje darilo je, da človek prebudi notranjo moč, spozna sebe in se začne zavedati. S pomočjo psihološke astrologije in psihoanalize veliko hitreje najdemo psihološke vzorce, ki pokažejo področja, kjer je največji potencial za razvoj in napredek kot tudi uvid v problematiko težjih situacij. Ljudem pomagam, da gredo samostojno skozi težka stanja, izgube, bolečine, zahtevne družinske in karmične vzorce ter jih ob tem podpiram. Nudim možnost za razvoj človeških sposobnosti. Želim si, da bi se čim več ljudi prebudilo, sledilo poslanstvu in izpolnitvi duše. Sem certificirana svetovalka in terapevtka psihološke astrologije in psihoanalize po C.G.Jungu, študij sem zaključila na Institutu Ipal v Ljubljani.