Katerih 12 rastlin prinaša pozitivno energijo v vaš dom?

Obstaja veliko rastlin, ki lahko izboljšajo pretok energije, prinašajo srečo, ustvarijo mirno in sproščujoče okolje in očistijo zrak. Te rastline lahko tudi odstranijo negativno energijo, zmanjšajo stres in izboljšajo zdravje.

 

Bazilika
Bazilika čisti zrak, absorbira škodljive pline in čisti zrak 20 ur dnevno. Vsebuje proti glivične in antibakterijske lastnosti ter deluje kot antioksidant. Bazilikin čaj si lahko pripravijo ljudje, ki imajo težave z blagimi depresijami in nervozami, pa tudi vsi, ki se hitro vznemirijo in razdražijo. Poleg tega je bazilika tudi odličen afrodiziak, saj spodbuja spolni nagon, zaradi česar naj jo uživajo tisti s slabšo potenco.

 

Rožmarin
Očisti hišo toksinov in spodbuja duševno in telesno zdravje. Izboljšuje razpoloženje in spomin, odpravlja utrujenost, nespečnost in anksioznost. Postavite ga na sončno mesto in ga ne zalivajte prepogosto.

 

Spatifil
Ta rastlina skrbi za telesno, duševno in duhovno zdravje, poveča pretok energije in čisti. Zagotavlja mir in vedrino. Je enostavna za nego, saj zahteva malo pozornosti, zato je izredno primerna za delovne prostore in pisarne. Zagotavlja boljše počutje, bolj zdravo delovno okolje in spodbuja produktivnost. Znanstveno dokazano je, da spatifil nevtralizira škodljive pline, zvišuje raven zračne vlage v prostoru in ustvarjajo zdravo ozračje v domu in na delovnem mestu.

 

Aloe vera
Aloe vera prinaša pozitivno energijo in odpravlja negativne vibracije. Ima veliko zdravilnih lastnosti. Poleg njenih zdravilnih učinkov je ta rastlina precej nezahtevna in prav zaradi svoje preprostosti lahko najde svoj prostor v vsakem stanovanju.

 

Jasmin
Vonj Jasmina odpravlja stres, prinaša pozitivno energijo in spodbuja romantiko. Postavite ga na okno s pogledom na jug , severo-vzhod ali na dvorišče na vzhodu in severni strani.

 

Ivanjščica
Je travniška roža, ki ima veliko zdravilnih lastnosti. Spodbuja poštenost, čistost, odstranjuje strupe in čisti zrak. Pripravki, kot so čaji, tinkture in sirupi vsebujejo sestavino, ki čisti kri, pospeši izločanje strupov iz organizma in ima poživljajoč učinek.

 

Bambus
V Aziji se uporablja že vrsto let, saj simbolizira srečo in blaginjo. Je odlično darilo za tiste, ki so se pravkar preselili v novo stanovanje. Po Feng Šuju njegova navpična oblika vpliva na dobro telesno delovanje in vitalno energijo. Da bi bambus privlačil denar in srečo, je potrebno tri rastlinice postavili na okno vzhodne strani stavbe.

 

Kaktus
Če kaktusa nimate doma na okenskih policah, iz doma odganjate tudi srečo. Posadite ga v rdeč lonček in postavite v bližino vhodnih vrat. Kitajci pravijo, da tako postavljen kaktus sovražniku prepreči vstop v vaš dom in vas tako zaščiti pred slabimi vplivi.

 

Angleški bršljan
Ima največjo zmožnost filtriranja zraka v stanovanju, odstranjuje strupe in ustvarja mirno, sproščeno, varno in pozitivno okolje. Je zelo prilagodljiv in enostaven za gojenje, tako da je nepogrešljiva rastlina v vsakem stanovanju.

 

Orhideja
V skladu s feng šujem orhideje povečajo dotok energije. Ti dolgotrajni cvetovi so različnih velikosti in oblik, s prijetnim in sladkim vonjem pa izboljšujejo razpoloženje in pomirjajo um. Ponoči sproščajo kisik, zato je idealno, da jo imamo v spalnici.

 

Žajbelj
Nekoč so ga uporabljali za odganjanje zla, pa tudi za zdravljenje različnih bolezni. Pripravki iz žajblja izboljšajo delovanje prebavil, blažijo težave menopavze, zmanjšujejo vnetje črevesne sluznice. Žajbelj deluje tudi razkuževalno in protivnetno. Če zažgete posušen žajbelj, boste s tem preprostim trikom razkužili stanovanje in odstranili negativna čustva, kot so jeza in strah ter spodbudili pozitiven pretok energije v vašem domu.

 

POTOS (Epipremnum aureum)
Ime te rastline je Epipremnum aureum ali Zlati Potos. Stimulira pretok pozitivne energije in prinaša srečo in bogastvo. Če imate rastlino postavljeno pred ostrim kotom, le ta na zmanjša negativne vibracije in stres stanovalcev.

Ostali članki iz teme BIVANJE

Sep 11, 2020 274

Izvir najčistejše vode v vašem domu

Zadostna količina čiste vode je ključnega pomena za dobro zdravje in vitalnost. Čista…
Aug 03, 2020 536

Solna infra kabina Home Deluxe

Za popolno regeneracijo telesa in duha Se spomnite občutka, ko nas morski veter lepega…
Jul 31, 2020 442

Prezračevanje prostorov – ugodno vpliva na naše zdravje

»Še nikoli v zgodovini človeštva nismo toliko časa preživeli v zaprtih prostorih, kot v…
Jul 29, 2020 426

Povsod je lepo ... s klimo

V tople dneve smo zakorakali z novo oglaševalsko kampanjo z naslovom: Povsod je lepo ...…
Jun 04, 2020 688

Vodni filtri podpultni komplet s pipo

Vodni filter podpultni, komplet s pipo se namesti pod korito. Filtrirana voda se toči na…