Enostavni triki za vedno čist dom

Verjetno nihče z veseljem ne čisti. Toda tudi to »neprijetno« obveznost si lahko naredite zanimivo, če ste dovolj modri.
Po napornem tednu komaj čakate konec tedna, vi pa namesto počitka čistite stanovanje, ki ste ga med tednom zanemarjali. Namesto da bi porabili ves prosti čas za čiščenje, lahko uporabite preproste trike, ki vam olajšajo delo.

 


Gel za prhanje za lažje čiščenje ploščic
Čiščenje ploščic v kopalnici ni nikoli zabavno, vendar če zamenjate klasično milo z gelom za prhanje ali tekočim milo, se lahko izognete napornemu drgnjenju ostankov mila. Zakaj? Klasično milo vsebuje masti in olja, zaradi česar je čiščenje zasušenih ostankov po tuširanju veliko težje, kot če uporabljate tekoče milo.

 

Pomivalni stroj ni le pomivalni stroj
Zelo malo ljudi ve, da je pomivalni stroj mogoče uporabiti tudi za pranje drugih stvari, ne samo posode. Seznam stvari, ki jih lahko opereš, je dovolj dolgo: svetilke, ščetke za lase, prezračevalne rešetke, ščetke za ličenje, police iz hladilniki, kovinske ali plastične igrače in celo umetno cvetje.

 

Nogavica za čiščenje žaluzij
Hitreje in bolj učinkovito boste dosegli in obrisali prah iz žaluzij z uporabo stare nogavice, ki si jo nadenete na roko in tako lažje in hitreje dosežete prostor med žaluzijami. Čiščenje s pomočjo krpe je dolgotrajno in zamudno delo. Tisti, ki so to preverili pa pravijo, da nikoli več ne bodo uporabili starega načina čiščenja.

 

Rešitev za police hladilnika
Na police hladilnika postavite plastične pogrinjke, ki jih uporabljate za zašito mize pri kosilu. Čiščenje in odstranjevanje plastičnih pogrinjkov bo tako veliko lažje, kot če bi morali odstraniti celotno polico, da bi očistili umazano površino.

 

Lepljiv trak za čiščenje temnih oblačil
Ta praktični nasvet vam lahko pomaga tudi drugje, kot samo pri odstranjevanju kosmov iz črnih oblačil. Lepljiv trak vam lahko koristi tudi pri čiščenje praha iz občutljivejših površin, kot so nočne svetilke, površine za sedenje in police.

 

Sušilec za lase vas lahko rešuje v kuhinji
Nihče ne pozabi oprati posode ampak malokdo se spomni na vodo, prah in ostanke hrane, ki se nabirajo v odcejalniku za posodo. S fenom si lahko pomagate tako, da z njim izpihate omenjene ostanke, poleg tega pa posušite prostor odcejanja in se s tem izognete razvoju bakterij, ki imajo na vlažnih površinah idealne pogoje za razmnoževanje.

 

Pranje plastičnih zaves v kopalnici
Obstaja neverjetno hitra in efektivna rešitev za plastične zavese, ki jih uporabljamo v kopalnici kot zastor pri kopanju. Zavese odstranite in jih skupaj z nekaj brisačami operite v pralnem stroju. Zavese posušite, najboljše kar zunaj in izgledale bodo kot nove.

 

Kaj pa plišaste igračke?
Plišaste igračke postavite v plastično vrečko in dodajte 2 jedilni žlici sode bikarbone na igračko. Vrečko dobro pretresite, če pa želite še boljše rezultate, vrečko postavite v hladilnik za 40 minut. Za lepši vonj lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja, ki bo igračkam povrnil svežino in odstranil morebitne neprijetne vonjave. Soda bikarbona in statična elektrika, ki se naredi ob drgnjenju pliša in plastike bo povlekla prah in pršice iz materiala, iz katerega je narejena igračka. Ko končate povlecite igračko eno po eno in jo zatem dobro otresite ali pa posesajte s primernim nastavkom za sesanje prahu.

 

Čiščenje težko dostopnih površin
Ponekod tudi najmanjši nastavek za sesanje ne more prodreti do najožjih delov površin, ki se po navadi nahajajo med pohištvom in steno. Problem se lahko reši s toaletnim papirjem. Rolo, ki je ostala od papirja in jo a koncu zavržemo, pritrdite na cev za sesanje in jo stisnite na velikost, ki vam ustreza. Tako lahko očistite tudi ozke in nedostopne površine.

 

Lak za nohte dela čudeže
Če v kopalnici uporabljate kovinska držala za milo ali spužve za kopanje, se čez čas lahko na dnu pojavijo temne lise. Da bi se temu izognili, da dno vlijte nekaj prozornega laka in površina bo ves čas izgledala kot nova. Prav tako je takšno površino, ki je premazana z lakom veliko lažje očistiti, kot recimo kovino ali plastiko.

 

Trik s klimo
Preden se lotite sesanja, vključite klimo, da iz prostora potegne ves prah, ki se dvigne ob sesanju površin. Zelo enostaven in uporaben trik, ki bo še kako prav prišel ljudem, ki so občutljivi na prašne delce.

 

Čiščenje mačjih in pasjih dlak
Za hitro čiščenje okrasnih blazin in sedežne garniture mogoče ne bo dovolj samo ščetka ali samolepilni valjček. Namesto tega raje uporabite veliko plastenko, ki jo iz obeh strani obložite s samolepilnim trakom. Lasje, dlake, prah in pršice se bodo očistile veliko hitreje, garnitura pa bo izgledala veliko boljše.

Ostali članki iz teme BIVANJE

Sep 11, 2020 348

Izvir najčistejše vode v vašem domu

Zadostna količina čiste vode je ključnega pomena za dobro zdravje in vitalnost. Čista…
Aug 03, 2020 650

Solna infra kabina Home Deluxe

Za popolno regeneracijo telesa in duha Se spomnite občutka, ko nas morski veter lepega…
Jul 31, 2020 522

Prezračevanje prostorov – ugodno vpliva na naše zdravje

»Še nikoli v zgodovini človeštva nismo toliko časa preživeli v zaprtih prostorih, kot v…
Jul 29, 2020 513

Povsod je lepo ... s klimo

V tople dneve smo zakorakali z novo oglaševalsko kampanjo z naslovom: Povsod je lepo ...…
Jun 04, 2020 784

Vodni filtri podpultni komplet s pipo

Vodni filter podpultni, komplet s pipo se namesti pod korito. Filtrirana voda se toči na…