Vam vlaga in plesen uničujeta stanovanje in zdravje?

Privoščite si svež zrak v vaših bivalnih prostorih in preprečite nastanek strupene plesni, ki ogroža vaše zdravje. Odločite se za nadzorovano prezračevanje prostorov. Še prej pa posušite konstrukcijo vašega objekta z napravo Vlagostop.

V dobro izoliranih objektih, je največji problem pravilno prezračevanje. Mnogo stanovalcev v stanovanjskih zgradbah ima zaradi tega probleme z odvečno vlago in zdravju škodljivo plesnijo. 

V mnogih stanovanjih se zrak ne izmenjuje stalno, zato prihaja do slabega zraka, premalo je kisika v zraku, ne odvaja se dovolj vlage, zato se pojavlja slabo počutje uporabnikov.

Štiričlanska družina z dihanjem, potenjem, kuhanjem in umivanjem, dnevno v zrak stanovanja sprosti približno 10 litrov vode v obliki pare, ki se kondenzira na hladnih površinah sten, pohištvu in robovih zgradb. 

Tako se torej dogaja, da so okna popolnoma zaprta, občasno pa popolnoma odprta. 

Tak način prezračevanja ni primeren!!!

Tehnični predpisi zahtevajo, da je potrebno v bivalnih prostorih, vsako uro, skoraj povsem izmenjati celoten volumen zraka. 

To je približno 20m3 svežega zraka v 1 uri na 1 osebo.

Sedežna Sušenje

KAKO?

Z našim sistemom omogočimo kontroliran dotok svežega zraka in odvod zatohlega zraka, škodljivih snovi in vlage iz bivalnih prostorov. Sistem temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju. 

Na ta način nastane v stanovanju majhen podtlak, zaradi česar skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak. 

Sistem deluje brez hrupa in škodljivih snovi, brez prepiha in neugodnih vremenskih vplivov.

POSTOPEK.

Ko stranka naroči izvedbo nadzorovanega prezračevanja bivalnih prostorov, se v okenske okvirje čistih prostorov ( spalnica, otroška, dnevna soba) vgradijo higrosenzibilne rozete, ki so dimenzionirane tako, da bodo s pomočjo temperaturnega tipala in senzorja za vlago, prepuščala dovod zunanjega zraka skladno s potrebami.

Nato sledi vgradnja varčnih ventilatorjev v umazane prostore (kopalnica, kuhinja,...).

Ventilatorji bodo stalno obratovali z volumenskim pretokom in tako zagotovili stalen enakomeren pretok zraka po celotnem stanovanju. Ko se bo nekdo tuširal, se bo v kopalnici vlaga povečala in ventilator bo samodejno povečal volumenski pretok zraka, ko se bo vlaga zmanjševala, se bo pretok zraka samodejno zmanjševal.

Kuhinja plesen

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme BIVANJE

Nov 07, 2019 90

Suh zrak v prostoru

Približuje se hladnejše obdobje, v katerem ima veliko gospodinjstev precejšnje težave s…
Oct 14, 2019 25

Jesenska opravila na vrtu

Jeseni lahko z vrta poberemo rezultate našega dela na vrtu, ki nam pokažejo ali smo dobri…
Sep 13, 2019 51

Hiter internet tudi doma

Huawei je na berlinskem sejmu IFA 2019 predstavil brezžični usmerjevalnik Q2 Pro, ki…
Aug 27, 2019 91

Dovršen sistem pomivanja, edinstvena svoboda!

Novi pomivalni stroji Miele G 7000 Svetovna novost: AutoDos Avtomatsko doziranje z…
Aug 13, 2019 82

Ali je uporaba LED svetil škodljiva zdravju?

LED svetila so nadomestila običajne žarnice zaradi njihovega ekonomskega prihranka…