IR paneli - sonce v vašem domu

Infrardeči paneli veljajo za najbolj naraven in zdrav način ogrevanja. Občutek je neverjetno prijeten, saj se boste počutili kot da ste v vaš dom pripeljali sonce.

Zdravju prijazno ogrevanje
Infrardeči (IR) paneli oddajajo infrardeče žarke podobne valovne dolžine kot sončni žarki, zato človeško telo absorbira veliko večino teh žarkov. Vendar v primerjavi s soncem infrardeči paneli ne proizvajajo škodljivega UV-žarčenja, zato so takšni sistemi ogrevanja celo koristni za zdravje in blagodejno vplivajo na počutje.

Ogrevanje z IR-paneli zagotavlja številne blagodejne vplive na naše zdravje in počutje. Poglejmo si, zakaj:

• Z IR-paneli primarno ogrevamo stene, strop in ostale predmete v prostoru, ne pa direktno zraka kot s tradicionalnimi sistemi ogrevanja. Primerjava kaže, da je zrak pri IR-ogrevanju nekoliko hladnejši, kar pomeni večjo relativno vlažnost zraka oziroma manjšo izsušenost zraka v prostoru. To je neprecenljiva prednost v hladnejših mesecih, ko je naš imunski sistemi oslabljen. Ob IR-ogrevanju se počutimo bolje, odpornost proti gripi in drugim okužbam, ki nas pogosto pestijo pozimi, pa je znatno večja.

IR-paneli sušijo stene, zato je možnost za nastanek plesni bistveno manjša, s tem pa je manjša tudi možnost za razvoj raznih bolezni in okužb.

Visoko bivalno udobje
IR-ogrevanje pozitivno prispeva k boljšemu počutju v vašem domu. Ogrevanje z IR- grelni paneli, v primerjavi s konvencionalnimi sistemi ogrevanja, ne povzroča kroženja zraka in s tem dviganja prahu, zato so bivalni in spalni prostori bolj prijetni za bivanje, kar bodo še posebej cenili ljudje z astmo in raznimi alergijami na prah. S tem načinom ogrevanja so segrete stene, stropi in ostali predmeti v prostoru, zato je temperatura v prostoru bolj konstantna – bivalno udobje se tako poveča.

Z infrardečim ogrevanjem se tudi izognete suhemu zraku, ki je pogost pojav pri konvencionalnih načinih ogrevanja. Tako lahko pozabite na težave z razdraženimi očmi, nosno sluznico in podobnimi simptomi, ki jih povzroča suh zrak. Ker ni potrebe po vlažilcih zraka, je občutno zmanjšana tudi možnost nastajanja plesni. Rezultat je visoko bivalno udobje in miren spanec.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme BIVANJE

Mar 27, 2019 308

Kateri generaciji pripadam?

Saj poznate a ne: » Ma pusti, on je milenijec...« To pomeni, da govorimo o nekom, ki je…
Feb 20, 2019 346

IR paneli - sonce v vašem domu

Infrardeči paneli veljajo za najbolj naraven in zdrav način ogrevanja. Občutek je…
Jan 23, 2019 273

Vam vlaga in plesen uničujeta stanovanje in zdravje?

Privoščite si svež zrak v vaših bivalnih prostorih in preprečite nastanek strupene…
Dec 11, 2018 254

Lanium laneni izdelki za prijetno spanje

Lan je ena izmed najstarejših gojenih rastlin, razširjena v različnih vrstah po vsem…
Dec 11, 2018 326

Škodljive posledice suhega zraka

Primerna vlažnost v prostoru je pomembna za naše zdravje in dobro počutje. Če jo izmerimo…