IR paneli - sonce v vašem domu

Infrardeči paneli veljajo za najbolj naraven in zdrav način ogrevanja. Občutek je neverjetno prijeten, saj se boste počutili kot da ste v vaš dom pripeljali sonce.

Zdravju prijazno ogrevanje
Infrardeči (IR) paneli oddajajo infrardeče žarke podobne valovne dolžine kot sončni žarki, zato človeško telo absorbira veliko večino teh žarkov. Vendar v primerjavi s soncem infrardeči paneli ne proizvajajo škodljivega UV-žarčenja, zato so takšni sistemi ogrevanja celo koristni za zdravje in blagodejno vplivajo na počutje.

Ogrevanje z IR-paneli zagotavlja številne blagodejne vplive na naše zdravje in počutje. Poglejmo si, zakaj:

• Z IR-paneli primarno ogrevamo stene, strop in ostale predmete v prostoru, ne pa direktno zraka kot s tradicionalnimi sistemi ogrevanja. Primerjava kaže, da je zrak pri IR-ogrevanju nekoliko hladnejši, kar pomeni večjo relativno vlažnost zraka oziroma manjšo izsušenost zraka v prostoru. To je neprecenljiva prednost v hladnejših mesecih, ko je naš imunski sistemi oslabljen. Ob IR-ogrevanju se počutimo bolje, odpornost proti gripi in drugim okužbam, ki nas pogosto pestijo pozimi, pa je znatno večja.

IR-paneli sušijo stene, zato je možnost za nastanek plesni bistveno manjša, s tem pa je manjša tudi možnost za razvoj raznih bolezni in okužb.

Visoko bivalno udobje
IR-ogrevanje pozitivno prispeva k boljšemu počutju v vašem domu. Ogrevanje z IR- grelni paneli, v primerjavi s konvencionalnimi sistemi ogrevanja, ne povzroča kroženja zraka in s tem dviganja prahu, zato so bivalni in spalni prostori bolj prijetni za bivanje, kar bodo še posebej cenili ljudje z astmo in raznimi alergijami na prah. S tem načinom ogrevanja so segrete stene, stropi in ostali predmeti v prostoru, zato je temperatura v prostoru bolj konstantna – bivalno udobje se tako poveča.

Z infrardečim ogrevanjem se tudi izognete suhemu zraku, ki je pogost pojav pri konvencionalnih načinih ogrevanja. Tako lahko pozabite na težave z razdraženimi očmi, nosno sluznico in podobnimi simptomi, ki jih povzroča suh zrak. Ker ni potrebe po vlažilcih zraka, je občutno zmanjšana tudi možnost nastajanja plesni. Rezultat je visoko bivalno udobje in miren spanec.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme BIVANJE

May 26, 2020 153

Ali veste, kaj vdihujete?

Stanovanje je brezhibno čisto. Pa je res? Pomlad je čas za različna domača opravila. Eno…
May 12, 2020 263

Slovenski naravni materiali

Slovenska postelja (www.postelja.com) je podjetje z dolgo tradicijo, saj poslujemo že od…
May 10, 2020 1109

Enostavni triki za vedno čist dom

Verjetno nihče z veseljem ne čisti. Toda tudi to »neprijetno« obveznost si lahko naredite…
Apr 18, 2020 2943

Katerih 12 rastlin prinaša pozitivno energijo v vaš dom?

Obstaja veliko rastlin, ki lahko izboljšajo pretok energije, prinašajo srečo, ustvarijo…
Mar 29, 2020 239

Udobnost bivanja s toplotnimi črpalkami

Izjemno učinkovite toplotne črpalke znamke Mitsubishi Electric serije Ecodan in Zubadan…