Jesenska opravila na vrtu


Jeseni lahko z vrta poberemo rezultate našega dela na vrtu, ki nam pokažejo ali smo dobri pridelovalci sadja in zelenjave. September je čas, ko se lotimo pospravljanja naših pridelkov, seveda pa lahko postorimo še marsikaj drugega – sejemo, gnojimo travo ali rahljamo zelenico, sejemo trajnice ali zimzelene rastline in še kaj se bi našlo.
Veronika Bilban
Dela nam torej ne bo zmanjkalo. Jesen nam daje priložnost, da nagrabimo listje, ki že močno odpada iz drevesnih krošenj in iz njega ustvarite kompost. Ko boste že pod drevesi, se ozrite navzgor in odstranite odmrle veje, da se vam pod težo snega ne bodo lomile in vam česa poškodovale. Treba bo obrati grozdje, hruške, nekatera jabolka, drugi se bodo lotili sajenja malin, pobrali bomo zrelo zelenjavo , medtem ko bomo posadili špinačo, redkvice ... Poskrbite si tudi zastirko, ki jo nasujte okoli mladih rastlin, saj jih boste s pomočjo lubja, slame ali lesenih okruškov zavarovali pred zamrzovanjem. Če se želite že zgodaj spomladi čuditi lepoti pisanih barv zvončkov, tulipanov in narcis, potem se kar lotite sajenja čebulnic.
Vrtnih opravil je kar nekaj, zato nanje nikar ne pozabite, če se želite naslednje leto pohvaliti z rodovitnim pridelkom.

Ostali članki iz teme BIVANJE

Nov 07, 2019 308

Suh zrak v prostoru

Približuje se hladnejše obdobje, v katerem ima veliko gospodinjstev precejšnje težave s…
Oct 14, 2019 166

Jesenska opravila na vrtu

Jeseni lahko z vrta poberemo rezultate našega dela na vrtu, ki nam pokažejo ali smo dobri…
Sep 13, 2019 191

Hiter internet tudi doma

Huawei je na berlinskem sejmu IFA 2019 predstavil brezžični usmerjevalnik Q2 Pro, ki…
Aug 27, 2019 242

Dovršen sistem pomivanja, edinstvena svoboda!

Novi pomivalni stroji Miele G 7000 Svetovna novost: AutoDos Avtomatsko doziranje z…
Aug 13, 2019 245

Ali je uporaba LED svetil škodljiva zdravju?

LED svetila so nadomestila običajne žarnice zaradi njihovega ekonomskega prihranka…