Prezračevanje prostorov – ugodno vpliva na naše zdravje

»Še nikoli v zgodovini človeštva nismo toliko časa preživeli v zaprtih prostorih, kot v zadnjem desetletju.«

Zakaj je prezračevanje prostorov nujno? Da bi preprečili zdravstvene težave in dihali čim bolj svež zrak, moramo dobro in pravilno prezračevati. Prezračevanje kot ga priporočajo strokovnjaki vam lahko vsakodnevno vzame veliko časa in v hitrem tempu življenja je to včasih misija nemogoče.

Izbrati lokalno ali centralno prezračevanje? Oba tipa prezračevanja se med seboj razlikujeta glede na zahtevnost uporabe in višino investicije. Nanj pričnemo misliti v postopku načrtovanja instalacij stavbe ali vsaj v času gradnje. Naknadno centralno prezračevanje ob obnovi objekta je lahko večji zalogaj, saj zahteva poseg v prostor (instalacije in razvodi). Takrat se pogosteje odločimo za lokalno prezračevanje, s katerim poskrbimo za posamezen prostor.

Lokalne prezračevalne naprave so idealne za prostore do površine 80 m2 in rekuperirajo do 80 odstotkov toplote. Delujejo tiho in so energetsko ekonomične. Z lokalno prezračevalno napravo poskrbite za prihranek pri ogrevanju in ohlajanju prostorov, zato je ta odlična tudi z ekološkega vidika.

Lokalne prezračevalne naprave - Prezračevalna naprava je nameščena na steno, ki je zunanja stena objekta, za dovod in odvod zraka pa je potrebno v steno izvrtati dve luknji s premerom 85 milimetrov. Lokalne prezračevalne naprave so idealne za prostore do površine 80 m2 in rekuperirajo do 80 odstotkov toplote. Delujejo tiho in so energetsko ekonomične.

Centralno prezračevanje z rekuperacijo - Centralno prezračevanje z rekuperacijo je namenjeno prezračevanju celotnega objekta. V tem segmentu je prezračevanje osredotočeno na večje objekte, hiše in stanovanjskih enot v večstanovanjski zgradbi.

Za razliko od lokalnega prezračevanja pri centralnem običajno prezračujemo vse ogrevane prostore.

In še dobra novica: Centralne in lokalne prezračevalne naprave so subvencionirane s strani EKO sklada! Preverite katere. Izbira je vaša!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme BIVANJE

Sep 11, 2020 395

Izvir najčistejše vode v vašem domu

Zadostna količina čiste vode je ključnega pomena za dobro zdravje in vitalnost. Čista…
Aug 03, 2020 717

Solna infra kabina Home Deluxe

Za popolno regeneracijo telesa in duha Se spomnite občutka, ko nas morski veter lepega…
Jul 31, 2020 567

Prezračevanje prostorov – ugodno vpliva na naše zdravje

»Še nikoli v zgodovini človeštva nismo toliko časa preživeli v zaprtih prostorih, kot v…
Jul 29, 2020 559

Povsod je lepo ... s klimo

V tople dneve smo zakorakali z novo oglaševalsko kampanjo z naslovom: Povsod je lepo ...…
Jun 04, 2020 855

Vodni filtri podpultni komplet s pipo

Vodni filter podpultni, komplet s pipo se namesti pod korito. Filtrirana voda se toči na…